Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 151
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    warszawa

Ja bym zaznaczyła C bo o zawracaniu pieszego na przejściu nie ma mowy w przepisach,a co nie jest zabronione to jest dozwolone.
    Fantazja egzaminatora nie zna granic.

A co do odwołanego egzaminu - ostatnio jak odwołali egzamin w Warszawie i podobno komisję w czerwcu ,to następny był dopiero w listopadzie,a komisja niestety została ta sama ,tylko jak widać powymyślała superaśne pytania
    Pozdrawiam-szerokiej drogi.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

A co powiesz o tym,że nim zawróci się na przejściu to wcześniej trzeba się zatrzymać ,a tego Art 14 wyraźnie zabrania.Kolega mój podobnie myślał ale nie jest tego pewny co wczesniej przyśniło się egzaminatorowi i stąd jego rozterka.Wiem że zaznaczył odpowiedź gdzie zawracanie jest też zabronione bo zawiera zmianę tempa przechodzenia i pieszy wczesniej musi się zatrzymać a te dwa elementy są niedozwolone.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

I jakie macie dalsze plany???

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

może w Łodzi lub Piotrkowie?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

9)tablica nauki jazdy „L” powinna
    a) mieć wymiary 30x30 z umieszczona litera na niebieskim tle
    b)być umieszczona rownolegle do podłużnej osi pojazdu
    c) umieszczona prostopadle do podłużnej osi pojazdu

Odnośnie dziwnych pytań....
    Piszcie,gdzie się da. Trzeba wysadzic Panów egzaminatorów ze stołków!!!

Nowy użytkownik

Witam! To ostatnie pytanie nie jest dziwne a zdecydowanie podstawowe i nic trudnego w nim nie ma.
    Zdecydowanie odpowiedź A i C a jasno to wynika z podanych poniżej przepisów.

Ustawa "Prawo o ruchu drogowym"
    Art. 55. 1. Pojazd do nauki jazdy lub przeprowadzania egzaminu państwowego oznacza się tablicą kwadratową ( np. 30/30) barwy niebieskiej z białą literą "L", umieszczoną na pojeździe. W warunkach niedostatecznej widoczności tablica umieszczona na pojeździe, z wyłączeniem tablicy na motocyklu, powinna być oświetlona. Tablica, którą oznaczony jest motocykl, powinna być wykonana z materiału odblaskowego.

2. Podczas kierowania pojazdem do nauki jazdy przez osobę inną niż osoba ubiegająca się o uprawnienie do kierowania pojazdem tablica, o której mowa w ust. 1, powinna być zasłonięta lub złożona.

3. Kierujący pojazdem, przejeżdżając obok pojazdu, o którym mowa w ust. 1, lub jadąc za nim, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność.

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 22 lipca 2002 r. w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów Rozdział 4
    § 34. 1. Na pojeździe przeznaczonym do nauki jazdy lub przeprowadzania egzaminu tablicę, o której mowa w art. 55 ust. 1 ustawy, umieszcza się z przodu i z tyłu pojazdu lub zespołu pojazdów, na wysokości od 60 cm do 180 cm od powierzchni jezdni.

2. Na samochodzie osobowym tablicę, o której mowa w ust. 1, umieszcza się pionowo na dachu prostopadle do osi podłużnej pojazdu.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

tylko,ze to wszystko jest proste,kiedy masz w ręku ustawy. 90% zdających nie jest w stanie zapamiętac tych szczególow,z ktorych się korzysta układając pytania

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Szukalem w dziennikach ustaw i znalazlem tylko to:
    1. Pojazd do nauki jazdy lub przeprowadzania egzaminu państwowego oznacza się
    tablicą kwadratową barwy niebieskiej z białą literą „L”, umieszczoną na pojeździe.
    W warunkach niedostatecznej widoczności tablica umieszczona na pojeździe,
    z wyłączeniem tablicy na motocyklu, powinna być oświetlona. Tablica,
    którą oznaczony jest motocykl, powinna być wykonana z materiału odblaskowego.
    2. Podczas kierowania pojazdem do nauki jazdy przez osobę inną niż osoba ubiegająca
    się o uprawnienie do kierowania pojazdem tablica, o której mowa w ust.
    1, powinna być zasłonięta lub złożona.
    3. Kierujący pojazdem, przejeżdżając obok pojazdu, o którym mowa w ust. 1, lub
    jadąc za nim, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    warszawa

witam wszystkich a ja mam dzisiaj pytanie troche z innej beczki czy ktos moze polecic jakis solidny serwis lpg do mojego prywatnego auta z góry dziekuje

Użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Napisał marcin0306
    witam wszystkich a ja mam dzisiaj pytanie troche z innej beczki czy ktos moze polecic jakis solidny serwis lpg do mojego prywatnego auta z góry dziekuje
    rzeczywiście z innej beczki
    Ja jak miałem jeszcze auta na gaz to jedyny rzetelny serwis jaki spotkałem to serwis Adgaz, 05-500 Piaseczno, ul. Wiśniowa 8a. tel. 711 04 78, kom: 0 509 19 19 29 (innych nie znalazłem - mam nadzieję że aktualne)

Tylko jedna mała uwaga - TA ulica wiśniowa jest równoległa do Puławskiej przy Mysiadle (i to jest tu), bo w samym piasecznie jest też ulica wiśniowa - a to nie ta. I najpierw nawigacja nmie wywiozła na tę wiśniową w piasecznie
    Ta firma jako jedyna za niewielkie pieniądze zlokalizowała (praktycznie na słuch) usterkę w instalacji Koltec, z którą to instalacją i usterką nie radziło sobie kilkanaście warsztatów w Warszawie.
    Natomiast wszyscy mi oferowali wymienianie poszczególnych elementów na nowe - bo to na pewno to i pomoże Kilka razy na pewne wymiany sie zdecydowałem, co później sie okazało zupełnie zbędne, bo wymieniano mi częsci dobre na dobre nowe.
    Pozdrawiam
    Adam Kos

NIE JESTEM JUŻ związany w żaden sposób ze szkołą nauki jazdy BARTEK z Warszawy (byłem jego właścicielem i kierownikiem do końca października 2010 roku).

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia