Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    Nowy użytkownik

nie zdalem egzaminu praktycznego

witam, dziś nie zdałem egzaminu praktycznego, myśle że byla w tym częściowo wina egzaminatora tj. podczas jazdy bardzo żadko dawal komendy typu ,, na następnym skrzyżowaniu proszę skręcić w lewo" dużo częściej pokazywał palcem gdzie mam jechać albo mówił ,, jedz tam gdzie ten srebrny samochód " ( a na pewno nie jeden srebrny samochód znajdowal sie na drodze, decyzje o zmianie kierunku jazdy podejmowal nawet 2-3 metry przed skrzyżowaniem, przez to bylem rozkojarzony i zestresowany bo musialem patrzec i na droge i na niego i przykladowo w czasie jazdy szukac srebrnego samochodu ktory gdzieś skręcił . Rozczarowalem sie jazdą egzaminacyjną................

Od dawna na forum

Byc moze powinienes sam dopytywac sie o trase, np po zjechaniu ze skrzyzowania pytasz "w ktora strone bedziemy skrecac, bo nie wiem jaki pas mam zajac?" . Egzaminator wie , ze orientujesz sie w przepisach, Ty wiesz dokad jechac i byloby ok.

Nowy użytkownik

odwołuj się. Egzaminator ma obowiązek dawać Ci jasne instrukcje, i forma ich jest ustalona. Nie może powiedzieć Ci, "jedzmy se tam w lewo za tą renówką"

Od dawna na forum

Cytat Napisał gregj
    Egzaminator ma obowiązek dawać Ci jasne instrukcje, i forma ich jest ustalona.
    Gdzie?

Nowy użytkownik

nie wiem, ale napewno musi dawac jasne instrukcje. przejzyste, itd.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

Re: nie zdalem egzaminu praktycznego

Cytat Napisał marktds
    witam, dziś nie zdałem egzaminu praktycznego, myśle że byla w tym częściowo wina egzaminatora tj. podczas jazdy bardzo żadko dawal komendy typu ,, na następnym skrzyżowaniu proszę skręcić w lewo" dużo częściej pokazywał palcem gdzie mam jechać albo mówił ,, jedz tam gdzie ten srebrny samochód " ( a na pewno nie jeden srebrny samochód znajdowal sie na drodze, decyzje o zmianie kierunku jazdy podejmowal nawet 2-3 metry przed skrzyżowaniem, przez to bylem rozkojarzony i zestresowany bo musialem patrzec i na droge i na niego i przykladowo w czasie jazdy szukac srebrnego samochodu ktory gdzieś skręcił . Rozczarowalem sie jazdą egzaminacyjną................

Jezeli to co piszesz jest prawdą to się odwoluj bo egzaminator przegiąl do spodu, nie może powiedzieć ci jedź za tym samochodem, bo ten samochd mógl wykonywać manewr nie zgodnie z przepisami. Sposób przeprowadzania egzaminów okresla rozporzadzenie bodajże nr 277. Wybacz ale nie pamiętam więcej szczególów, co do dokladnego określenia nazwy tego rozporządzenia. Na odwolanie masz 14 dni jeżeli nic się w przepisach ostatnio nie zmienilo. Po 14 dniach kasuje się nagranie przebiegu twojego egzaminu i wtedy nic nie udowodnisz. Mam prosbę, jak móglbyś napisać, za co cię oblal ten egzaminator i w jakim mieście zdawaleś.
    Naucz się uczyć, a później się ucz.

Od dawna na forum

Nie pamiętasz nawet nazwy rozporządzenia, ale wiesz co zawiera?

Nowy użytkownik

oblał mnie za to że nie pojechalem tam gdzie trzeba, bylo to w szczecinie, nie chce sie odwolywać bo wczesniej napisalem skarge na word bo popelnil blad w trakcie wywolywania do egzaminu teoretycznego i praktycznego przez co ja i pare innych osób nie przystąpilismy do egzaminów i na darmo poszlo 130zl oprocz skargi napisalem tez podanie o wczesniejszy egzamin niz zaplanowany i uzgodnili mi egzamin po 6 dniach od tego co przepadl i mysle że specjalnie egzaminator dostal dyrektywe by mnie oblać, więcej skarg nie napisze bo zależy mi na tym prawku......

Nowy użytkownik

jesli doprawdy zrobil to specjalnie, to brawo. udalo mu sie Cie zastraszyc, brawo.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Napisał cman
    Nie pamiętasz nawet nazwy rozporządzenia, ale wiesz co zawiera?
    A to takie dziwne? Tak się sklada, że czytalem. Wystarczy odrobina inteligencji i wszystko będzie jasne. Proszę wejść na stronę Ministerstwa Infrastruktury, otworzyć zakladkę akty prawne, następnie - rozporzadzenia, te zaś są chronologicznie tam zawarte. A jakby ineligencji zabraklo to podaję:

http://www.mi.gov.pl/article/transpo...b50071950f1833

i jeszcze zmiana:

http://www.mi.gov.pl/article/transpo...7b1b18cb480cee

a i coś o regulaminie:

http://www.mi.gov.pl/article/transpo...7b1b18cb480cee

a nawet jest tam o sposobie i wysokości wynagrodzeń dla egzaminatorów:

http://www.mi.gov.pl/article/transpo...e42108148370b2

Przepraszam za blędy w tym poście i życzę milej lektury.
    Naucz się uczyć, a później się ucz.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia