Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
Temat: koszty OSK
-
13-10-2008, 10:40 #1Nowy użytkownik
koszty OSK
Witajcie. Chcialbym zalozyc wlasny OSK z tym, ze nurtuja mnie problemy kosztow ktore ponosilbym bedac na swoim. Jesli mozecie to odpowiedzcie mi na kilka pytan.
1. Ile srednio robicie km przez jedna godzine jazdy i ile przy takiej jezdzie auto spali wam gazu/benzyny ?
2. Jakie sa koszty wynajecia placu?
3. Ile kosztuja takie rzeczy jak ksiazeczki z testami czy jakies takie podstawowe podreczniki dla kursantow ?
4. Jesli zatrudniacie wykladowce i lekarza do prowadzenia zajec teoretycznych to ile was kosztuje ich praca ?
5. Jak wyglada prowadzenie biura? tzn nie chodzi mi o ksiegowa podatki itp. tylko gdzie mozna dostac jakies regulaminy, dokumentu o ukonczeniu kursu itp.
-
16-10-2008, 17:11 #2Od dawna na forum
1 Ilość kilometrów zależy od stopnia zaawansowania i czy jedziesz w trasie czy w mieście - można się domyślić. Na placu mam normę na Punto 1,2l/h
2 Z tym bywa bardzo różnie.
3 Internet masz to sobie popatrz.
4 Każdy instruktor to też wykładowca. Możesz mieć pielęgniarkę albo ratownika medycznego. Pierwsza pomoc to tylko 4 godziny lekcyjne.
5 Zachęcam do lektury ustawy Prawo o Ruchu Drogowym dział 4, rozdział 2 oraz Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów.
-
22-07-2009, 03:41 #3Od dawna na forum
- Mieszka w
- Program zarządzania OSK
SOS-Manager 2.2 / 2009
Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców
Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks