Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    małopolska

Nagminne kontrole pojazdów nauki jazdy !!!

Witam
    Chciałbym zapytać czy u Was również prowadzone sa kontrole "L" na drodze?
    Tzn kontrole mi nie są dziwne ale urzędnicy w Nowym Sączu przechodzą chyba samych siebie bo można powiedzieć, że od początku roku nie ma tygodnia żeby nie było "łapanki" na nauki jazdy. Niekiedy taki proceder trwa dwa -trzy dni później tydzień lub dwa przerwy i znowu to samo. Zaczyna to być denerwujące i nie wiem czy nawet nie zakrawa to na jakąś farsę.
    Pan urzędnik z funkcjonariuszem policji jeżdżą sobie po mieście i zatrzymują wszystkich jak popadnie i nawet te nauki jazdy które jak mi się wydaje nie podlegają tamtejszym urzędnikom bo zdarza się niejednokrotnie, iż przyjeżdżają samochody nauki jazdy z Bochni, Krakowa i innych a "facet" sobie używa. Ileż można sprawdzać jedne i te same samochody?
    Ostatnio chyba znudziły "MU" się nauki jazdy to urządził sobie polowanko na samochody egzaminacyjne i tez je kontrolował.
    Być może facet ma jakąś manię wyższości, żeby pokazać kim on to nie jest albo po prostu ma dolegliwości związane z tylną częścią ciała i nie może wysiedzieć na stołku za biurkiem, albo po prostu jest samotny i nie ma z kim porozmawiać więc w ten sposób rozwiązuje ten problem.
    Dawniej też były kontrole, ale max dwie w roku a teraz dość że już dużo mniej jeździ samochodów bo duża część się wykruszyła to jeszcze w ten sposób chcą uprzykrzyć życie innym.
    Podzielcie się uwagami jak to jest z tymi kontrolami w Waszych regionach.

Nowy użytkownik

Jeszcze nigdy w życiu nie spotkałem się z kontrolą L-ki.

Chyba, że ktoś doniósł, że samochody nie są sprawne lub coś w tym rodzaju.

Generalnie, takie firmy nie mogą sobie pozwolić na zaniedbanie ubezpieczenia lub innych dokumentów, bo przecież nikt nie chce iść siedzieć.

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Osobiście mnie nie kontrolował urzędnik na drodze.. Ostatnio kursant mówił, że widział kontrole policji - zatrzymali Lkę ale nie wiem czemu - może coś na drodze im sie nie podobało, tzn w związku z jakimś wykroczeniem.. Jedynie alkomat w akcji "trzeźwy poranek"..

Od dawna na forum
    Mieszka w
    małopolska

No i urzędas nadal sobie "używa" bo dzisiaj drugi dzień kontroli i ciekawe czy będzie to maraton trzydniowy. Była chwila przerwy i nadal to samo. Staje się to już śmieszne a zarazem denerwujące. Już ręce opadają.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia