Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Nowy użytkownik

Ile mogę jeździć godzin ?

Witam serdecznie.
    Mam pytanie. Ile moge jeździć godzin "Elką" pracując jednocześnie w innym zawodzie.
    Sytuacja wygląda następująco:
    Pracuję w zmianach 12 godzinnych np.
    - poniedziałek 8-20 (12h)
    - wtorek 20-8 (12h)
    -środa wolne od godz 8 (po nocy)
    - czwartek wolny dzień
    i tak dalejwg tego klucza
    -piątek 8-20
    - sobota 20-8........

Mam swoją wersję ale proszę o opinię bo nie jestem pewien czy dobrze sobie interpretuję jak liczyć max ilość 12 godzin w obu zawodach.

pozdrawiam :)

Użytkownik
    Mieszka w
    małopolska

Re: Ile mogę jeździć godzin ?

teoretycznie praktycznie to znam ludzi co smigają 12 godzin non stop ))))

Nowy użytkownik

Znam i takich ...ale oni to sobie odpowiednio rozpisują

Znam i takich ...ale oni to sobie odpowiednio rozpisują w kartach. Chodzi mi o to jak rozpisać, żeby w razie kontroli z "urzędu" się nie czepnęli.
    Wg mojego toku myślenia to jeśli pracuję w innym zawodzie (noc od 20 do 8:00 - 12 godz )od 20:00 do godz 00:00 mam 4 godziny i na Elce mogę jeździć tego dnia 8 godz, a następnego czyli od 00:00 do 8:00 wychodzi 8 godzin a więc mogę jeździć nauką 4 godziny. Tak według teorii ale może ktoś to przerabia w praktyce i wie czy tak to się liczy, czyli w zmianie nocnej część godzin zalicza się do jednego dnia a część do drugiego.

Z góry dziękuję za sprawdzone informację.

pozdrawiam

Nowy użytkownik

Widać po braku odpowiedzi, że "starzy wyjadacze" teraz mają sezon w pełni - jeżdżą i nie mają czasu zajrzeć na forum :)
    Jakby ktoś z szacownych miał chwilkę to poproszę o odpowiedź na pytanie powyżej.

pozdrawiam serdecznie

Nowy użytkownik

JAKO INSTRUKTOR ZA KIEROWNICĄ MOŻESZ JEŹDZIĆ TYLKO 8 GODZIN DZIENNIE.PRACOWAĆ MOZESZ 12 NA DOBE.CZYLI ZOSTAJĄ CI 4 GODZINY W INNEJ PRACY.JEZELI JEŹDZISZ WIĘCEJ TO ROZPISUJE SIE TO NA SOBOTY I NIEDZIELE BO TAM TEŻ MOŻESZ JEŹDZIC PO 8 GODZIN.PAMIĘTAJ MAX 12 GODZIN W OBYDWÓCH ZAWODACH.
    aneta75

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Konin

Musisz sie troche sprężyć w wyliaczniu , a przy tym wszystkim pamietaj, że jest jeszcze 30 h wykładów wieć zeby Ci doby nie brakło. To co bedziesz robił rób z głową. Ilośc godz. pracy na dobe nie moze byc większa niż 12 h.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia