Pokaż wyniki od 141 do 150 z 329
Temat: Portal OSK
-
05-04-2013, 13:19 #141
OSKM_C napisał:
W jednym egzemplarzu, który stanowi dokumentację OSK (obowiązkowo musi to być wersja papierowa). To zaświadczenie będziesz musiał przedstawić podczas kontroli. Tak na marginesie, to niestety nie ma wzoru takiego zaświadczenia.Wypisuję zaświadczenie?Jeżeli tak to w ilu egzemplarzach?
Następnie w celu wydania zaświadczenia w formie elektronicznej aktualizujesz PKK.
OSKM_C napisał:
Tak. Masz to zrobić w terminie 14 dni od zakończenia kursu i wydania zaświadczenia o ukończeniu szkolenia.I co dostarczam staroście?Tylko informacje o zakończonym kursie?
OSKM_C napisał:
Nie ma.Jest na to jakiś druk?
-
08-04-2013, 14:25 #142Nowy użytkownik
-
10-04-2013, 20:36 #143Od dawna na forum
- Mieszka w
- kuj-pom
-
11-04-2013, 10:48 #144Nowy użytkownik
-
12-04-2013, 10:09 #145
OSKM_C napisał:
reeds napisała:ksu dzięki serdeczne za pomoc.Jeszcze tylko jedno pytanie.Po aktualizacji PKK zniknęła mi opcja "zwrot".Czy to znaczy,że po aktualizacji PKK jest już zwrócony?I tyle?
Zaświadczenie jest już wydane, PKK zaktualizowany i tu się kończy nasza rola. Oczywiście jeszcze w ciągu 14 dni musimy dostarczyć informcję do Starostwa. Ośrodek egzaminowania z system PWPW może już sobie pobrać taki profil i zarejestrować taką osobę na egzamin.No właśnie podłączam się pod poprzednie pytanie, czy jak zaktualizowałam PKK, to jest równoznaczne z odesłaniem profilu, czy jeszcze muszę coś zrobić? Jeśli tak, to co?
-
16-04-2013, 10:22 #146
-
16-04-2013, 15:45 #147Nowy użytkownik
Posiadam podpis elektroniczny. Czy mogę poprzez inną stronę niż OSK Portal wysyłać dokumenty do starostwa. Chodzi mi o info. dot. Warszawy. Nie chcę płacić za Portal OSK bo jest kiepski... Ale nie mam czasu biegać z dokumentami do starostwa - mam daleko... Czy ktoś z Warszawy wysyła dok. za pośrednictwem innej strony lub bezpośrednio na jakiś adres email (oczywiście dok. podpisane elektronicznie).
-
17-04-2013, 14:44 #148Nowy użytkownik
Moja dociekliwość została nagrodzona
Okazuje się, że jest możliwość przesyłania dokumentów podpisanych elektronicznie w inny sposób niż Portal OSK... Tak jak tu już ktoś wspominał w wielu miastach działa ePUAP - jest tam nawet konkretny dział "Korespondencja OSK ze starostwem" czy jakoś tak. Ale w Warszawie nie ma dostępnego tego działu :/ Jest jednak dział ogólny i tam można przesyłać dokumenty dot. rozpoczęcia kursu, egzaminu wew. czy zakończenia kursu. Jest to usługa BEZPŁATNA i otrzymuje się elektroniczne potwierdzenie dostarczenia dokumentu, które jest równoznaczne z pieczątką sekretarki przy przyjmowaniu dokumentów "papierowych", które bym zawiozła osobiście. Nie wiem czy w miarę jasno napisałam, ale gdyby ktoś był zainteresowany mogę opisać dokładniej
Dzięki temu nie muszę płacić i denerwować się beznadziejnym działaniem Portalu OSK, a nie muszę też jeździć z każdym dok. do starostwa
Pozdrawiam.
-
17-04-2013, 22:56 #149Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
Czołem!
A ja mam takie pytanko.
W piątek jedę z kursantką do miasta egzaminacyjnego i będę tam jej przeprowadzał egz. wewnętrzny praktyczny, a wcześniej jej zrobie teoretyczny (oczywiscie zglaszalem wczesniej do starostwa przez Portal OSK, że w tym dniu bede przeprowadzal egz. wew.)
Do czego zmierzam. Do tego, że gdy kursantka zda mi egz. wew. praktyczny to od razu będę chcial wyznaczyć jej egzamin państwowy, w tym czasie nie bede mial dostępu do Portalu OSK i internetu, czy muszę najpierw zaktualizować PKK, żeby moc wyznaczyć egzamin państwowy?
-
18-04-2013, 10:26 #150
slowdzerson napisał:
A w mieście egzaminacyjnym masz możliwość zrobienia egzaminu na placu manewrowym?W piątek jedę z kursantką do miasta egzaminacyjnego i będę tam jej przeprowadzał egz. wewnętrzny praktyczny, a wcześniej jej zrobie teoretyczny
slowdzerson napisał:
Jeśli nie zaktualizujesz PKK, to nie możesz wydać tej osobie zaświadczenia o ukończeniu szkolenia.Do czego zmierzam. Do tego, że gdy kursantka zda mi egz. wew. praktyczny to od razu będę chcial wyznaczyć jej egzamin państwowy, w tym czasie nie bede mial dostępu do Portalu OSK i internetu, czy muszę najpierw zaktualizować PKK, żeby moc wyznaczyć egzamin państwowy?
Bez zaświadczenia o ukończeniu szkolenia nie zarejestrujesz tej osoby na egzamin.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks