Pokaż wyniki od 41 do 50 z 151
Temat: egzamin warszawa
-
16-02-2009, 12:34 #41Nowy użytkownik
-
16-02-2009, 18:29 #42Nowy użytkownik
- Mieszka w
- warszawa
Witam.Od wczoraj mogę o sobie mówić:instruktor.
Najpierw co do Warszawy.Zdawałam tu egzamin w listopadzie i zgadzam się że pytania to jedno nieporozumienie,naprawdę trzeba sie nieżle nagimnastykować(miałam 3 błędy na 0).
Przeniosłam papiery do Olsztyna ,pojechałam na egzamin i zrobiłam 3 błędy na 0.Niestety w Olsztynie pytania z dydaktyki różnią się od tych z W-wy.Pytania z przepisów i 217 są okey,pod warunkiem ,że dobrze się zna obie ustawy.Są też pytania z dz.32 np ile metrów może mieć maks. samochód osobowy,lub ile jest obowiązkowych lusterek.Wszystkie pytania są jednokrotnego wyboru.
Co do dydaktyki : ściągnęłam wykłady i testy z tego forum z tematu materiały dla instruktorów.Są bardzo pomocne,polecam.
Uczyłam się sporo, wczoraj byłam w Olsztynie na egzaminie.Zdałam-błędy:0/0.
Potem prezentacja zajęć-komisja nastawiona bardzo życzliwie,nie gnębią człowieka,raczej starają się rozładować napięcie.Na około 35 osób zdających prezentację nie zdało 3.Testów nie zdało 15 na 50.
na placu
mówienie zadań i wykonanie.
Generalnie komisja wychodzi z założenia,że jak ktoś potrafi wykonać zadania i omówić je to będzie umiał nauczyć innych.
Jeszcze co do testów,każdy kto nie zdał może iść do sekretariatu i omówić z egzaminatorem swoje błędy.
Sporo pytań w testach jest takich jak na prawo jazdy.
Atmosfera naprawdę serdeczna.
Polecam każdemu OLSZTYN (pod warunkiem że dobrze zna ustawy).Dajcie sobie spokój z Warszawą.
POzdrawiam.Pozdrawiam-szerokiej drogi.
-
20-02-2009, 22:40 #43Nowy użytkownik
Napisał marcin0306
Wizyta u wojewody nie ma sensu gdyz to wojewoda wydal rozporzadzenie w ktorym powoluje nowa komisje i zarzadza zmiane testow egzaminacyjnych.
Zarządzenie nr 196 Wojewody Mazowieckiego z dnia 23 Pazdziernika 2008r
Co do Warszawy, to ja jestem po dwoch szkolenia dodatkowych, w niedziele 22.02. bede podchodzil poraz 5 w radomiu, pytania nie sa trudne tylko popieprzone, sam juz nie wiem jak mam sie uczyc, w czterech moich wczesniejszych podejsciach zawsze mialem jeden blad za duzo. gdybym nie umial mialbym ich conajmniej od 5 w zwyz.
Problem polega na tym ze sporo pytan jest wieloznacznych i jak wczesniej koledzy napisali nie wiadomo o co autorowi chodzilo, zatem moze apel do ludzi ktorzy jeszcze sa w trakcie kursu zeby pytali prowadzacych, najlepiej egzaminatorow, o to jak rozumiec/czytac pytania i odpowiedzi na testach, bo tak naprawde to juz nie jest kwestia wiedzy czy tez jej braku, ale raczej loteria, ja zanim zetknalem sie z pytaniami skonczylem juz kurs
-
20-02-2009, 23:30 #44Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
Wszystko się zgadza.Pytania łatwe, trudne ale przede wszystkim bardzo podchwytliwe i mające głównie na celu "uwalenie" tych co zdają. Może ktoś mi spróuje odpowiedzieć na jedno z pytań:
Kto może prowadzić pojazd uprzywilejowany:
a-posiadacz prawa jazdy kat B
b-posiadacz prawa jazdy kat C
c-posiadacz prawa jazdy kat D
Serdecznie pozdrawiam wszystkich zdających w najbliższym czasie, ja czekam na egzamin we Wrocławiu
-
20-02-2009, 23:43 #45
-
21-02-2009, 08:37 #46Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
-
21-02-2009, 09:06 #47Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
Billon-Jeszcze jedno z ciekawszych pytań co prawda dotyczy kat "C" ale ktoś z naszych tu obserwatorów może o tej kategorii coś wie i zechce podjąć wyzwanie
Prowadząc na obszarze zabudowanym samochód ciężarowy o DMC powyżej 3,5t można jechać:
A. Przy podniesionej prędkości do 60km/h o godz 10.00 60km/h
B. Przy podniesionej prędkości do 60km/h o godz 10,00 50km/h
C. Przy podniesionej prędkości do 70km/h o godz 10.00 50km/h
Pozdrawiam
-
21-02-2009, 11:19 #48Od dawna na forum
Pytanie I: całkowicie nieprecyzyjne - brak możliwości odpowiedzi
Pytanie II: A - ale pytanie też nieprecyzyjne, ponieważ opady deszczu wcale nie muszą powodować zmniejszonej przejrzystości powietrza.
Pytanie III: A, C - aczkolwiek B również jest prawidłowa, z tym że zapewne autor pytania zapomniał o zaznaczeniu, że można maksymalnie jechać...
-
21-02-2009, 11:56 #49Nowy użytkownik
- Mieszka w
- warszawa
-
21-02-2009, 13:21 #50Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
Kolega CMAN. Niestety ale uważam że pytanie nr I jest bardzo sprytne a prawidłowa odpowiedx to C.
Zaraz wyjaśnię: kat B można już zrobić mając lat 18, kat C tak samo, natomiast kat D w wieku dopiero 21lat czyli tym samym co zgodę na prowadzenie pojazdu uprzywilejowanego.
Pytanie II Myślę, że jednak dokładna analiza Art 30 pozwoli Ci znaleźć odpowiedź na to czy opady deszczu to zmniejszona przejrzystość powietrza bo ja co do tego nie mam wątpliwości
Pytanie III myślę że autor celowo nie zaznaczył "prędkość maksymalna" i dobra odpowiedź to A, B , C
Pozdrawiam i czekam na komentarze.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks