Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

egzamin instruktorski w Gorzowie

witam czy ktos z was zdawal w ostatnim czasie egzamin na instruktora w Gorzowie? prosze napisac jak tam wyglada ,jaka jest zdawalnosc co sie robi na placu? no i moze ktos ma pytania z testow z gorzowa? bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz:) :) :)

Nowy użytkownik

juz nie potrzebuje waszej pomocy jestem juz po egzaminie w gorzowie ktory odbyl sie 4 wrzesnia i udalo sie zdac za 1 razem jest ok bardzo fajna atmosfera zycze wszystkim powodzenia

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski

Gratuluję sukcesu, chciałbym jednak zadać Ci kilka pytań, gdyż sam jestem z Gorzowa, a czytając od dwóch dni posty na tym forum odnoszę wrażenie, że w każdym mieście egzamin odbywa się wg innych zasad
    Pojadę w punktach dla porządku:
    1. Jaki był czas oczekiwania na egzamin?
    2. Jak rozumiem, najpierw zdaje się egzamin teoretyczny, czyli oprócz typowych testów na daną kategorię rozwiązuje się też testy z psychologii, metodyki, przepisów, zasad prowadzenia OSK itd. Pytanie: czy baza pytań, jakie mogą pojawić się w tych wszystkich testach w Gorzowie, jest dostępna? A jeśli tak, to czy oficjalnie, czy "po cichu"?
    3. Kolejny etap po testach to prezentacja wylosowanego zagadnienia. Czy ta baza zagadnień też jest ustalona i udostępniona przed egzaminem?
    4. Czy podczas tej prezentacji można posiłkować się własnymi lub udostępnionymi materiałami - konspektami, notatkami, kodeksem? Pytanie może wyda Ci się dziwne, ale mam w rodzinie nauczycieli szkolnych i nikomu do głowy by nie przyszło, aby przyjść np. na hospitację, rzucać temat z głowy i oczekiwać na efekty bez uprzedniego przygotowania się nauczyciela do tego konkretnego tematu.
    5. Czy egzamin praktyczny na placu to jedynie prezentacja i przygotowanie pojazdu, jazda po łuku w te i z powrotem oraz górka, czy jeszcze jakieś parkowanie, zawracanie w kopercie itd.?
    6. Czy miałaś jakiś problem z zatrudnieniem w Gorzowie? Jakie mniej więcej są stawki?
    7. Czy odczuwasz w pracy skutki obecnego kryzysu gospodarczego?
    8. Ty pewnie robiłaś kurs w WORDzie, a co sądzisz o szkoleniu w Polonezie?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi, właśnie rozważam wejście w ten zawód i ciekawi mnie opinia kogoś z Gorzowa, kto niedawno był w podobnej sytuacji.
    Instruktor kat. A,B

Nowy użytkownik

witam na wstepie dodam ze nie jestem z gorzowa a ze szczecina i tu tez pracuje
    1.czas oczekiwania okolo u mnie bylo 2-3 tygodnie
    2.najpierw sa testy 18 pytan na kat.B testy te dla kandydatow na kierowcow i z metodyki 6 pytan.jak to zdaz to idziesz na prezentacje losujesz pytanie i kilka minut na przygotowanie masz jesli nie wiesz jak zaczac to ci panowie pomoga hehe. jesli to zaliczysz to idziesz na plac. a na placu zaczynasz od omawiania wszytskiego co jest pod pokrywa silnika potem wsiadasz do auta ustawiasz wszystko i jedziesz łuk ruszanie na wzniesieniu i jedno parkowanie jakie wylosujecie na sali.i po krzyku
    a co do pytan to nie sa ujawniane trzeba miec dojscie ja milam!!!
    no i nie wiem jak jest z zatrudnieniem w gorzowie bo w szczecinie bardzo duze zapotrzebowanie jest na instrutorow a stawki u nas to 12-15zl na godzine.
    ja obecnie pracuje w szokle ale od nowego roku biore sie za otwarcie wlasnej nie ma to jak na swoim. pozdrawiam
    nie mozna sie posilkowac zadnymi swoimi notatkami tzreba miec w głowie!!

Nowy użytkownik

Witaj Magda1 . Gratuluję legitymacji instruktora! Ja także myślę o zdawaniu egzaminu w Gorzowie. Gdybyś była tak dobra, to podeślij pytania, jakie udało Ci się zdobyć. Z góry pięknie dziękuję artbit@neostrada.pl

Nowy użytkownik

witam czy moglabym prosic o jakies pytania na gzamin??

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski

A gdzie robisz kurs? WORD czy Polonez?
    Instruktor kat. A,B

Nowy użytkownik

ja robie kurs w prywatnej szkole i egzamin mam w gorzowie!!!!

Nowy użytkownik

W przypadku gdy osoba rozpoczęła jednocześnie szkolenie na kat. AB to:
    a) liczba zajęć teoretycznych wyniesie 50 godz.
    b) liczba zajęć praktycznych wyniesie 50 godz.
    c) liczba zajęć teoretycznych wyniesie 30 godz.

prawidłowa odpowiedz to????

Od dawna na forum

Tylko odpowiedź B.
    "A" nie może być bo z każdej kategorii jeżeli szkolenie rozpoczyna się jednocześnie odejmujesz po 10 godzin wiec wychodzi 40.
    "C" nie może być bo tutaj dodajesz godziny obu kategorii.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia