Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88
    Nowy użytkownik

Początki młodego instruktora...poproszę o rady.

Czesc,
    Mam uprawnienia instruktora od kilku lat, ale niestety „nieuzywane”. Miałem inną prace.
    Teraz chciałbym zacząc pracowac jako instruktor. Własciwie to za kilka dni będę miał dzien próbny, gdzie z tyłu usiądzie własciciel lub jeden z jego instruktorów aby zobaczyc jak ja to robie.

Powiedzcie mi Panowie instruktorzy jak wy zabieracie się do młodego człowieka który pierwszy raz wsiada do auta. Interesują mnie to w jaki sposób wprowadzacie go w tajniki kierowania pojazdem, obsługi pedałów, używania świateł itp. Co tłumaczycie na pierwszej jezdzie, od czego zaczynacie? I w jaki sosób?

Idąc dalej...Na której jeżdzie zaczynacie nauke jazdy pasem ruchu, parkowania itp... I w jaki sposób uczycie ruszania do przodu na wzniesieniu, jeśli nie ma na placu „górki” ( a wiekszosc szkół nie ma)?

Ja mam na to "jakis tam" swój pogląd ale chciałbym usłyszec co powiedzą profesjonalisci, ludzie którzy siedzą w temacie już długo.

Będę bardzo wdzięczny za wszelka pomoc.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

na twoim miejscu nie prowadzilbym pierwszych zajec osobiscie i to jeszcze pod okiem innej osoby
    to raczej ona powinna ci pokazac jak to robic i to nie na jednej jezdzie

na takich zajeciach weryfikujesz swoja wiedze i swoje podejscie do szkolenia
    co ten ktos robi dobrze co zrobilbys inaczej czy nawet lepiej

jesli chcesz tak na gleboka wode to zawsze rob to co ty chcialbys robic na danych zajeciach i kazda jazde z nowa osoba musisz rozpoczac od wypytania o to co osoba szkolona potrafi, co sie dzialo na zajeciach do tej pory itp musisz wiedziec co od niej mozesz wymagac a co pozostalo do nauki
    i wiele wiele innych ktore poznasz na tych jazdach z innymi instruktorami, ale jako obserwator
    pozdrawiam i powodzenia
    ---------------------------> Wyższa Szkoła Jazdy <-------------------------
    ------------------------------> www.wsjazdy.pl <---------------------------

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Cytat Napisał rufioo
    na twoim miejscu nie prowadzilbym pierwszych zajec osobiscie i to jeszcze pod okiem innej osoby
    to raczej ona powinna ci pokazac jak to robic i to nie na jednej jezdzie

[...]

i wiele wiele innych ktore poznasz na tych jazdach z innymi instruktorami, ale jako obserwator
    Nie wolno, prawo nie zezwala. Niestety takie realia. Instruktor musi zostać wrzucony na głęboką wodę.
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

no tak
    tylko czy to zly pomysl i dobre prawo?

moim zdaniem nie i mozna latwo je obejsc

Od dawna na forum

Cytat Napisał tristan
    Nie wolno, prawo nie zezwala. Niestety takie realia. Instruktor musi zostać wrzucony na głęboką wodę.
    Nie zabrania.
    Cytat Napisał Rozporządzenie
    § 13. W trakcie szkolenia kandydatów na kierowców i motorniczych w pojeździe mogą znajdować się wyłącznie instruktor i osoba szkolona oraz:
    (...)
    3) kierownik ośrodka szkolenia kierowców lub upoważniony przez niego pracownik tego ośrodka lub szkoły

Od dawna na forum

Cytat Napisał tristan
    Nie zabrania.
    § 13. W trakcie szkolenia kandydatów na kierowców i motorniczych w pojeździe mogą znajdować się wyłącznie instruktor i osoba szkolona oraz:
    (...)
    3) kierownik ośrodka szkolenia kierowców lub upoważniony przez niego pracownik tego ośrodka lub szkoły

Od dawna na forum

Cytat Napisał tristan
    Nie zabrania.
    (...)

Użytkownik

jarzabek podaj swojego maila to wyślę rozkład materiału nauczania z praktycznej nauki jazdy,co na których zajęciach powinno się wykonywać,może się przydać

Nowy użytkownik

mój mail: jarzabek53@o2.pl

Swietnie. Wyslij mi ten plan. Na pewno mi sie przyda.

Dzięki andyd.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Napisał cman
    Cytat Napisał tristan
    Nie zabrania.
    (...)

czapa z glowy, bo juz chcialem kombinowac instruktorowi jazdy uzupelniajace
    pozdrawiam

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia