Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Młodzi kierowcy - do psychologa

To straszne, co się ostatnio dzieje na naszych drogach. Codziennie jakiś wypadek - samochód w rowie, na drzewie, auto wjechało w auto. W większości tych tragedii uczestniczą ludzie młodzi, którzy niedawno odebrali "prawko".

Zabija ich - w większości przypadków - brawura. Dlatego uważam, że egzamin na prawo jazdy powinno się zdawać dopiero po skończeniu 23-24 lat.

Może to i późno, ale człowiek w tym wieku ma już trochę poukładane w głowie - nie to co taki 18- czy 19-latek, który dopiero skończył średnią szkołę.

A jeśli granica wieku nie zostanie zawyżona, to kierowcy powinni przechodzić dokładne testy psychologiczne.

Niektórzy po prostu nie nadają się "za kółko". Takie jest moje zdanie. Gwarantuję, że wypadków byłoby w tedy znacznie mniej.

Źródło: Dziennik Wschodni

Co wy na to?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Głupie gatki tetryków.... Ja robiłem prawo jazdy w wieku 17 lat, równocześnie z moją wówczas coś koło czterdziestoletnią matką... I co, jeździłem gorzej? g. prawda. To nie kwestia wieku, ale po prostu niedoświadczenia. Ale że najwięcej osób robi prawko w wieku 18 lat, to statystyki mówią swoje. Przesuną do 25 i co? Studenci będą zapierdalać piechotą, a statystyki się nie zmienią, tylko wiek przesunie. Szkoda gadać....

Z wieku to winni są starzy... O! Tu powinno być zaostrzone. Mój ś.p. dziadek miał Parkinsona i jeździł. Drugi -- ledwie chodzi z fotela do kibelka, ale do auta wsiada.... A młodzi? Wręcz przeciwnie, prawko powinno być od 16 lat a wcześniej w ogóle obowiązkowe karty rowerowe i motorowerowe i obowiązkowa edukacja drogowa w szkole. To by zmniejszyło wypadki...
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia