właśnie kończę dwie osoby z PKK i mam pytanie czy wydajemy jakieś zaświadczenia? czy wystarczy zaktualizować profil PKK w Portalu OSK?
Printable View
slowdzerson napisał:
W piątek jedę z kursantką do miasta egzaminacyjnego i będę tam jej przeprowadzał egz. wewnętrzny praktyczny, a wcześniej jej zrobie teoretyczny
Witam.A czy przeprowadzając egzamin wew.praktyczny to musi to być miasto egzaminacyjne?Jeśli mam bliżej miasto gdzie wykonanie zadań egzaminacyjnych z arkusza egzaminu jest możliwe ,to nie mogę tego tam zrobić?
Jeśli chcesz umówić kursantkę na egzamin w JG (gdzie jest ITS) to trzeba zaktualizować PKK, a do zapisu niezbędne jest wypełnione oświadczenie i wniosek (do podrania ze strony WORD).
W miastach gdzie jest PWPW wystarczy zaktualizować PKK i potem kursant może zgłosić się ze swoim numerem PKK i dowodem osobistym aby ustalić termin egzaminu
Rozumiem asiu:)
A to oswiadczenie i wniosek juz pobralem.
Do markowa, do przeprowadzenia egzaminu wewnętrznego nie musisz jechać do miasta egzaminacyjnego, mozesz ten egzamin przeprowadzic w innym miescie gdzie wykonasz wszystkie zadania:)
A jeśli zglosiłem do starostwa, że egzamin wew. bede przeprowadzal w piatek o godz. 15, a przeprowadze go w ten sam dzien ale o wczesniejszej godzinie to cos sie stanie?
Zaktualizowalem egz. wew. i wyskoczylo mi ETD i co jeszcze raz muszę to wyslać do starostwa bo zmienilem godzine egzaminu? Jak teraz wysle to juz nie bedzie conajmniej 3 dni przed egzaminem wew...
biała napisała
Jeśli Twój WORD ma system z PWPW, to wystarczy aktualizacja PKK. Jeśli WORD ma system ITS, to oprócz aktualizacji PKK musisz też mieć wypełnione oświadczenie w którym m.in. musi być wpisany numer zaświadczenia o ukończeniu szkolenia.Cytat:
właśnie kończę dwie osoby z PKK i mam pytanie czy wydajemy jakieś zaświadczenia? czy wystarczy zaktualizować profil PKK w Portalu OSK?
Mazi napisała:
Pamiętajmy też o zaświadczeniu o ukończeniu kursu w formie papierowej, które musimy mieć w dokumentacji OSK. Dotyczy to zarówno osób z PKK jak i bez.Cytat:
Mi w starostwie powiedziano, że tylko należy aktualizować PKK, a zaświadczenia wydajemy tylko osobom, które nie mają PKK bo zaczęły kurs przed 19.01.2013.
markowa napisała:
Nie musi być.Cytat:
A czy przeprowadzając egzamin wew.praktyczny to musi to być miasto egzaminacyjne?J