Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
-
16-04-2010, 01:44 #1Nowy użytkownik
Kilka pytań odnośnie ponownego starania się o prawo jazdy po
Dzień dobry. Chciałbym zasięgnąć informacji. Zatrzymano mi prawo jazdy na okres 18 miesięcy z powodu prowadzenia pojazdu kategorii B po spożyciu alkoholu (popełniłem wykroczenie). Prawo jazdy mam zatrzymane do 1 października 2011 roku.
Mam pytanie czy muszę ponownie zapisać się na kurs prawa jazdy czy wystarczy zapisać się na sam egzamin teoretyczny i praktyczny?
Następne pytanie jeśli zakaz prowadzenia pojazdów mija 1 października 2011 roku to czy mogę zapisać się na egzamin wczesniej tylko z datą po 1 października ?
Czy na egzamin trzeba przynieść jakieś dokumenty czy one są już w tym osrodku egzaminacyjnym i czy by odzyskać prawo jazdy (bo zostało ono zatrzymane nie odebrane) trzeba robić badania psychologiczne?
Dziękuję i pozdrawiam.
-
22-04-2010, 21:30 #2Nowy użytkownik
Witaj,
w przypadku zatrzymania prawa jazdy które zostało ci odebrane przez Sąd w związku iż kierowałeś pojazd po użyciu alkoholu, możesz starać się o wydanie uprawnień po terminie do którego zostało ci ono zatrzymane.
Będziesz musiał przejść wszystko od samego początku, kursy, badania itp.
Czy możesz zapisać się wcześniej na kurs?(Na egzamin możesz zapisać się po ukończeniu kursu na kat.b) Wedle prawa nie możesz, nie możesz kierować pojazdem do okresu który wyznaczył ci sąd, oczywiście możesz skłamać w oświadczeniu które wypełniasz w ośrodku szkolenia kierowców, ale odradzam bo popełnisz przestępstwo! Wypełniając wniosek w OSK składasz oświadczenie że nie masz zakazu prowadzenia pojazdu, i odpowiadasz z kk, a tu są poważne konsekwencję. Poczekaj i przemyśl czy warto było!

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks