Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Skarga na instruktora w urzędzie

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów składał kiedyś skargę na instruktora w urzędzie marszałkowskim? Mam zamiar to zrobić i chciałbym się dowiedzieć, czy tego rodzaju skargi przynoszą jakikolwiek skutek?

Historia: W czasie jazdy podmiejskimi drogami instruktor sprowokował rozmowę na tematy religijne; z biegem czasu, widząc że mam inne zdanie, robił się coraz bardziej nerwowy i podnosił głos. W którymś momencie bezpośrednio obraził moją religię, posługując się tekstem z rynsztoka ("to nigdy nie głaskałeś dziewczyny po d***"). Poinformowałem go, że jeśli ma zamiar kontynuować obrażanie mnie, to wysiądę z samochodu i nie będziemy więcej jeździć. Dla instruktora ważniejsza od zarobku okazała się chęć obrażenia mnie, więc (spytawszy, czy jest pewien i świadom problemów, jakie wynikną) wysiadłem pod Warszawą.

Jutro mam zamiar złożyć skargę, nie odpuszczę takiego chamstwa.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

Do starostwa a nie urzędu marszałkowskiego bo tam podlegamy. Jak co wydział komunikacji. Nie wiem jak pisać coś takiego.

Nowy użytkownik

Witaj! Rozumiem, że poczułeś się urażony i chcesz coś zrobić jak najszybciej, ale nie wiem, czy skarga do władz samorządowych coś da. Jeśli w ogóle się nią zajmą, to przydzielą po prostu jakiegoś urzędnika, który będzie odpowiedzialny za wyjaśnienie tej sprawy i będą korespondować na ten temat z ośrodkiem szkolenia, w którym jest zatrudniony instruktor (określony w przepisach czas na odpowiedź, sprawa będzie ciągnęła się w nieskończoność, nic nie wyjaśnią, instruktor będzie sobie jeździł w najlepsze i dalej obrażał).

Jeśli mogę Ci coś doradzić, to skorzystaj z magii mediów i Internetu. Napisz skargę na instruktora do dyrektora ośrodka, w którym jest zatrudniony. Zapytaj go, jakie zamierza wyciągnąć konsekwencje i poinformuj go, że sprawą zainteresujesz media.

Zainteresuj sprawą media lokalne, szczególnie jeśli chodzi o kwestie wolności światopoglądowych i tolerancji polecam Ci Gazetę Wyborczą.

Wreszcie, opisz sytuację na forum wymieniając nazwę ośrodka. Są w internecie fora poświęcone tej tematyce podobne jak to (adres mogę Ci podać w wiadomości prywatnej), gdzie kursanci piszą swoje opinie o ośrodkach szkolenia. Możesz tam opisać co Cię spotkało, to skutecznie odstraszy wielu ludzi od tego ośrodka, a przez to od tego instruktora.

Trzymam kciuki!

PS Sam jestem człowiekiem gruboskórnym i na Twoim miejscu bym się nie przejmował głupim gadaniem gościa, ale sam wielokrotnie byłem zdegustowany chamstwem instruktorów i doskonale Cię rozumiem.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Napisał blaszczur
    Do starostwa a nie urzędu marszałkowskiego bo tam podlegamy.
    Tak, faktycznie. W przypadku Warszawy, gdzie nie ma starostwa, jest to urząd miasta stołecznego.

w86:
    Bardzo dziękuję za naświetlenie mi procedury i porady. Zdaję sobie sprawę, że urzędowa skarga może zdać się na niewiele, ale to zawsze coś. Może kiedyś zbierze się ich więcej i kogoś to zainteresuje.
    Do ośrodka jako całości zastrzeżeń raczej nie mam, dlatego nie napisałem tu nazwy. Jeździłem z trzema instruktorami, wśród których był jeden bardzo dobry. Zobaczę, jak odniesie się do sytuacji dyrektor.

Cytat Napisał blaszczur
    Sam jestem człowiekiem gruboskórnym i na Twoim miejscu bym się nie przejmował głupim gadaniem gościa, ale sam wielokrotnie byłem zdegustowany chamstwem instruktorów i doskonale Cię rozumiem.
    Chamstwo chamstwem - ludzie są różni - ale uważam, że tym razem przekroczone zostały wszelkie granice.

Poproszę o link na PW.

Od dawna na forum

A co jak instruktor się wszystkiego wyprze. Powie, że nic takiego nie miało miejsca i że to Ty go obraziłeś bo coś tam, coś tam. On tobie zwrócił uwagę a Ty postanowiłes się zemścić.
    Co wtedy?
    Najlepiej jakbyś miał jakieś dowody.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Gdańsk

Ja również skarżyłam się na swojego pierwszego instruktora(czytaj"kulturalny inaczej instruktor"), niestety skutek był tego taki że to mnie się oberwało i w wyniku tego ja byłam"ta zła" co nie jest do końca prawdą. Instruktor jeżdzi, pracuje dalej. Może dało to jakiś skutek, bo czytam czasem oceny wyniki o moim pierwszym osk to niektóre osoby dobrze się onim wyrażają. Może się poprawił??
    A pochwała się należy za to,że się postawiłeś instruktorowi, nie męczyłeś się/nie straciłeś tyle cennego czasu co ja.

Nowy użytkownik

jutro mam kolejna jazde z instruktorem ale jestem zdegustowany jego zachowaniem, nie jezdzilem od 3 lat i teraz postanowilem w koncu dokonczyc moje prawo jazdy.
    Moj obecny instruktor jest strasznie nerwowy, dzis myslalem ze wysiade z auta i sobie pojde.
    Zdarzaja wam sie takie sytuacje ze instruktor bluzga??
    Dzisiaj do mnie...(kur... co ty robisz.... i kur..itp)
    jak byscie zachowali sie w takiej sytuacji??
    dodam ze to jest moja 2 godzina od 3 lat, nigdy nie parkowalem w miescie tylko robilem to na placu,po raz pierwszy parkowalem w miescie, zgasl mi silnik, troche panikuje jak parkuje wsrod samochodow w miescie i poslugujac sie pedalem gazu,wczesniej parkowalem tylko sprzeglem na placu
    jezdzilem innym autem niz dotychczas,
    a ten instruktor chyba nie rozumie ze mam prawo czegos nie umiec

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Konin

Niestety nie zawsze konkretny zawód wykonuja osoby z pewnymi predyspozycjami. Instruktor i nerwy nie jest to dobra kombinacja. Nikt nie staje sie kierowcą z dnia na dzień. Daj sobie i instruktorowi czas. Pozdrawiam

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia