Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: egzaminator

Nowy użytkownik

egzaminator

jakie trzeba miec wykrztalcenie aby zostac egzaminatorem? wystarczy licencjat?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Koszalin

Re: egzaminator

Cytat Napisał igor1989
    jakie trzeba miec wykrztalcenie aby zostac egzaminatorem? wystarczy licencjat?
    ale jaja
    NIE MA KONIA A JEDZIE...

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

zostać egzaminatorem..

Przyjacielu, jeżeli chcesz zostać egzaminatorem to chyba znalazłeś czas aby przeczytać te parę stron Ustaw...
    A jeżeli nie masz orientacji dotyczącej Ustawy o szkolnictwie wyższym podpowiadamy:
    -licencjat to studia I stopnia
    -magisterka to studia 2 stopnia
    -doktora to studia 3 stopnia.
    krótko mówiąc: wszystkie te stopnie oznaczają posiadanie WYŻSZEGO wykształcenia. Bez względu na jego poziom czy nazwę. Czy licencjat, czy inżynier, czy doktor. NIe ważne. Wyższe to wyższe. I koniec.
    SOS-Manager 2.2 / 2009
    Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców

Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Nowy użytkownik

Koledzy mam pytanko odnośnie egzaminatora.
    Zastanawiam sie nad zrobieniem papierów na egzaminatora tylko nurtują mnie dwa pytania:
    - czy każdy mandat to wykroczenie przeciwko bezpieczeństwu w ruchu drogowym?
    - oraz w razie niezaliczenia egzaminu przed komisja weryfikacyjną czy trzeba przechodzić kolejny raz kurs czy tylko uiścić opłatę za egzamin

Nowy użytkownik

Przeczytaj rozdział 8 i 9 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów.

Nowy użytkownik

Kolego sromotnik178 dzieki za info przeczytałem sobie i nadal nie znam odpowiedzi na moje pytanie nr 1 czyli
    - czy każdy mandat to wykroczenie przeciwko bezpieczeństwu w ruchu drogowym?

Od dawna na forum

Nie każdy. Ale do czego Ci to właściwie?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Chodzi mu pewnie o kryteria.
    Art. 110. 1. Egzaminatorem może być osoba, która:

5. nie była karana wyrokiem sądu lub orzeczeniem kolegium do spraw wykroczeń za przestępstwo lub wykroczenie przeciwko bezpieczeństwu w ruchu drogowym;
    Druga sprawa, to te kolegia ustawodawca mógł sobie darować; nie istnieją już chyba z 10 lat!

Od dawna na forum

To dlatego zrobił stosowny przypis:

Cytat Napisał PRD
    Od dnia 17 października 2001 r. właściwego sądu, stosownie do art. 9 ustawy z dnia 24 sierpnia 2001 r. - Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (Dz.U.01.106.114, która weszła w życie z dniem 17 października 2001 r. na podstawie art. 1 ustawy z dnia 24 sierpnia 2001 r. - Przepisy wprowadzające Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (Dz.U.01.106.1149).
    A przepis w tej postaci też już nie istnieje od półtora roku i obecnie brzmi tak:

Cytat Napisał PRD
    (...)
    5) nie była karana wyrokiem sądu za przestępstwo przeciwko bezpieczeństwu w ruchu drogowym;
    Więc zastanawiam się, po co sobie tym głowę zaprząta.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Cytat Napisał cman
    To dlatego zrobił stosowny przypis:

Cytat Napisał PRD
    Od dnia 17 października 2001 r. właściwego sądu, stosownie do art. 9 ustawy z dnia 24 sierpnia 2001 r. - Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (Dz.U.01.106.114, która weszła w życie z dniem 17 października 2001 r. na podstawie art. 1 ustawy z dnia 24 sierpnia 2001 r. - Przepisy wprowadzające Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (Dz.U.01.106.1149).
    A przepis w tej postaci też już nie istnieje od półtora roku i obecnie brzmi tak:

Cytat Napisał PRD
    (...)
    5) nie była karana wyrokiem sądu za przestępstwo przeciwko bezpieczeństwu w ruchu drogowym;
    Więc zastanawiam się, po co sobie tym głowę zaprząta.
    aaaa, rzeczywiście. Ja mam przypis "obecnie właściwych sądów" (nie zauważyłem tego). Brzmienie tego przypisu (inne niż podałeś) nie jest tak ważne bo traktuje o tym samym, natomiast zastanawia mnie sprawa z ostatnim członem tego ustępu. Ja mam ustawe z lipca 2009 i tam zapis o wykroczeniach jest (?). To samo na leksie i tutaj. Zajrzę jeszcze na isap

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia