Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 6 z 33 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 329

Temat: Portal OSK

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał slowdzerson Zobacz post
    Jeszcze nie, niestety..... A Ty bawiłaś się już z tym?
    Jeszcze nieale mam już chętnych na kurs z wydrukiem ze starostwa więc jutro będę próbować. Dostałam dziś pisemko z SPSAdmi z potwierdzeniem adresu e-mail Starostwa, żeby dane wysyłane z programu trafiły we właściwe ręce. Jutro wybieram się z tym do Wydziału Komunikacji i ciekawe czego się dowiem...

Od dawna na forum

Wczoraj zgłosiłem do Starostwa pierwszy kurs. Zgłoszenie zostało odrzucone bo popełniłem błąd.
    Dziś chciałem wysłać poprawkę i już nie mogę gdyż wyskakuje błąd: " Błąd wykonania podpisu Nie odczytano certyfikatów do podpisywania"
    Oznacza to, że w końcu coś z podpisem robią, a ja takowego nie posiadam

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

M.S. napisał:
    Wczoraj zgłosiłem do Starostwa pierwszy kurs. Zgłoszenie zostało odrzucone bo popełniłem błąd.
    I jak wyszedłeś z tej opresji?
    M.S. napisał:
    Oznacza to, że w końcu coś z podpisem robią, a ja takowego nie posiadam
    Ja też jeszcze nie mam, ale wczoraj byłem w sklepie i zaproponowano mi Podpis elektroniczny CenCert.
    Cena, to 240 zł + vat na 1 rok i 285 zł + vat na dwa lata. Podane ceny dotyczą także tokena w zestawie.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał M.S. Zobacz post
    Wczoraj zgłosiłem do Starostwa pierwszy kurs.
    czy podałeś w zgłoszeniu daty i godziny kolejnych zajęć teoretycznych?

Od dawna na forum

Tak, musiałem podać cały harmonogram. Zgłosiłem 10 dni po 3h. Błędem było to, że zapomniałem o Pierwszej Pomocy, która ma trwać 4h.
    Jutro jadę zawieźć poprawkę osobiście na papierze i czekam, aż SPS Admi będzie działało, bo nie mam zamiaru płacić ani PWPW, ani za podpis.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    DZG

a czy podawałeś konkretne godziny od.. do..? i godzinę pierwszej jazdy? SPSAdmi działa i generuje dokumenty. Rozumiem że czekasz na ten podpis przez Operatora SPSAdmii. Tak się zastanawiam czy to też będzie darmowe. Ja już podpis mam.

Od dawna na forum

Tak podawałem konkretne daty i godziny od - do. W portalu OSK nie ma możliwości podania daty i godziny pierwszych jazd.

Od dawna na forum

Dziś od rana testuje SPS Admi i wyszło kolejne "jajo" ze strony "rządzących".
    W rozporządzeniu o kontroli OSK jest wzór tabelki "INFORMACJA O TERMINIE, CZASIE I MIEJSCU PROWADZENIA ZAJĘĆ, WRAZ
    Z LISTĄ UCZESTNIKÓW KURSU" i taki wzór używa SPS Admi.
    Problem w tym, że możemy tam znaleźć tylko takie tabelki:
    - Imię
    - Nazwisko
    - PESEL
    - Data rozpoczęcia szkolenia teoretycznego
    - Miejsce prowadzenia szkolenia teoretycznego
    - Data rozpoczęcia szkolenia praktycznego
    - Miejsce prowadzenia pierwszych zajęć praktycznych

I gdzie tu wpisać "CZAS" o którym mowa w tytule tabelki? Ale oczywiście Urząd Miejski tego wymaga.
    Szlag mnie zaraz trafi z tym wszystkim. Przepisy są tak niedopracowane, że brak mi słów.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Wszystko jest niedopracowane. Te wszystkie programy, ustawa o kierujących pojazdami, rozporządzenia do niej, to wielki bubel, największy bubel z jakim do tej pory się spotkałem. Zamiary u góry były dobre według nich, ale znowu nie wyszło.
    Przykre ale prawdziwe. To takie moje osobiste odczucia.
    Jak tak dalej to wszystko będzie działać, to chyba wszystko będę robił w wersji papierowej i nosił do WK. Mieszkam naprzeciwko Starostwa, biuro mam dwa budynki od Starostwa, więc co mi tam...

Użytkownik

Panowie o co chodzi z tym SPS admi. Dostalem piekna ulotke ze wszystko za darmo itp. Ale jakos nie chce mi sie wierzyc gdzies musi byc w tym haczyk.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia