Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    Pomorskie

Rozpoczęcie kursu

Mam kursanta ,który kończy 18 lat 27 grudnia. Czy taka osoba może rozpocząć już kurs.

Od dawna na forum

Tak. Ze zgodą rodziców.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Pomorskie

Czy wymagać tej zgody na piśmie

Banned
    Mieszka w
    ZDolny Śląsk

Rozp.Nr.217, Art.-6.1.3.Pisemną zgodę rodziców lub opiekunów,jeżeli nie ukończyła 18 lat. Wzory pism można znaleźc w necie.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

zgoda rodziców

Jako taki wzór nie jest konieczny. Chodzi o zawarcie konkretnego tekstu (najlepiej aby rodzic napisał Ci na kartce odręcznie tekst z przedstawionego mu wzoru)np:

"Ja, Jan Kowalski, PESEL 12345678900 wyrażam zgodę na uczestnictwo mojego syna Piotra Kowalskiego PESEL 00987654321 w kursie na prawo jazdy organizowanym przez OSK "Kierowca" w Warszawie, rozpoczynając kurs z dniem 28.10.2009."

Czytelny podpis

Tekst jest długi, ale napisany odręcznie nie budzi wątpliwości prawnych. Dodatkowo najlepiej będzie, nim wykonasz sobie na kartce A4 kserokopię dowodu osobistego rodzica choć pierwszą stroną, a następnie powyższą treść rodzic naniesie pod obrazem swojego D.O. Podpis Czytelny Imię i Nazwisko!
    Wtedy masz już wszystko co potrzebne. Pamiętaj, aby zgoda rodziców była napisana PRZY TOBIE (lub pracowniku)a nie "doniesiona" przez kursanta.
    SOS-Manager 2.2 / 2009
    Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców

Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Pomorskie

dzięki za wyczerpującą odpowiedź

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia