Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46
Widok drzewa
-
18-09-2011, 15:41 #21Nowy użytkownik
1. Tak otrzymałem wykładnie prawa?
2. Datę uchwalenia, nazwę i tytuł aktu? matka wie że ćpiesz?
3. Hmmm. więc twoje interpretacje są warte tyle co organu ustawodawczego..... Takie poczucie wyższości jest tragiczne. Zawsze mi było szkoda takich ludzi jak Maciuś z klanu itp ....
4. Na jakiej podstawie jedno rozporządzenie ma być ważniejsze od drugiego? A no tak, masz swój własny system prawny
5. Podstawę prawną już podałem.
Wnioski: Zarządca drogi/ zarządca ruchu chce wymusić przestrzeganie organiczenia prędkości na całej drodze - stawia znak B-33 osobno i za nim progi. A jak chce wymusić organiczenie prędkości tylko w danym miejscu - stawia zestaw A-11a t-1 oraz B-33 i nie musi go potem odwoływać (znaku B-33). I jeszcze jedno dla osób które miały w szkole trudności z czytaniem: nikt nie mówi że próg odwołuje znak B-33. Nikt nie neguje przepisów odnoszących sie do znaków B-33. Po prostu ustawodawca przewidzał możliwość wymuszenia prędkosci progiem tylko w jednym miejscu, bez koniecznosci odwoływania B-33 kolejnym znakim. Chociaż niektórych zadowoliłby pewnie tylko i wyłacznie jakiś inny nowy znak który pokazywałby bezp. pr. na progu. Pozdrawiam

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks