Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
Hybrid View
-
28-05-2009, 22:38 #1Nowy użytkownik
Szkolenie uzupełniające , a karty przeprowadzonych zajęć?
Osoba ukończyła kurs podstawowy w innym OSK, przychodzi do mnie na uzupełniajacy "jazdy dodatkowe", jaka mam mieć podkladke przed policją,że to nie osoba znikąd? Bo za brak karty jest stówa mandatu, mam jej wystawić kartę na samo szkolenie uzupełniające np. 6 godzin?
A drugie pytania, dopiero zacząłem i zanim się zorientowałem orzeczenia lekarskie mam z datą 3 dni po rozpoczeciu kursu, czy WORD sie czepia i sprawdza daty z orzeczenia i zaświadczenia, te 3 dni róznicy?
-
30-05-2009, 22:17 #2Od dawna na forum
- Mieszka w
- Wrocław
---------------------------> Wyższa Szkoła Jazdy <-------------------------
------------------------------> www.wsjazdy.pl <---------------------------
-
30-05-2009, 23:54 #3Od dawna na forum
- Mieszka w
- Kraków
Przecież jak osoba przychodzi na szkolenie dodatkowe (po 3 niezdanych egzaminach) to wydajesz jej kartę dot. szkolenia dodatkowego (obejmujące minimum 5 h w przypadku praktyki), a nie uzupełniającego. W ogóle nie kumam o jakie szkolenie Ci chodzi. Uzupełniające, a dodatkowe to dwa, całkiem różne szkolenia.
Po skończonym szkoleniu dodatkowym robisz egzamin wewnętrzny i wydajesz kursantowi zaświadczenie o ukończeniu kursu dodatkowego ażeby mógł się zgłosić na kolejny termin.
Jaką kartę?
Napisał rufioo
-
31-05-2009, 09:11 #4Od dawna na forum
- Mieszka w
- Wrocław
-
31-05-2009, 09:27 #5Od dawna na forum
- Mieszka w
- Kraków
Przecież karta ta zostaje w ośrodku szkolenia, w którym zakończyło się - z wynikiem pozytywnym na egzaminie wewnętrznym - szkolenie podstawowe. Kartę przeprowadzonych zajęć dostaje się do łapki w razie przerwania szkolenia i przejścia do innego ośrodka.
PS. Mówię tak, jak jest napisane w rozporządzeniu.
-
31-05-2009, 11:13 #6Od dawna na forum
- Mieszka w
- Wrocław
-
22-07-2009, 02:06 #7Od dawna na forum
- Mieszka w
- Program zarządzania OSK
:)
Koledzy, pytanie jest bardzo proste (choć nie precyzyjnie postawione) ale odpowiedź jak najbardziej możliwa:
Ad.1 Kursant przychodząc do "innego/nowego" OSK na szkolenie Uzupełniające lub Dodtkowe (po 3 niedz.egz.państw.) MUSI udokumentować, iż odbył (UKOŃCZYŁ w całości-wraz z egz.wewn.!)szkolenie podstawowe. Jeżeli nie zapisywał się jeszcze w WORD na egzamin państwowy - sprawa jest prosta: posiada wydane przez OSK Zaświadczenie o ukończeniu kursu. Ale jeżeli już był w WORD to złożył tam wszystkie dokumenty W takim przypadku jedynym dostępnym mu sposobem (wyłączając uzyskanie stosownego, pisemnego potwierdzenia ze "starego"OSK, lub np.duplikat Zaświadczenia - ale przecież nie wróci tam aby poprosić o dokument potrzebny mu aby "dać zarobić konkurencyjnej" szkole
- będzie przedstawienie Zaświadczenia o ustaleniu terminu egzaminu, które każdy otrzymuje w WORD'zie.
A jeśli jest po 3 negatywnym egzaminie pańśtwowym i - co jest oczywiste - nie może jeszcze zarezerwować trminu egzaminu państwowego - będzie posiadał otrzymany na ostatnim(lub innym) egzaminie protokół z wynikiem negatywnym.Egzaminator zawsze wręcza taki protokół po niezdanym egzaminie.
I to właśnie te dokumenty jasno definiują osobę jako absolwenta kursu podstawowego.
Proste? Oczywiście! Jedyny problem to kursant, który zapomniał, zgubił, wyrzucił lub zniszczył dokument. Wtedy - odsyłamy do WORD po duplikat.
Innej rady nie ma a co więcej - warto tego pilnować. Licho nieśpi a przecież jest wielu młodych ludzi, którzy chciali by "na próbę" "przejechać się" i "zobaczyć, czy będzie się podobało za kierownicą".
Z naszego (ale pewnie i kolegów również) doświadczenia wynika,że nawet rodzice potrafą przyprowadzić "dziecko" aby spróbowało czy nadają się nakierowcę zanim zapłacą za cały kurs.SOS-Manager 2.2 / 2009
Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców
Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks