Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Napisał marktds
    oblał mnie za to że nie pojechalem tam gdzie trzeba, bylo to w szczecinie, nie chce sie odwolywać bo wczesniej napisalem skarge na word bo popelnil blad w trakcie wywolywania do egzaminu teoretycznego i praktycznego przez co ja i pare innych osób nie przystąpilismy do egzaminów i na darmo poszlo 130zl oprocz skargi napisalem tez podanie o wczesniejszy egzamin niz zaplanowany i uzgodnili mi egzamin po 6 dniach od tego co przepadl i mysle że specjalnie egzaminator dostal dyrektywe by mnie oblać, więcej skarg nie napisze bo zależy mi na tym prawku......
    Jak ci tak zależy teraz na tym "prawku" to dlaczego wcześniej pisaleś skargę na cos, co jestem pewny, że możnabylo zalatwić polubownie. Moja znajoma miala coś takiego, że podali jej inną godzinę a wywolali na wcześniejszą. Również poszla z pretęsjami i straszyla, ze napisze skargę. Godzinę czasu trzeba bylo glaskać urzędników ale w końcu poszli na kompromis i wystarczyla prośba na piśmie taka na sztukę, a egzamin wyznaczyli jej na termin jaki jej pasowal. Natomiast w sytuacji, którą opisaleś wcześniej ja bym się odwolal bo mialbym dowód w postaci zarejestrowanego przebiegu egzaminu praktycznego. Jeżeli egzaminator wydal ci taką niejednoznaczną komendę lub polecenie: "jedź tak jak tamten samochód" to napewno odwolanie wygrasz. Z drugiej strony skarga, a teraz odwolanie, może być ciężko. Takich jak ty jest niewielu i nazwisko latwo zapamiętać, a co dopiero jak trafisz na tego samego egzaminatora, a to sie trafia. Mając na uwadze twoją sytuację to proponowalbym przy każdej nastepnej twojej wizycie w ośrodku egzaminowania zrobić jak najlepsze wrażenie, a na egzaminie pokazać i dać odczuć, ze to egzaminator jest Panem i to on rozdaje karty. Oczywiście nie do takiego stopnia aby odebral ciebie jako ostatnią ciamajdę bo wtedy oblejesz i nie będziesz wiedzial za co. Pozdrawiam.
    Naucz się uczyć, a później się ucz.

Od dawna na forum

Zamiast podawać mi linki do rozporządzeń, które od lat znam na pamięć, sam je lepiej poczytaj.
    A przede wszystkim, wskaż mi zapis, który uniemożliwiałby wydawanie poleceń typu: proszę jechać za tamtym samochodem - bo o tym jest wątek.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Napisał cman
    Zamiast podawać mi linki do rozporządzeń, które od lat znam na pamięć, sam je lepiej poczytaj.
    A przede wszystkim, wskaż mi zapis, który uniemożliwiałby wydawanie poleceń typu: proszę jechać za tamtym samochodem - bo o tym jest wątek.
    Widzę, że pomoc innym nie jest dla ciebie istotna, tylko wskazywanie szczegulów. Nigdzie nie znajdziesz szczegulowego zapisu na temat poleceń jakie egzaminator wydaje w trakcie egzaminu praktycznego chyba, że w wewnetrznym regulaminie osrodka, ale przepisy też stanowią o tym co w takim regulaminie musi się znajdować. Może sprawia ci przyjemność chwalenie się znajomością przepisów a nie pomaganie tym którzy tych przepisów nie znają. Ponad 400 postów nie upoważnia cię do takich komentarzy. Jeżeli znasz przepisy na pamięc to dlaczego nie pomożez czy nie podpowiesz innym tylko zadajesz glupie pytania po to tylko aby wskazać jaką nie wiedzą dysponują inni. Radzę jeszcze raz poczytać przepisy dotyczące tematu poruszanego w tym wątku.
    Naucz się uczyć, a później się ucz.

Od dawna na forum

Tak, chwalę się znajomością przepisów na lewo i prawo . Nie wiem czy zauważyłeś, ale to była moja odpowiedź na Twojego posta, w którym sugerujesz, że moja inteligencja nie pozwoli mi odnaleźć kilku rozporządzeń.
    Póki co, jeden z drugim twierdzi, że egzaminator nie może tego, nie może tamtego, więc pytam na jakiej podstawie. I w tym przypadku, to już chyba nie moja rola, żeby to znaleźć, bo to ja o to pytam.
    A co do pomocy, sam zainteresowany i tak nie ma zamiaru składać odwołania, więc moja pomoc jest raczej zbędna.

Nowy użytkownik

Polubownie sie nie dalo, gdy opisalem sytuacje urzedniczce to powiedziala ze nic sie z tym nie da zrobic i mam sobie isc wplacic pieniadze do kasy i ustalic kolejny egzamin.

Nowy użytkownik

witam jestem ju po kolejnym egzaminie , ewidentnie mnie tam nie lubią tym razem po 20 minutach jazdy miałem taką sytuację że tył samochodu kika cm wystawał na skrzyżowaniu przez pare sekund bo samochód przedemną przepuszczał kobiete na pasach, egzaminator powiedział że nie ładnie stoimy i to mój błąd p, pojezdzilismy jeszcze 20 minut i egzaminator kazał zjechac na pobocze stwierdził że tamta sytuacja to było nieustąpienie pierszeństwa i przerywa egzamin , spytałem czy inne błędy popełniłem , powiedział że nie- to ja do niego to po h*j jeszcze 20 minut jeszcze jeżdziliśmy , nic nie odpowiedział............... za kilka dni 3 egzamin....... gdy go nie zdam zmieniam WORD , w prywatnej rozmowie z byłym instruktorem dowiedziałem sie że w wordzie nie lubią szefa nauki jazdy w której miałem kurs ponieważ przez niego kilku eegzaminatorów poszło za kraty....... w czasie jazdy egzaminator mówił ze nic nas w tym osk nie uczą tylko wszystko na pamięć....

Od dawna na forum

No to czemu się nie odwołałeś? Egzaminator popełnił dwukrotny błąd.

Nowy użytkownik

jakie 2 błędy popełnił?

Od dawna na forum

1. Uznał za nieustąpienie pierwszeństwa coś, co nim nie było.
    2. Nie przerwał egzaminu natychmiast, po rzekomym nieustąpieniu pierwszeństwa.

Nowy użytkownik

Dziś nie zdałem trzeci raz , tym razem z mojej winy ( chociaż raz uważam że nie zdałem słusznie) nie będe juz zdawać w szczecinie , przenoszę papiery do koszalina DOSYĆ MAM TEGO SKU***SYŃSTWA!!!!!!!!!!!

gdy czekałem pod wordem widziałem też jak niesłusznie jeden egzaminator oblał jedną dziewczynę - przy wyjeżdzie z wordu z drogi podporządkowanej egzaminator ją zachamował na środku skrzyżowania zapewne stwierdził że wymusiła pierszeństwo a samochód na drodze z pierszeństwem był w takiej odległości ze ta dziewczyna 3-4 razy zdążyła by opuścić skrzyżowanie , nie dziwię się jej że się popłakała i bardzo mi jej szkoda było(((( nie zdążyła wyjechać z terenu WORDU na miasto nawet

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia