Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
Temat: Światła
-
26-02-2009, 09:31 #1Nowy użytkownik
Światła
Witam!
W środe będe podchodził do egzaminu kat.B i mam pewne pytania:
-Czy podczas włączania i pokazywania świateł, egzaminator będzie mi mówił jake swiatła mam teraz włączyć i pokazać czy sam będe musiał mu wszystkie pokazywać?
-Czy w razie gdy będe musiał sam mu je włączać i pokazywać jest jakaś istotna kolejność ich włączania?
-
26-02-2009, 11:37 #2Użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
"-Czy podczas włączania i pokazywania świateł, egzaminator będzie mi mówił jake swiatła mam teraz włączyć i pokazać czy sam będe musiał mu wszystkie pokazywać?"
Róznie to bywa, czasem egzaminator mówi żeby włączyć konkretne światła - sprawdzić czy działają, czasem masz włączyć wszystkie i omówić po kolei. Nie ma też żadnej wyznaczonej kolejności omawiania świateł - ważniejsze jest abyś omówił wszystkie i w miarę logicznie a nie biegał z przodu na tył i znowu na przód, bo coś się przypomniało. Tak więc najlepiej przyjąć kolejność, np. - przód: pozycyjne, mijania, drogowe, kierunkowskazy (lub od razu awaryjne), przechodzisz do tyłu i dalej wskazujesz resztę.
"-Czy w razie gdy będe musiał sam mu je włączać i pokazywać jest jakaś istotna kolejność ich włączania?"
wiadomym jest że są pewne zależności i np. nie włączysz mijania bez pozycyjnych, przeciwmgłowych bez mijania.Pozdrawiam
Adam Kos
NIE JESTEM JUŻ związany w żaden sposób ze szkołą nauki jazdy BARTEK z Warszawy (byłem jego właścicielem i kierownikiem do końca października 2010 roku).

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks