Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Pytanie...

Nowy użytkownik

Pytanie...

Witam, otoz 22lutego rozpoczynam kurs prawa jazdy w Ostrowcu Swietokrzyskim w OSK "autosaw" i chcialbym sie dowiedziec kiedy moglbym sie spodziewac wydania prawa jazdy zakladajac ze uda mi sie zdac egzamin za pierwszym razem? Bardzo mi zalezy na czasie. Jedni znajomi mowia, ze teraz bedzie o wiele szybciej bo w zimie mniej ludzi zdaje a inni, ze nie bedzie zadnej roznicy w porownaniu do np wakacji.

Od dawna na forum

Wylicz sobie bo to zależy od

- jak długo trwa u ciebie teoria
    - jak rozpiszesz sobie jazdy
    - czas oczekiwanie na egzamin w WORD gdzie chcesz zdawać
    - około dwóch tygodni oczekiwania na wydanie prawa jazdy.

Nowy użytkownik

Z tego co się własnie dowiedziałem to teoria trwa 2 tygodnie na egzamin czeka się miesiąc... ale nie wiem jak jest z jazdami... w jakim najkrótszym czasie można je rozłożyć?

Od dawna na forum

To już zależy jak ten ośrodek będzie dysponował czasem (instruktorami), teoretycznie można mieć maksymalnie dziennie 2 godziny jazdy w ciągu pierwszych 8 godzin, a po wyjeżdżeniu 8 godzin, 3 godziny dziennie. Czyli najkrócej może to trwać 12 dni.

Od dawna na forum

Bardzo mi zalezy na czasie.
    To trzeba było zapisać się wczesniej na kurs

A jezeli własnie teraz brakuje ci trzech miesięcy do 18 lat to i tak musisz zaczekać z egzaminem do ukończenie 18 lat.

Najwcześniej prawo jazdy można dostać do rączki po około dwóch tygodnach po ukończeniu 18 lat.

Nowy użytkownik

Mam 19 lat, wcześniej jakoś całe prawko mnie nie interesowało a teraz wręcz przeciwnie... Muszę je zrobić za wszelką cenę i jak najszybciej .

Nowy użytkownik

Heh... mam do was nowe pytanie :/ Czy jeżeli na jedno oko widze bardzo dobrze a na drugie mam tylko 50% widoczności to będę mógł mieć prawko...?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Będzin.Czeladź,Sosnowiec

Jeżeli lekarz na badaniu wstępnym, ew. po konsultacji z okulistą, który stwierdzi nie pogłębianie się wady wzroku,potwierdzi zdolność - to tak.
    Możesz mieć tylko trudności z wykonywaniem zawodu kierowcy. Wtedy badania są dokładniejsze.
    Pozdrawiam
    Spokojny instruktor z Zagłębia

Nowy użytkownik

Jutro idę do lekarza... zobaczymy jak to będzie.
    Mam nowe pytanie
    Jeżeli wyjeżdżę to 30 godzin wcześniej niż inne osoby, z którymi chodzę na kurs to będę musiał czekać na egzamin tak długo jak oni czy będę mógł zdawać wcześniej?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Będzin.Czeladź,Sosnowiec

Odbierasz dokumenty z OSK i sam ustalasz sobie termin egzaminu w dowolnym WORDzie.
    Pozdrawiam
    Spokojny instruktor z Zagłębia

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia