Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Banned

problem ze zmianą osk

Witam!

Obecnie jestem w trakcie kursu na prawo jazdy po zdanym egzaminie wewnętrznym teoretycznym i przebytych 26 godzinach jazd.
    Zostałem poinformowany przez instruktora o tym iź będe poddany egzaminowi wewnętrznemu praktycznemu. Ok, tu zastrzeżeń niemam, prawo to prawo, trzeba przestrzagać.
    JEDNAK biorąc pod uwage moją subiektywną ocenę osoby instruktora biore pod uwage możliwość, że obleje mnie celowo na wewnetrznym żebym dokupił godziny.
    Mysle że taki instruktor może każdemu kursantowi "udowodnić" że źle jeździ.
    I tu moje pierwsze pytanie: gdyby tak sie stało, że uznam że oblał mnie celowo bym dał mu zarobić to jak w takim przypadku postepowac, jak sie bronić przed takim EWENTUALNYM naciąganiem?

Myslałem, żeby w takim przypadku zmienić szkołe wykupić tam ze 2 godziny i tam podejśc do wewnętrznego.
    ALE po moim telefonie do Sarbo z pytaniem o ewentualną taką możliwośc dowiedziałem się, że owszem moge u nich wykupić dodatkowe godziny ale egzamin wewnętrzny musze tak czy inaczej zdac u starego instruktora bo jest on moim instruktorem prowadzącym i mam przejechane u niego większośc godzin. Przy czym musze zaznaczyć że Pani z Sarbo z która rozmawiałem telefonicznie nie wydawała się zbyt biegła w tej kwesti. Czy to prawda?

Z góry dziekuje za wszelkie porady i zaznaczam że nie jestem olewaczem, egzamin traktuje bardzo poważnie a do swoich umiejętności podchodze dość krytycznie.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

I zaczynamy szukać po pierwsze nie mogłeś mieć egzaminu wewnętrznego z teorii bo ten może być dopiero po zakończeniu kursu więc tamto to ściema i nie można go nazywać egzaminem wewnętrznym (teoretycznym). Druga kwestia to taka, iż możesz zmienić szkołę nawet teraz mając coś koło 4 godziny do końca kursu (tego wliczonego w cenę kursu). Na pewno posiadasz kartę przeprowadzonych zajęć na jej podstawie kolejny ośrodek ma wiadomość ile masz wyjeżdżonych godzin.

Banned

Czy jesteś pewien? Bo jak już pisałem dzwoniłem do Sarbo w którym chciałbym kontynuować kurs i powiedzili mi że moge się do nich zapisać ale egzamin i tak bede musiał zdawać u albo w obecności instruktora prowadzącego którym jest ten u którego przejechałem wiekszość godzin czyli ten stary.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

jak nie jestem pewien to wole milczeć

po przepisaniu do innej szkoły nauki jazdy dostajesz nowego instruktora prowadzącego wyznaczonego przez kierownika ośrodka i on przeprowadza z Tobą egzamin wewnętrzny.

Banned

§15
    2. Instruktor prowadzący jest obowiązany do:
    1) przeprowadzenia co najmniej 50 % szkolenia praktycznego dla danej osoby szkolonej;
    2) przeprowadzenia egzaminu wewnętrznego lub uczestniczenia w nim.
    Za instruktora prowadzącego uznaje się także instruktora, który:
    1. prowadził część praktyczną szkolenia dodatkowego,
    2. został wyznaczony dla osoby szkolonej przez kierownika ośrodka szkolenia kierowców, jeżeli dotychczasowy instruktor nie prowadzi szkolenia w danej jednostce,
    3. został wyznaczony dla osoby szkolonej przez kierownika ośrodka szkolenia kierowców, w którym kontynuuje szkolenie.
    patrzyłem na rozporządzenie tego dotyczące i wydaje mi sie że jest to niejednoznaczne...

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

A co jest nie jednoznaczne? na twoją pytanie jest taka oto odpowiedz

3. został wyznaczony dla osoby szkolonej przez kierownika ośrodka szkolenia kierowców, w którym kontynuuje szkolenie.

Banned

ale czy to zwalnia z przymusu wypełnienia $15?

bo jeżeli nie to obawiam sie że w takim przypadku musiałbym wykupić 26 godzin w nowej szkole u nowego instruktora prowadzącego

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

Tak w Twoim przypadku instruktora prowadzącego wyznacza kierownik ośrodka do którego przenosisz dokumenty.

Banned

Dziekuje Ci za rady, ale szczerze mówiąc to sam już nie wiem komu zaufać, jedni mówią tak inni inaczej.
    Założyłem też wątek na tym forum: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/v...=165408#165408

i wynik dyskusji jest inny. Dzwoniłem do kolejnej autoszkoły i też mówią że problem z tym prowadzącym.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

To jest coraz bardziej wesołe Mi nie musisz wierzyć ja Ci mówię to co jest w rozporządzeniu (analizowałem to ostatnio dość szczegółowo).

Bo jak by nie było po 3 krotnym wyniku negatywnym egzaminu praktycznego (czyli dodatkowym zaświadczeniu (min) 5 godz praktycznych zakończonych też egzaminem wewnętrznym) też byś miał iść do tej szkoły co się uczyłeś bo tam miałeś więcej godzin szkolenia i tam jest twój instruktor prowadzący?

A to co najważniejsze ja bym też Cie spławił bo na co mi kasa za 4 godziny jak jest tyle papierkowej roboty

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia