Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

toyota yaris- kolejność świateł na egzaminie

hej
    mam jeszcze jedno pytanie odnośnie mojego poniedziałkowego egzaminu Otóż chodzi mi o to w jakiej kolejności powinnam pokazywać egzaminatorowi światła w toyocie? czy najpierw te, które można włączyć bez uruchamiania silnika? (U mojego męża w aucie są to mijania, pozycyjne i awaryjne). Nie wiem jak to jest w toyocie. czy lepiej najpierw pozycyjne, mijania, drogowe??? jaka jest prawidłowa kolejność i jakie światła mam włączyć bez uruchamiania silnika a jakie po uruchomieniu , bo nigdzie tego nie znalazłam. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.

Od dawna na forum

W yarisie wszystkie światła działają bez odpalania silnika. Ja jak zdawałem to pokazywałem w takiej kolejności:
    pozycyjne,
    mijania,
    przeciwmgłowe,
    drogowe,
    kierunki,
    awaryjne,
    biegu wstecznego,
    światło stopu.

Użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

To zalezy często od egzaminatora. Czasem każą uruchomic silnik i sprawdzasz wszystkie na uruchomionym, czasem po uruchomieniu każą Ci włączyć wszystkie światła, wyjść z auta i omówić, a czasem po uruchomieniu daje Ci polecenie sprawdzenia kilku wyrywkowo podanych przez Niego.

Gdybyś trafiła na ostatni sposób to pamiętaj że przeciwmgłowe zadziałają dopiero po włączeniu świateł mijania a podświetlenie tablicy rejestracyjnej włącza się poprzez włączenie świateł pozycyjnych.
    No i jeszcze jedno - aby sprawdzic OSOBIŚCIE (znaczy wyjść z auta i spojrzeć samemu) czy działa światło biegu wstecznego należy wyłączyć silnik i przekręcić kluczyk do stanu "zapalonych kontrolek".
    Pozdrawiam
    Adam Kos

NIE JESTEM JUŻ związany w żaden sposób ze szkołą nauki jazdy BARTEK z Warszawy (byłem jego właścicielem i kierownikiem do końca października 2010 roku).

Nowy użytkownik

CZY aby na pewno można podczas egzaminu wyłączyć silnik? a co z nagrywaniem egzaminu?kamery sie załanczają z chwilą uruchomienia silnika.wiem na pewno że można poprosić egzaminatora o pomoc w sprawdzaniu a egzaminator nie powinien odmówić .to samo jest przy sprawdzaniustopu

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Koszalin

swiatło cofania

nie ma czegoś takiego, jak swiatło biegu wstecznego, tylko jest światło cofania, które zapala sie, jak włączymy wsteczny bieg.[/i]
    NIE MA KONIA A JEDZIE...

Użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Re: swiatło cofania

podpis Kolegi analityka - chlebak (jak sama nazwa wskazuje) służy do przenoszenie granatów ... które się w nim chlebocą I to jest pełna "wojskowa" definicja chlebaka
    Pozdrawiam
    Adam Kos

NIE JESTEM JUŻ związany w żaden sposób ze szkołą nauki jazdy BARTEK z Warszawy (byłem jego właścicielem i kierownikiem do końca października 2010 roku).

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia