Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48
    Użytkownik
    Mieszka w
    dolnośląskie

Nie będzie mógł wypisać na wydrukowanym wzorze.
    Najlepiej zadzwoń do lekarza zanim do niego pójdziesz i powiedz, w czym jest problem, żeby - jeśli ciągle nie wie o zmianie - miał czas się przygotować.
    Oprócz zmiany orzeczenia jest jeszcze zmiana w tabelce, którą wypełniałeś i poświadczałeś podpisem, pewnie będziesz musiał wypełnić ją jeszcze raz.
    Jeśli lekarz ma dużo klientów, to powinien już wiedzieć o zmianie i się do niej przygotować, bo ludzie do niego wracali z urzędu, ale jeśli niewielu, to może potrzebować na to trochę czasu.

Nowy użytkownik

Dziękuję wszystkim za pomoc. Mam nadzieję, że uda mi się coś załatwić i się z tym uporam.
    Mam jeszcze jedno pytanie ale to już w kwestii egzaminu.
    Wiem, że egzamin praktyczny można zdać miesiąc przed 18 urodzinami, a co z teoretycznym ? Czy mogę go zdać np. już w styczniu po rozpoczęciu kursu ? Teorii uczę się już dość długo, więc nie będzie z tym problemu i chciałbym mieć to z głowy.

Użytkownik
    Mieszka w
    dolnośląskie

Egzamin państwowy, także teoretyczny, najwcześniej na miesiąc przed ukończeniem 18 lat.

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Tak, ustawodawca nie "podzielił" egzaminu na dwie osobne części, czyli - miesiąc przed mozna przystąpić do teorii, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby to był egzamin łączony czyli praktyka w tym samym dniu.. Ryzykujesz ??

Nowy użytkownik

silvox Nie mam co ryzykować. Chciałem mieć to po prostu z głowy

Mieszka w
    malopolskie

To powodzenia..
    Czekamy na rezultat..

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Konrad_Prus napisał:
    ksu Chodziło mi o wniosek o wydanie prawa jazdy Tam zaznacza się czy gotowy dokument odbiorę osobiście czy mają wysłać pocztą.
    Ale to chodzi o dokument/ blankiet prawa jazdy. Nie o wniosek. Nie wiem czy się rozumiemy
    Czy jak ja wydrukuję nowe orzeczenie o braku przeciwwskazań to lekarz będzie mi mógł je wypisać ?
    Ja myślę, że lekarz sam sobie poradzi i dopóki drukarnie nie wydrukują nowych orzeczeń, znajdzie druki w internecie lub utworzy sobie w odpowiednim programie.
    Po wejściu w życie ustawy o kierujących pojazdami przez jakiś czas były stare druki, na których nie było kat.AM i A2. Lekarze więc ręcznie dopisywali, ale to było z mocy zalecenia ministra zdrowia.

Nowy użytkownik

ksu Byłem w poniedziałek u lekarza, i nie wiedział o żadnej zmianie. Wytłumaczyłem mu wszystko dokładnie i pokazałem nowy blankiet. I o dziwo przepisał mi stare orzeczenie na mój druk

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Super Teraz tylko wygenerowanie numeru PKK i można zaczynać kurs.

Mieszka w
    malopolskie

No to powodzenia w nauce i na egzaminie - chyba się pochwalisz przebiegiem ??
    Pozdro..

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia