Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17
    Od dawna na forum

Aleś Ty uparty... Ale jak już kiedyś pisałem, w tym temacie nigdy nie popuszczę.

Przede wszystkim, to ten Twój osobisty uraz do mnie zaczyna Ci już coraz mocniej przysłaniać logiczne myślenie. Zaczynasz opowiadać jakieś bzdury, że ktoś spowoduje tragedię, że to śmierć na drodze... Co Ty pleciesz!? Jak lewy kierunkowskaz na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym, nie wnikając już w jego prawidłowość, może spowodować tragedię na drodze? W jaki niby sposób?? Co, ktoś jak go zobaczy to dostanie zawału? Przeginasz już zdecydowanie...

Tak czy owak, na tym forum nie widzę specjalnego sensu dyskusji w tym temacie, więc wybacz, ale tutaj tego nie będę robił - pozostaje Ci więc ewentualne, dalsze zakrzykiwanie mnie, na co ja będę odpowiadał tym samym, co oczywiście do niczego nie doprowadzi. Jeżeli więc odczuwasz potrzebę merytorycznej dyskusji w temacie, to zapraszam na, wiadomo które forum.

Nowy użytkownik

Każdy mówi co innego ale za to naświetliliście mi sytuacje i juz wiem o co chodzi dzięki

Natomiast jak to jest wkońcu z tym poboczem i pasem postojowym. Bo jak zerknąłem do kodeksu to ni cholere nie są to pasy ruchu... Pas ruchu to pas ruchu a pobocze to pobocze...

A skoro nie są to pasy ruchu.... to włączać ten kierunkowskaz czy nie??? Pytam o przepisy nie o praktykę. Jak się powinienem zachowac zgodnie z przepisami???

Od dawna na forum

Cytat Napisał PRD
    Art. 22. 5. Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
    Zatem kierujący, zjeżdżając z pobocza zmienia pas ruchu, dokładniej zmienia część drogi z nie-pasa ruchu na pas ruchu.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Cytat Napisał cman
    Aleś Ty uparty... Ale jak już kiedyś pisałem, w tym temacie nigdy nie popuszczę.
    Ja również, bo widzę wokoło siebie ronda i szaleństwo jakie kierowcy odstawiają na nich. Szaleństwo potęgowane jeszcze takim złośliwym literalnym traktowaniem rond. I efekt jest taki, jak w odcinku z 2009-12-13, gdzie nawet narysowane linie nie przekonują kierowców, że rondo to nie jest zwykłe skrzyżowanie.

Cytat Napisał cman
    Przede wszystkim, to ten Twój osobisty uraz do mnie zaczyna Ci już coraz mocniej przysłaniać logiczne myślenie.
    Od pewnego czasu wmawiasz sobie jakiś mój osobisty uraz, zupełnie nie wiadomo czemu[1]. Zapewne pan Dworak też cię nienawidzi i dlatego głosi inne teorie w swoich programach.

Cytat Napisał cman
    Zaczynasz opowiadać jakieś bzdury, że ktoś spowoduje tragedię, że to śmierć na drodze... Co Ty pleciesz!? Jak lewy kierunkowskaz na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym, nie wnikając już w jego prawidłowość, może spowodować tragedię na drodze? W jaki niby sposób??
    Już nieraz pisałem: Choćby z powodu zmyłki, że zmieniasz pas ruchu. Poza tym, skoro chcesz hiperpoprawnie traktować przepis i zakładać, że rondowatość nic nie zmienia, to dopuszczasz wyjazd z ronda lewym pasem, bo to przecie skręt w lewo. I masz taką ,,zabawną'' sytuację jak w odcinku z 2009-11-22.

Cytat Napisał cman
    Tak czy owak, na tym forum nie widzę specjalnego sensu dyskusji w tym temacie, więc wybacz, ale tutaj tego nie będę robił
    No właśnie. Pierdnę, beknę i powiem ,,nie chce mi się z tobą gadać mała''. Taka twoja wersja. Parę razy próbowałem z tobą o tym dyskutować, ale zawsze mnie tak spławiasz. Dlatego tym razem tylko krótko: masz rację stosując literalną interpretację przepisów, które są ZŁE i które WYMAGAJĄ ZMIANY i do których stosowanie się generuje same problemy i zagrożenia na drodze. Dlatego większość specjalistów nie traktuje tego literalnie, tylko rozumie, że rondo to nie jest pojedyncze proste skrzyżowanie, a złożone skrzyżowanie z wieloma miejscami przecinania się kierunków.

Cytat Napisał cman
    Jeżeli więc odczuwasz potrzebę merytorycznej dyskusji w temacie, to zapraszam na, wiadomo które forum.
    Na którym jesteś wiadomo kim i możesz dokonać wiadomo jakich działań, jak wtedy, gdy ostatnio zaprezentowałem inne podejście pana Dworaka do zawracania niż Ty uznajesz za słuszne.

------

[1] Znaczy w sumie to chyba wiadomo. Możesz w ten sposób każdą moją interpretację przepisów sprowadzić do osobistych ataków na siebie, co ułatwia ci dyskusję (,,popatrzcie jaki jestem biedny, tristan mnie nienawidzi i dlatego przedstawia inne interpretacje'') oraz motywuje do cięć (patrz sprawa zawracania).
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Od dawna na forum

Czyli jedziemy po staremu? Nie ma sprawy...

Cytat Napisał tristan
    Ja również, bo widzę wokoło siebie ronda i szaleństwo jakie kierowcy odstawiają na nich.
    A ja widzę szaleństwo jakie kierowcy odstawiają wszędzie na drogach i ronda nie są jakimś szczególnym wyjątkiem.

Cytat Napisał tristan
    Od pewnego czasu wmawiasz sobie jakiś mój osobisty uraz, zupełnie nie wiadomo czemu[1]. Zapewne pan Dworak też cię nienawidzi i dlatego głosi inne teorie w swoich programach.
    To, że ktoś ma inne zdanie, nie oznacza, że ma do mnie uraz. Natomiast Ty masz, i odmienne zdanie, i uraz. I ja niczego sobie nie wmawiam tylko po prostu widzę jak jest, wystarczająco dużo postów napisałeś i nie da się tego nie widzieć. Po Twoich wypowiedziach widać, że aż się w Tobie gotuje, kiedy śmiem mieć inne zdanie od Twojego i najchętniej byś mnie wręcz pobił, gdybyś tylko mógł.
    Wiem, że oczywiście zaprzeczysz temu co powyżej napisałem, ale ja i tak wiem, że to będzie fałszywe zaprzeczenie, więc zaprzeczać nie musisz, bo ja to i tak zignoruję.

Cytat Napisał tristan
    Już nieraz pisałem: Choćby z powodu zmyłki, że zmieniasz pas ruchu.
    I co, z tego powodu, że ktoś pomyśli, że zmieniam pas ruchu, to może zginąć na rondzie? Zastanów się trochę i nie brnij dalej...

Cytat Napisał tristan
    Poza tym, skoro chcesz hiperpoprawnie traktować przepis i zakładać, że rondowatość nic nie zmienia, to dopuszczasz wyjazd z ronda lewym pasem, bo to przecie skręt w lewo.
    Już to tłumaczyłem nie raz i póki co więcej tłumaczyć nie będę.

Cytat Napisał tristan
    Na którym jesteś wiadomo kim i możesz dokonać wiadomo jakich działań, jak wtedy, gdy ostatnio zaprezentowałem inne podejście pana Dworaka do zawracania niż Ty uznajesz za słuszne.
    Niestety, ale nie wiem w ogóle o który temat chodzi. W każdym razie, jak pewnie wiesz (chociaż patrząc na to co napisałeś to chyba jednak nie wiesz) jestem tam moderatorem działu relacji z egzaminów. Nie sądzę więc, aby cokolwiek o czym piszesz miało miejsce właśnie w tamtym dziale, więc cokolwiek się tam stało, posty poleciały do kosza czy temat został zablokowany (nie wiem, bo nie wiem o której sytuacji piszesz) i wydaje Ci się, że ja to zrobiłem, to źle Ci się wydaje.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Cytat Napisał cman
    Cytat Napisał tristan
    To, że ktoś ma inne zdanie, nie oznacza, że ma do mnie uraz. Natomiast Ty masz, i odmienne zdanie, i uraz. I ja niczego sobie nie wmawiam tylko po prostu widzę jak jest, wystarczająco dużo postów napisałeś i nie da się tego nie widzieć. Po Twoich wypowiedziach widać, że aż się w Tobie gotuje, kiedy śmiem mieć inne zdanie od Twojego i najchętniej byś mnie wręcz pobił, gdybyś tylko mógł.
    Ale wiesz, że to da się leczyć? Wmówiłeś sobie uraz tylko dlatego, że mam inne zdanie o rondach. Jakoś jak pisałeś wyżej o sygnalizowaniu wyjazdu z pobocza, to zupełnie nie zareagowałem, bo się z tym zgadzam. Nie neguję tego co piszesz, bo ty to piszesz. Zgadzam się z Tobą w wielu tematach, tylko wtedy nie piszę ,,popieram'', bo to bez sensu. Popieram i już. Jak natomiast mam inne zdanie, to je przedstawiam i nijak to nie ma nic wspólnego z niechęcią.

Cytat Napisał cman
    Wiem, że oczywiście zaprzeczysz temu co powyżej napisałem, ale ja i tak wiem, że to będzie fałszywe zaprzeczenie, więc zaprzeczać nie musisz, bo ja to i tak zignoruję.

I w kim tu się gotuje?

Cytat Napisał cman
    Cytat Napisał tristan
    Już nieraz pisałem: Choćby z powodu zmyłki, że zmieniasz pas ruchu.
    I co, z tego powodu, że ktoś pomyśli, że zmieniam pas ruchu, to może zginąć na rondzie?
    Niekoniecznie zginąć. Na szczęście na rondach są małe prędkości. Ale może wyjechać pod koła.

Cytat Napisał cman
    Zastanów się trochę i nie brnij dalej...
    Daruj sobie w końcu osobiste wycieczki i poniżanie rozmówcy.

Cytat Napisał cman
    Cytat Napisał tristan
    Poza tym, skoro chcesz hiperpoprawnie traktować przepis i zakładać, że rondowatość nic nie zmienia, to dopuszczasz wyjazd z ronda lewym pasem, bo to przecie skręt w lewo.
    Już to tłumaczyłem nie raz i póki co więcej tłumaczyć nie będę.
    Więc nie tłumacz. Ja uważam, że Dworak ma rację i tak jak on naucza, jest bezpiecznie. Nawet jeśli nie wprost wywiedzione z prawa, które jest niedoskonałe, to na pewno nie jest to z prawem sprzeczne.

Cytat Napisał cman
    Cytat Napisał tristan
    Niestety, ale nie wiem w ogóle o który temat chodzi.
    No trudno.

Cytat Napisał cman
    W każdym razie, jak pewnie wiesz (chociaż patrząc na to co napisałeś to chyba jednak nie wiesz) jestem tam moderatorem działu relacji z egzaminów. Nie sądzę więc, aby cokolwiek o czym piszesz miało miejsce właśnie w tamtym dziale, więc cokolwiek się tam stało, posty poleciały do kosza czy temat został zablokowany (nie wiem, bo nie wiem o której sytuacji piszesz) i wydaje Ci się, że ja to zrobiłem, to źle Ci się wydaje.
    Zrobiłeś to z tematem z działu Instruktorzy odnośnie zawracania motywując tym, że gdzieśtam ktoś coś o tym brzdąknął na czacie. Olać, że czat jest pełen chaosu i że wątek (wg mnie ważny) na czacie i tak zaginął w ferworze pogaduszek, a sporo osób pewnie na czata nie zagląda (jak np. ja) z braku czasu. I w ten sposób spacyfikowałeś odmienną od forumowego interpretację pierwszeństwa przy zawracaniu.

Ale to nie miejsce na rozmowy prywatne. Osobiście bredzisz coś (bo inaczej tego nie można nazwać) o mojej gorączce, mojej urazie, a ja po prostu nie zgadzam się z niektórymi Twoimi poglądami i nie boję się tego napisać. Sam zaś mnie moderujesz oraz obrażasz notorycznie i jeszcze ludziom wmawiasz że ja z niechęci do ciebie mam inną interpretację rond. Normalnie czeski film.
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Od dawna na forum

Tak jak pisałem, w przepychanki nie będę się wdawał, więc i już nie będę odpowiadał na to wszystko, oprócz tego tylko:
    Cytat Napisał tristan
    Zrobiłeś to z tematem z działu Instruktorzy odnośnie zawracania motywując tym, że gdzieśtam ktoś coś o tym brzdąknął na czacie. Olać, że czat jest pełen chaosu i że wątek (wg mnie ważny) na czacie i tak zaginął w ferworze pogaduszek, a sporo osób pewnie na czata nie zagląda (jak np. ja) z braku czasu. I w ten sposób spacyfikowałeś odmienną od forumowego interpretację pierwszeństwa przy zawracaniu.

(...)

Sam zaś mnie moderujesz...
    Czyli chodzi o ten temat: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/v...ic.php?t=23161
    Więc teraz wejdź sobie na główną stronę forum: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/index.php - odszukaj dział "Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów" i tam pod spodem przeczytaj sobie taką etykietę: moderatorzy. Zaraz za nią jest napisane ella i Smoke. Potem popatrz oczko niżej, "Ośrodki egzaminowania kierowców" tam również znajdź etykietę moderatorzy i ujrzysz ella, Smoke, cman. Jak zapewne logika Ci podpowiada są to wypisane osoby, które w danych działach mają uprawnienia do moderacji.
    Jeżeli Ty uznałeś, że to ja usunąłem ten post, tylko na podstawie tego, że ja w odpowiedzi na Twój temat napisałem post z linkiem, i który to był jedynym postem w tym temacie, który następnie został przeniesiony do kosza przez ellę, która jako jedyna ma uprawnienia do moderacji w tym dziale (pomijając Smoke'a, który się tym nie zajmuje), to ja już Ci nic na to nie poradzę...

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia