Panowie wyluzujcie trochę. To że zadałem takie pytanie nie oznacza, że preferuję taki styl jazdy. Po prostu zasłyszałem tę ciekawostkę i chciałem dowiedzieć się konkretnie czy taki egzaminator słusznie (jeśli to w ogóle miało miejsce) oblał egzaminowanego. A jeśli tak, to musiał to jakoś uzasadnić.

Do Cmana:
Dziękuję- ta odpowiedź mi wystarcza.

Do Tristana:
Moim zdaniem siad okrakiem na drążku jest pozycją kierowcy za kierownicą, a nie stylem jazdy. Informuję cię że ta sprawa mnie nie dotyczy, a jest tylko zasłyszana, więc nie mam po co i do kogo się odwoływać. Ale zgodzę się z Tobą, że może to być w niektórych przypadkach niebezpieczne z powodu braku szybkiej reakcji na pedał gazu.

Do Pery1.
Masz może jakieś konkretne argumenty za albo przeciw? Bo tak błyskotliwych odpowiedzi jak Twoja to pewnie w Gabonie udzielają

Do Analityka:
Uwierz mi, że przeczytałem nie jedną instrukcję obsługi i żadna nie traktuje o stylu jazdy. W jednym z Twoich postów na tym forum pisałeś że cyt:"sorry, ale instruktor nauki jazdy (a w szczególności wykładowca teorii PRD) musi sie opierac na Ustawie a nie na prywatnej interpretacji". Czymże jest zatem jak nie własną interpretacją opieranie się na jakiejś wyimaginowanej instrukcji obsługi? Twoje argumenty, że jazda na luzie jest zabroniona - bo to wynika z instrukcji obsługi - są po prostu absurdalne. Spróbuj oblać kursanta za to że nie czytał instrukcji obsługi samochodów. Dajesz kursantom na wykładach instrukcję obsługi do czytania? Jakiego samochodu? Tego na którym szkolisz, czy może tego który ma ojciec kursanta? A może tego, który kursant sobie w przyszłości ma zamiar kupić? I jeszcze jedno: który artykuł PRD mówi o nakazie stosowania się do instrukcji obsługi? Zastanów się dobrze co piszesz.

Policjant do zatrzymanego: Za jazdę na luzie karzę Pana mandatem w wysokości 100 zł. Panie władzo a na jakiej podstawie?