Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Nowy użytkownik

Toyota Yaris 1.0 czy 1.3 na naukę jazdy? Prośba o opinie i komentarz instruktorów...

którzy szkolili i szkolą na samochodzie tej marki. Chcę poznać opinie najbardziej kompetentnych użytkowników tego modelu dotyczące wad i zalet samochodu, które ujawniły się podczas szkolenia. Oczekuję odpowiedzi, czy silnik 1.0, po powiedzmy 3 latach użytkowania-szkolenia nie okaże się za słaby. Przy okazji proszę podzielić się przemyśleniami na temat zakładania instalacji gazowej do Toyoty Yaris i osiągniętymi przebiegami czy to na benzynie, czy na gazie.

Nowy użytkownik

jak chcesz na gaz to lepiej 1.3, spadek mocy niezauważalny, mam brc i kilkadziesiąt km przejechanych bez problemów

Nowy użytkownik

Dzięki Snajper85, ale liczyłem na więcej informacji, bo przecież Toyoty jeżdżą w kilku miastach, a tu cisza od koleżeństwa, czyli albo jest tak super,że nie ma o czym pisać albo jak kupi to się przekona. Znajomy szkolił Yarisem 1,3 zrobił 380.000 tysięcy na benzynie, bez gazu,nie narzekał, ale trochę ciasno w środku dla instruktora, to było 4 lata temu w Legnicy.Co do oceny nowego modelu Yarisa 1.0 po liftingu z ubiegłego roku, to jeszcze mają zbyt małe przebiegi , ale mam uwagę co do gumy pod przednim spojlerem. Przy parkowaniu prostopadłym przodem, gdy jest krawężnik i wcale nie za wysoki, to ta guma obciera się o krawężnik i po jakimś czasie po prostu zaczyna zwisać i wcześniej czy później spadnie. Jeśli ktoś może napisać ile płacił za dodatkowe pedały dla instruktora w Yarisie (poza Wrocławiem) to będę wdzięczny i czy zdażało się komuś je demontować i ponownie zakładać (czy nie ma z tym problemu). No i napiszcie coś o awaryjności, po ilu tyś. wymiana rozrządu, sprzęgła i inne...

Użytkownik

Witam!
    Myślę, że jest to temat rzeka. Dużo yaris elek i każdy słyszał o dziwnych awariach tu i tam. Przy instalacji gazowej trzeba zainwestować i nic nie robić u "znachorów". Koniecznie sprawdzać luzy na zaworach co 30tyś/km i lać lubryfikator. Moje auto ma dopiero 60tyś i jeździ bezawaryjnie.
    KRZYCH

Nowy użytkownik

Witam

Yaris jak dla mnie Auto ok
    ja mam 120 tys jak na razie i do tej pory robiłem tylko drążek kierowniczy.
    Ale żeby nie było tak pięknie zaczyna mi coś walić w zawieszeniu w prawym kole do tego przyciął się już rozrusznik więc prawdopodobnie do regeneracji sprzęgło też na wykończeniu a co do gazu to bez zarzutu instalacja BRC sprawuje się dobrze. w wersji 1.3 jest łańcuch wiec rozrząd niby bez obsługowy ale podobno z czasem łańcuch do wymiany.
    Ogólnie Auto wytrzymałe jak dla mnie.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Co powiecie o silnikach 1.0 w toyocie? Jak się sprawuje na gazie? Warto zakładać? Ile spala benzyny?

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia