Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46
-
03-05-2010, 10:18 #21Od dawna na forum
- Mieszka w
- Tarnów
Tematem jest oznakowanie progu zwalniającego a nie twoje doradztwo w stosunku do mojej osoby.
Nie są tematem twoje przywidzenia co do tego co ja widzę i czego nie widzę.
Poza tym zachowuj się a nie wystawiaj język.
Po co cytujesz cały post jak piszesz pod nim.
Niektórzy tak mają (popatrz w lusterko) że jak kończą im się argumenty to przechodzą w doradztwo personalne i wycieczki osobiste.
Powyższe to twoje z jednego postu.Co do oznaczenia progów, to w strefach najczęściej nie są oznaczane więc nie wiem w czym masz problem (?).....................
Dlatego winny być oznaczone, w taki czy inny sposób. I są.
Komentarz zbędny.
-
03-05-2010, 13:51 #22
-
31-08-2011, 08:39 #23Nowy użytkownik
B-33 nie obowiązuje na 100%
Witam, jestem pracownikiem zarządcy dróg gminnych a jednocześnie administratorem strony drogipubliczne.eu. Miałem ostatnio podobny problem: zmontować dwa progi listwowe na drodze. i też nie mogłem się doczytać w "szczegółowych warunkach ... " Napisałęm do MI z prosba o interpretację i dostałem odpowiededź że B-33 nie obowiazuje za progiem jeśli jest to jeden słupek ze znakami B-11a tabliczką oraz B-33. Wkrótce postaram się to opisać na mojej stronie. Pozdrawiam.
-
31-08-2011, 11:42 #24Użytkownik
- Mieszka w
- Z dalekiej Polski
-
06-09-2011, 09:44 #25Od dawna na forum
-
15-09-2011, 17:41 #26Nowy użytkownik
Dokładnie tak, bo odpowiedział organ który pisał rozporzadzenie o znakach, organ który mówi nam jakie mamy znaki i jak powiny one wyglądać i jak powinny być ustawione. Dokładnie ten sam organ który mówi mi gdzie mam postawić jaki znak żebyć Ty wiedział jak masz jeździć i chodzić po drodze. Radze trochę pokory. Skoro ten organ nie przewidział na rysunkach znaku odołującego B-33, a w opisie napisał że jest to bezp. pr. przy przejechaniu progu a nie prędkosć jaką chcielibyśmy mieć na drodze, zaszła wiec pewna wątpliwość. Ponieważ w swoim zawodzie jestem bardzo dokładny napisałem o wyjaśnienie. A ponieważ gdy szukałem odpowiedzi u wujka google trafiłem na tą stronę chciałem się podzielić swoją wiedzą. Wkrótce chcę przygotować na moją stronę materiał nie tylko o tym ale o szykanach ogólnie i wtedy wrzucę tu odpowiedź. I nie bądź taki pogardliwy dla innych bo MI określa znaki, jaką masz mieć szerokość zjazdu do domu, jakie masz ponosić opłaty za autostrady, jak masz mieć oznakowany samochów i wiele innych.
-
16-09-2011, 10:57 #27Użytkownik
źródła prawa:
http://www.bryk.pl/teksty/studia/poz..._w_polsce.html
MI wydając rozporządzenie stanowi prawo.
Kropka.
-
16-09-2011, 12:26 #28
A może po prostu w PoRD brakuje znaku ,, zalecana prędkość'' w formie tabliczki pod znakiem ostrzegawczym, obowiązująca tylko w danym miejscu lub na jakimś odcinku(np. zakręcie). Co Wy na to ??
Albo inaczej - pod znakiem B-33 może byc umieszczona tabliczka wskazująca kogo dotyczy ograniczenie - można tam umieścić tabliczkę z symbolem progu. Dotyczyłaby ta prędkość tylko tego elementu ..
Hmmm ???Ostatnio edytowane przez silvox ; 16-09-2011 o 13:25 Powód: nowy pomysł
-
16-09-2011, 18:50 #29Od dawna na forum
I otrzymałeś wykładnię autentyczną prawa? Czy po prostu zwyczajną odpowiedź pracownika MI na pismo? Jeżeli to pierwsze, to poproszę datę uchwalenia, nazwę i tytuł aktu, a jeżeli to drugie, to jest to warte dokładnie tyle samo co interpretacja moja, Twoja i każdego innego.
Możecie sobie wymyślać teorie jakie chcecie i próbować je forsować, ale to nie zmieni stanu faktycznego, a stan faktyczny dla zwykłego kierującego nie znajduje się w rozporządzeniu o szczegółowych warunkach technicznych dla znaków itd., tylko w rozporządzeniu o znakach i sygnałach drogowych.
Jeżeli twierdzisz, że zakaz wynikający ze znaku B-33 przestaje obowiązywać po przejechaniu progu zwalniającego, to proszę o podstawę prawną (oczywiście z ustawy prawo o ruchu drogowym lub z rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów drogowych). Będzie konkretny przepis, będzie dyskusja - a nie zasłanianie się jakąś bzdurą: bo MI tak napisało...
-
16-09-2011, 20:21 #30Użytkownik

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks