Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    Nowy użytkownik

dojazd do skrzyżowania

dopiero taraz zaczynam jazdę i mam pewien problem z tym co mam zrobić dojeżdżając do skrzyżowania, wiadome, że zmiejszam prędkość, puszczam nawet nogę z gazu, samochód się toczy, potem co??Mam zacząć powoli hamować, jeżeli samochód jedzie za szybko, czy wciskać sprzęgło i hamulec, żeby się zatrzymać, ja tak robie, a instruktor powiedział mi że u mnie nie ma hamowania? Napiszcie co robicie w sytuacji 1) gdy macie sie zatrzymać na skrzyżowaniu i jechać bo jest wolne i 2)gdy macie stanąć na skrzyżowaniu na światłach; wiem, że to pewnie głupie pytanie, ale zależy mi na odp. jeżeli ktoś mnie zrozumie, please odpowiedźcie!!!!!

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Dojeżdżając od skrzyżowania, widząc czerwone światło, zdejmuję nogę z gazu i podjeżdzam sobie do miejsca zatrzymania bez pośpiechu, w razie potrzeby hamuję i w końcowej fazie wciskam sprzęgło i stop. wrzucam luz i czekam na zielone.
    Gdy mam ustąp, zmieniam bieg na dwójkę, wciskam hamulec (jeśli zmniejszę bardzo prędkosć to także lekko sprzęgło)gdy mam wolny przejazd puszczam hamulec i sprzęgło, dodaję gazu i przejeżdżam.

Nowy użytkownik

dziękimyślę, że teraz to wszysko mi się poukłada w głowie i zrobię tak w praktyce...

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia