Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Fajnie to opisałeś tristan, ale trochę dużo tych godizn na samym tylko placu. My a pierwszej godzince omawiamy samochód tzn pedały, który do czego, begi i sprzęgło na sucho, kierunki itp i odpalamy autko, kręcimy kilka ósemek, kilka razy ruszamy i zatrzymujemy się. Jeśli w miarę sobie radzi to wyjeżdzamy na prawie puste uliczki na osiedlu i tak trwa dalsza czesc godzinki.
    chyba ze zdarza się osoba, która naprawdę w ogóle nie radzi sobie z niczym, wtedy to ruszania i zmiany biegów na placu trwają trochę dłuzej.

A co do egzaminu, bo czasem sa to dwie różne rzeczy, taka prawda. Ja zdawałam w Elblągu i też egzaminator podszedł do mnie i powiedział, ze przyszedł do mnie na pierwszą jazde i co będę z nim dziś przerabiać. Powiedziałam, że najpierw omówię wszystkie płyny odpowiadające za bezpieczeństwo jazdy (pod maską), potem swiatełka, ustawienie fotela i lusterek. Następnie, ze bede Go uczyła ruszania do przodu i do tyłu po pasie ruchu. I na koniec pokaze jak się rusza z hamulca ręcznego na wzniesieniu. I było ok, to własnie chciał usłyszeć.

Od dawna na forum

A właśnie, przy okazji.
    Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć sens opowiadania, napalonemu na jazdę i zestresowanemu jednocześnie pierwszą jazdą kursantowi, o zbiorniczkach, światłach itp.?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Pewnie, ze nie ma, bo i tak nic nie zapamieta. Bo nie słucha tylko myśli już o tym jak tobędzie siedzieć za kierownicą i czy wyjedzie poza brame placu . Dlatego ja nie pokazuję tego. Zbiorniczki i światła omawiamy jak już ćwiczy jazdę po łuku na późniejszych godzinach. Na początku tylko światła mijania, na których się jeździ.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia