Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
-
03-11-2008, 18:55 #1Nowy użytkownik
Pytania z techniki kierowania pojazdem
Wiem, że przedstawione przezemnie pytania wydają się banalne (również dla mnie), ale u nas na kursie technika kierowania i obsługi pojazdu została praktycznie pominięta. Łopatologicznie odpowiedzi na te pytania są proste ale chce wiedzieć czy można odpowiadać na nie na tzw "chlopski rozum" czy maja zostać poruszone konkretne kwestie:
1. zasady poruszania się na śliskiej i grząskiej nawierzchnii
2. zasady doboru ogumienia dla pojazdy samochodowego
3. zasady poprawnego doboru toru jazdy na skrzyżowaniu
4. zasady używania sprzęgła
5. podstawowe zasady sygnalizowania manewrów w ruchu drogowym.
6. prawidłowa technika posługiwania się kierownicą
7. kolejność czynności w czasie manewru hamowania i zatrzymania, omówić manewr hamowania awaryjnego.
-
15-11-2008, 21:02 #2Użytkownik
- Mieszka w
- jestem z Marsa
-
01-12-2008, 01:26 #3Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Bełchatów
1.mala predkosc , ruszanie z grugiego biegu mniejsze cisnienie w oponach
2. opony letnie latem zimowe zoma wezsze opony zima szersze latem zeba bieznika wyzsza przy systemie abs
3.to chyba bez pytan skret w prawo lewo jazda na wprost i odpowiedni tor jazdy(oczywiste ze w lewe nie pojedziesz z prawgo pasa choc w polsce nie takie sytuacje sie obserwuje)
4.sprzeglo w zaleznosci od predkosci , uksztaltowania terenu, predkosci poczatkowej ruszania , grzaskosci terenu...
5. sygnalizowanie zamiaru dokonania manewru a nie jego wykonanie to podstawa reszte doczytaj
6 bez pytan
7.nacisniecie dzwigni hamulca roboczego(podstawowoego)a w koncowej fazie jednoczesnie nacisniecie sprzegla, hamowanie awaryjne- nacisniecie hamulca roboczego skutkujace uniknieciem niebezpieczenstwa bez koniecznosci nacisniecie sprzegla lub rowniez z nim , nie jest to bledem
to tak z grubsza i ogolnie jak bede mial czas podam ci ksiazkowo jak to wyglada.
pozdrawiam
-
18-12-2008, 22:01 #4Nowy użytkownik
-
19-12-2008, 21:01 #5Użytkownik

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks