Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
    Nowy użytkownik

Krzyż św.Andrzeja

Czy jak dojeżdzam do przejazdu i jest postawiony krzyż św Andrzeja a nie ma przy nim albo przed nim znaku STOP to ja muszę się zatrzymać?

Od dawna na forum

Nie.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Czasami musi
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Nowy użytkownik

osobiście wole się zatrzymać; 10s mnie nie zbawi a może mi przedłuży życie

ale kursantów niebede zmuszał :P

Nowy użytkownik

a jeśli krzyż św Andrzeja jest pierwszy pozniej STOP a następnie przejazd to co robicie ?
    mnie uczyli kiedyś tam że mam się zatrzymać przy krzyzu a następnie przejechać nie zatrzymując się przy znaku STOP (oczywiście nie ma lini zatrzymania)
    ale dla mnie to jest złe przy krzyżu zatrzymujemy się gdy przez przejazd przejezdza pociąg a gdy nie ma pociągu zatrzymujemy się przy znaku STOP a nie przy krzyżu sw.Andzrzeja
    - dobrze napisałem ?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    wlkp

"krzyż św. Andrzeja przed przejazdem kolejowym wyznaczają miejsce zatrzymania się w związku z ruchem pociągu lub innego pojazdu szynowego na przejeździe kolejowym bez zapór lub półzapór;"
    no więc według mnie(no i według rozporządzenia o znakach) należy się zatrzymać przed tym znakiem
    Pozdrawiam

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Napisał Tristyan
    a jeśli krzyż św Andrzeja jest pierwszy pozniej STOP a następnie przejazd to co robicie ?
    Bajki piszesz.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał piecyk
    Cytat Napisał Tristyan
    Bajki piszesz.
    nie bajki tylko znam taki przejazd i właśnie na nim jest takie ustawienie - to popierwsze
    krzyż św.Andzrzeja - pozniej za jakieś 5,10metrów STOP a następnie przejazd
    Cytat Napisał ankab512
    "krzyż św. Andrzeja przed przejazdem kolejowym wyznaczają miejsce zatrzymania się w związku z ruchem pociągu lub innego pojazdu szynowego na przejeździe kolejowym bez zapór lub półzapór;"
    no więc według mnie(no i według rozporządzenia o znakach) należy się zatrzymać przed tym znakiem
    Pozdrawiam
    no tak i niby znak G-3 wyznacza to miejsce ale wyznaczają miejsce zatrzymania się w związku z ruchem pociągu lub innego pojazdu szynowego na przejeździe kolejowym bez zapór lub półzapór
    chodzi mi o to gdy dojeżdzamy do przejazdu i nie ma na nim pociągu to zatrzymujecie się przy krzyżu czy przy znaku stop przy czym krzyż jest pierwszy i jeśli się zatrzymamy przed nim nie będziemy mieć możliwości się upewnienia gdyż nic z tego miejsca nie widać następnym znakiem jest STOP i ja bym się zatrzymał przy znaku STOP dopiero a jeśli by jechał pociąg to przy krzyżu
    ktoś ma jeszcze jakiegoś pomysła

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Lublin

nie odwrotnie?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgooszcz

Szanowni koledzy, z tego co wiem, to krzyż św. Krzysztofa nie zobowiązuje do zatrzymania, chyba ze jedzie pociąg, Należy zwolnić i, zachować szczególną ostrożność, a widzimy pojazd szynowy- zatrzymać się.
    Znak stop zobowiązuje do zatrzymania w miejscu wyznaczonym, a jeżeli nie ma wyznaczonego miejsca, to należy zatrzymać się tak aby mieć odpowiednią widoczność. Jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić bo biorę to na logikę.
    Mariusz

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia