Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17
    Nowy użytkownik

Lenistwo?

Cytat Napisał eliza
    1 ROZSPRZEGANIE (odpinanie przyczepy)
    - zabezpieczyc przyczepe "podlozyc kliny pod kola przyczepy"
    - opuscic stope przyczepy
    - odpinamy przewody elektryczne (sa zazwyczaj dwa nie ma znaczenia ktory pierwszy)
    - odpinamy przewod pneumatyczny CZERWONY
    - odpinamy przewod pneumatyczny ZOLTY
    - odbezpiczamy zaczep ( poprostu odczepiamy przyczepe)
    - odjezdzamy

2 SPRZEGANIE (podpinanie przyczepy)
    - trzeba tak cofnac aby zaczep ciagnika zamkna sie w uchwycie przyczepy
    - zabespieczyc zaczep przed samo otwarciem (nie wszystkie zaczepy sa wyposazone w dodatkowe zabezpieczenie)
    - podlaczamy przewod pneumatyczny ZOLTY
    - podlaczamy przewod pneumatyczny CZERWONY - podlaczamy przewody elektryczne ( nie ma znaczenia ktory pierwszy )
    - podnosimy stope przyczepy
    - zabieramy kliny z pod kol
    - sprawdzamy dzialanie swiatel w przyczepie
    SUPER-ELIZA w koncu kobieta musiala Wam ten temat wyklarowac.Tak sie zastanawiam nad Waszymi pytaniami?Lenistwo?A moze cwaniactwo?Proponuje popracowac nad swoja osobowoscia zanim zadacie kolejne glupawo latwe pytania.Jestem instruktorem od 20 lat i az mnie smieszy fakt takich beznadziejnych pytan.Pozdrawiam wszystkich i nawet tych rozleniwionych hihihi

Nowy użytkownik

kurcze to jak to jest ?
    bo wczoraj pytałem swojego instruktora i powiedział że bzdura, nie ma czegos takiego jak odpowidnia kolejnośc podłączania przewodów
    czy ktoś może mi wkońcu powiedzieć jak to wygląda ?

Użytkownik

ja miałem egzamin tydzień temu. i robiłem to w odpowiedniej kolejności takiej jak sie uczyłem, nie wiem co by powiedział jak bym to zrobił inaczej, po prostu nie ryzykowałem :]

Nowy użytkownik

a możesz powiedzieć w jakiej kolejności to robiłeś ?

Użytkownik

zapraszam na forum http://www.fan4truck.bo.pl/ jest to forum o ciężkim sprzęcie i nie tylko. również jestem tam pod "sajmonek1" a swój egzamin opisałem w dziale Pauza->egzaminC+E

Nowy użytkownik

egzamin C

Cytat Napisał sajmonek1
    zapraszam na forum http://www.fan4truck.bo.pl/ jest to forum o ciężkim sprzęcie i nie tylko. również jestem tam pod "sajmonek1" a swój egzamin opisałem w dziale P auza->

egzaminC+E
    Czeka mnie egzamin na C CE. Czy wiesz gdzie zdobyć /zapoznać się/ testy na tą kategorię?
    spokojny instruktor

Nowy użytkownik

Ja juz jestem po egzaminie na instruktora na kategorie C+E i wylosowałem sprzeganie i rozprzeganie Egzaminator zadal mi pierwsze pytanie odnosnie podpinania kabli. Ja mu tłumacze ze rozne zrodla inaczej to podaja a on na to mowi - poprawna odpowiedz i sam zaczyna ku mojemu zdziwieniu tłumaczyc. Mowi, ze producent kazdego auta bądz przyczepy podaje indywidualna kolejnosc podpinania przewodow( dla kazdego auta moze byc ona inna dlatego instrukcja przeprowadzania egzaminu tego wprost nie podaje ) Ważne jest by silnik był wyłaczony i zasady bhp zachowane.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia