Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
Temat: Nerwowy instruktor
-
04-12-2009, 14:38 #1Nowy użytkownik
Nerwowy instruktor
Dzień dobry.
Od kilku dni uczę się jeździć.
Pierwsza jazda ok, gości starał się być ok do czasu wpłaty kasy, wpłaciłam 1/3 .
Na drugiej zaczęło się, krzyk, bo :"co ty zrobiłaś,", "jak ty jeździsz ", "jak ty hamujesz "?, "nie każdy musi mieć prawo jazdy,ja mam ty ....",
Nosz ku**** po to on ze mną jeździ i ma mnie nauczyć, a nie dręczenie psychicznie. Nigdy auto mi nie zgasło, może z kilka razy zdarzyło mi się gwałtownie zahamować, ale gdzie jakaś tolerancja? Gdzie spokojne podejście do kursanta?
Wczoraj miałam 3 jazdę(łzy mi płynęły po policzkach, bo "co ty robisz .... ") i nie mam ochoty na razie iść na kolejną, i wogóle robić tego prawa jazdy.
Już nawet nie opiszę co się działo po tym jak najechałam na krawężnik...
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem ?
Pozdrawiam , zniechęcona kursantka ...
-
04-12-2009, 15:51 #2Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Zawiercie
Witam serdecznie
Poproś o zmianę instruktora lub zmień ośrodek szkolenia na inny (masz do tego w każdej chwili pełne prawo, bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji).
Instruktor nauki jazdy powinien być spokojny i cierpliwy, a jeśli taki nie jest i kursant jest zestresowany, wystraszony i łzy mu lecą z oczu, to taki kursant niczego się nie nauczy, a tylko będzie się coraz bardziej zniechęcał do dalszej nauki.
Głowa do góry, są jeszcze mili, uprzejmi i cierpliwi instruktorzy, z którymi nauka jazdy jest przyjemnoscią, a nie udręką.Kierowca z prawem jazdy kat. A, B, B+E, C, C+E, D, D+E.
Instruktor nauki jazdy w zakresie prawa jazdy kat. B.
-
04-12-2009, 19:46 #3Od dawna na forum
-
04-12-2009, 22:44 #4Od dawna na forum
- Mieszka w
- Konin
Nie mam nic do ukrycia-bo lubię i szanuję to co robię.
-
05-12-2009, 00:31 #5Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Poznań
-
05-12-2009, 13:08 #6Nowy użytkownik
Ja też uważam, że jak najszybciej powinnaś zmienić instruktora. Z takim człowiekiem to na 100% się nie nauczysz jeździć. Wiadomo, że początki są najgorsze i jeżeli jazda Ci nie wychodzi to powinien poćwiczyć z Tobą wszystko na placu manewrowym, a nie rzucać Cię na głęboką wodę. Osobiście się z tym nie spotkałam bo miałam super instruktora, ale dużo o tym słyszałam od znajomych. Jak widać nie wszyscy nadają się do zawodu. Dlatego też jeżeli tylko masz taką możliwość to zmień instruktora. I jak wspomniałaś zapłaciłaś już trochę kasy więc wie, że nie będziesz chciała zrezygnować z kursu i w ten sposób ma nad Tobą przewagę. Ale nie daj się głowa do góry.
-
05-12-2009, 16:36 #7Nowy użytkownik
-
05-12-2009, 19:06 #8Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Zawiercie
W każdej chwili można zrezygnować ze szkolenia w danym OSK, często odzyskując przy tym nadpłacone pieniądze za kurs. Trzeba byłoby zapoznać się z regulaminem OSK, a także pójść do kierownika ośrodka, przedstawić całą sytuację i po prostu poprosić o zwrot nadpłaconej kwoty - wiele ośrodków pozytywnie rozpatrza takie prośby, nie robiąc żadnych problemów.
Napisał agatka2001
Kierowca z prawem jazdy kat. A, B, B+E, C, C+E, D, D+E.
Instruktor nauki jazdy w zakresie prawa jazdy kat. B.
-
06-12-2009, 15:05 #9Nowy użytkownik
Zapłaciłam 400 zł
Ale niestety nie da się zmienić na innego instruktora w tym samym OSK bo to jedna osobowa firma.
A kase na prawko dają mi teściowie i nie bardzo stać ich teraz na zmianę instruktora i kolejne płacenie tego co już opłacone.
Widzę że kolejną jazdę będę miała na autodromie, tego nie odpuszczę!!
I jeszcze inna kwestia.
Na pytanie kiedy będą wykłady odpowiada nie wiem bo nie mam ludzi. I ja chciał nie chciał sama muszę się uczyć testów itd.
Na pewno nikomu go nie polecę .
to ma jak w banku
SPEED30 zniechęcona byłam i to na maxa, ale jak sobie pooglądałam na you tube jak ludzie jeżdżą to ja pie... naprawdę daleko mi do tego.
.
ps.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
-
06-12-2009, 16:19 #10Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Katowice

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks