Pokaż wyniki od 71 do 80 z 151
Temat: egzamin warszawa
-
28-02-2009, 19:28 #71Nowy użytkownik
- Mieszka w
- warszawa
Ja bym zaznaczyła C bo o zawracaniu pieszego na przejściu nie ma mowy w przepisach,a co nie jest zabronione to jest dozwolone.
Fantazja egzaminatora nie zna granic.
A co do odwołanego egzaminu - ostatnio jak odwołali egzamin w Warszawie i podobno komisję w czerwcu ,to następny był dopiero w listopadzie,a komisja niestety została ta sama ,tylko jak widać powymyślała superaśne pytania
Pozdrawiam-szerokiej drogi.
-
28-02-2009, 20:22 #72Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
A co powiesz o tym,że nim zawróci się na przejściu to wcześniej trzeba się zatrzymać ,a tego Art 14 wyraźnie zabrania.Kolega mój podobnie myślał ale nie jest tego pewny co wczesniej przyśniło się egzaminatorowi i stąd jego rozterka.Wiem że zaznaczył odpowiedź gdzie zawracanie jest też zabronione bo zawiera zmianę tempa przechodzenia i pieszy wczesniej musi się zatrzymać a te dwa elementy są niedozwolone.
-
28-02-2009, 22:03 #73
-
28-02-2009, 22:08 #74
-
28-02-2009, 22:20 #75Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
Piszcie,gdzie się da. Trzeba wysadzic Panów egzaminatorów ze stołków!!!
-
28-02-2009, 23:40 #76Nowy użytkownik
Witam! To ostatnie pytanie nie jest dziwne a zdecydowanie podstawowe i nic trudnego w nim nie ma.
Zdecydowanie odpowiedź A i C a jasno to wynika z podanych poniżej przepisów.
Ustawa "Prawo o ruchu drogowym"
Art. 55. 1. Pojazd do nauki jazdy lub przeprowadzania egzaminu państwowego oznacza się tablicą kwadratową ( np. 30/30) barwy niebieskiej z białą literą "L", umieszczoną na pojeździe. W warunkach niedostatecznej widoczności tablica umieszczona na pojeździe, z wyłączeniem tablicy na motocyklu, powinna być oświetlona. Tablica, którą oznaczony jest motocykl, powinna być wykonana z materiału odblaskowego.
2. Podczas kierowania pojazdem do nauki jazdy przez osobę inną niż osoba ubiegająca się o uprawnienie do kierowania pojazdem tablica, o której mowa w ust. 1, powinna być zasłonięta lub złożona.
3. Kierujący pojazdem, przejeżdżając obok pojazdu, o którym mowa w ust. 1, lub jadąc za nim, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność.
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 22 lipca 2002 r. w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów Rozdział 4
§ 34. 1. Na pojeździe przeznaczonym do nauki jazdy lub przeprowadzania egzaminu tablicę, o której mowa w art. 55 ust. 1 ustawy, umieszcza się z przodu i z tyłu pojazdu lub zespołu pojazdów, na wysokości od 60 cm do 180 cm od powierzchni jezdni.
2. Na samochodzie osobowym tablicę, o której mowa w ust. 1, umieszcza się pionowo na dachu prostopadle do osi podłużnej pojazdu.
-
01-03-2009, 10:20 #77Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
-
01-03-2009, 10:49 #78Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
Szukalem w dziennikach ustaw i znalazlem tylko to:
1. Pojazd do nauki jazdy lub przeprowadzania egzaminu państwowego oznacza się
tablicą kwadratową barwy niebieskiej z białą literą „L”, umieszczoną na pojeździe.
W warunkach niedostatecznej widoczności tablica umieszczona na pojeździe,
z wyłączeniem tablicy na motocyklu, powinna być oświetlona. Tablica,
którą oznaczony jest motocykl, powinna być wykonana z materiału odblaskowego.
2. Podczas kierowania pojazdem do nauki jazdy przez osobę inną niż osoba ubiegająca
się o uprawnienie do kierowania pojazdem tablica, o której mowa w ust.
1, powinna być zasłonięta lub złożona.
3. Kierujący pojazdem, przejeżdżając obok pojazdu, o którym mowa w ust. 1, lub
jadąc za nim, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność.Piszcie,gdzie się da. Trzeba wysadzic Panów egzaminatorów ze stołków!!!
-
05-03-2009, 13:01 #79Nowy użytkownik
- Mieszka w
- warszawa
-
06-03-2009, 08:15 #80Użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
rzeczywiście z innej beczki
Napisał marcin0306

Ja jak miałem jeszcze auta na gaz to jedyny rzetelny serwis jaki spotkałem to serwis Adgaz, 05-500 Piaseczno, ul. Wiśniowa 8a. tel. 711 04 78, kom: 0 509 19 19 29 (innych nie znalazłem - mam nadzieję że aktualne)
Tylko jedna mała uwaga - TA ulica wiśniowa jest równoległa do Puławskiej przy Mysiadle (i to jest tu), bo w samym piasecznie jest też ulica wiśniowa - a to nie ta. I najpierw nawigacja nmie wywiozła na tę wiśniową w piasecznie
Ta firma jako jedyna za niewielkie pieniądze zlokalizowała (praktycznie na słuch) usterkę w instalacji Koltec, z którą to instalacją i usterką nie radziło sobie kilkanaście warsztatów w Warszawie.
Natomiast wszyscy mi oferowali wymienianie poszczególnych elementów na nowe - bo to na pewno to i pomoże
Kilka razy na pewne wymiany sie zdecydowałem, co później sie okazało zupełnie zbędne, bo wymieniano mi częsci dobre na dobre nowe.
Pozdrawiam
Adam Kos
NIE JESTEM JUŻ związany w żaden sposób ze szkołą nauki jazdy BARTEK z Warszawy (byłem jego właścicielem i kierownikiem do końca października 2010 roku).

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks