Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 15 z 33 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

OSKM_C napisał:
    Wypisuję zaświadczenie?Jeżeli tak to w ilu egzemplarzach?
    W jednym egzemplarzu, który stanowi dokumentację OSK (obowiązkowo musi to być wersja papierowa). To zaświadczenie będziesz musiał przedstawić podczas kontroli. Tak na marginesie, to niestety nie ma wzoru takiego zaświadczenia.
    Następnie w celu wydania zaświadczenia w formie elektronicznej aktualizujesz PKK.
    OSKM_C napisał:
    I co dostarczam staroście?Tylko informacje o zakończonym kursie?
    Tak. Masz to zrobić w terminie 14 dni od zakończenia kursu i wydania zaświadczenia o ukończeniu szkolenia.
    OSKM_C napisał:
    Jest na to jakiś druk?
    Nie ma.

Nowy użytkownik

ksu dzięki serdeczne za pomoc.Jeszcze tylko jedno pytanie.Po aktualizacji PKK zniknęła mi opcja "zwrot".Czy to znaczy,że po aktualizacji PKK jest już zwrócony?I tyle?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

No właśnie podłączam się pod poprzednie pytanie, czy jak zaktualizowałam PKK, to jest równoznaczne z odesłaniem profilu, czy jeszcze muszę coś zrobić? Jeśli tak, to co?

Nowy użytkownik

Cytat Napisał reeds Zobacz post
    No właśnie podłączam się pod poprzednie pytanie, czy jak zaktualizowałam PKK, to jest równoznaczne z odesłaniem profilu, czy jeszcze muszę coś zrobić? Jeśli tak, to co?
    to już wszystko, kursant może się zapisywać na egzamin

Jeśli chodzi o Portal OSK to chyba mało osób wykupiło pakiet rozszerzony, bo już drugi raz mi przysyłają ofertę żebym go wykupił.

Mieszka w
    Podlasie

OSKM_C napisał:
    ksu dzięki serdeczne za pomoc.Jeszcze tylko jedno pytanie.Po aktualizacji PKK zniknęła mi opcja "zwrot".Czy to znaczy,że po aktualizacji PKK jest już zwrócony?I tyle?
    reeds napisała:
    Zaświadczenie jest już wydane, PKK zaktualizowany i tu się kończy nasza rola. Oczywiście jeszcze w ciągu 14 dni musimy dostarczyć informcję do Starostwa. Ośrodek egzaminowania z system PWPW może już sobie pobrać taki profil i zarejestrować taką osobę na egzamin.

Mieszka w
    Podlasie

Wczoraj zgłaszałem kurs w formie papierowej i w Starostwie zaczynają się buntować. Chcą by dostarczać informację w formie elektronicznej za pośrednictwem Portalu OSK.

Nowy użytkownik

Posiadam podpis elektroniczny. Czy mogę poprzez inną stronę niż OSK Portal wysyłać dokumenty do starostwa. Chodzi mi o info. dot. Warszawy. Nie chcę płacić za Portal OSK bo jest kiepski... Ale nie mam czasu biegać z dokumentami do starostwa - mam daleko... Czy ktoś z Warszawy wysyła dok. za pośrednictwem innej strony lub bezpośrednio na jakiś adres email (oczywiście dok. podpisane elektronicznie).

Nowy użytkownik

Moja dociekliwość została nagrodzona Okazuje się, że jest możliwość przesyłania dokumentów podpisanych elektronicznie w inny sposób niż Portal OSK... Tak jak tu już ktoś wspominał w wielu miastach działa ePUAP - jest tam nawet konkretny dział "Korespondencja OSK ze starostwem" czy jakoś tak. Ale w Warszawie nie ma dostępnego tego działu :/ Jest jednak dział ogólny i tam można przesyłać dokumenty dot. rozpoczęcia kursu, egzaminu wew. czy zakończenia kursu. Jest to usługa BEZPŁATNA i otrzymuje się elektroniczne potwierdzenie dostarczenia dokumentu, które jest równoznaczne z pieczątką sekretarki przy przyjmowaniu dokumentów "papierowych", które bym zawiozła osobiście. Nie wiem czy w miarę jasno napisałam, ale gdyby ktoś był zainteresowany mogę opisać dokładniej Dzięki temu nie muszę płacić i denerwować się beznadziejnym działaniem Portalu OSK, a nie muszę też jeździć z każdym dok. do starostwa Pozdrawiam.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Czołem!
    A ja mam takie pytanko.
    W piątek jedę z kursantką do miasta egzaminacyjnego i będę tam jej przeprowadzał egz. wewnętrzny praktyczny, a wcześniej jej zrobie teoretyczny (oczywiscie zglaszalem wczesniej do starostwa przez Portal OSK, że w tym dniu bede przeprowadzal egz. wew.)
    Do czego zmierzam. Do tego, że gdy kursantka zda mi egz. wew. praktyczny to od razu będę chcial wyznaczyć jej egzamin państwowy, w tym czasie nie bede mial dostępu do Portalu OSK i internetu, czy muszę najpierw zaktualizować PKK, żeby moc wyznaczyć egzamin państwowy?

Mieszka w
    Podlasie

slowdzerson napisał:
    W piątek jedę z kursantką do miasta egzaminacyjnego i będę tam jej przeprowadzał egz. wewnętrzny praktyczny, a wcześniej jej zrobie teoretyczny
    A w mieście egzaminacyjnym masz możliwość zrobienia egzaminu na placu manewrowym?
    slowdzerson napisał:
    Do czego zmierzam. Do tego, że gdy kursantka zda mi egz. wew. praktyczny to od razu będę chcial wyznaczyć jej egzamin państwowy, w tym czasie nie bede mial dostępu do Portalu OSK i internetu, czy muszę najpierw zaktualizować PKK, żeby moc wyznaczyć egzamin państwowy?
    Jeśli nie zaktualizujesz PKK, to nie możesz wydać tej osobie zaświadczenia o ukończeniu szkolenia.
    Bez zaświadczenia o ukończeniu szkolenia nie zarejestrujesz tej osoby na egzamin.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia