Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: wlasna "L"

Nowy użytkownik

wlasna "L"

Witam wszystkich!

Mam pare pytan co do wlasnego OSK.
    Mam 24 lata prawo jazdy kat.B od 6 lat.

Chcialbym wiedziec czy pracujac na caly etat moge otworzyc OSK(co za tym idzie musze miec wlasna dzialanosc?) i uczyc kursantow?
    Czy samochod zakupiony do nauki moge uzywac prywatnie?
    Czy mam jakies szanse na dofinansowanie (zakup auta) jak jestem osoba zatrudniona na umowe o prace
    Jak to wszystko wyglada od strony teoretycznej i praktycznej.

Jestem jak narazie laikiem w tym temacie wiec z gory przepraszam za "glupie pytania"

Dzieki za pomoc i odp

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Wschód

warunki są określone w popularnej zwanej przez branżę jako 217-ka. Tj. "Rorporządzenie Ministra infrastruktury nr 217. Odnośnie szkolenia i ezaminowani.
    pozdrawiam ciepło i życze powodzenia.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Re: wlasna "L"

Cytat Napisał Marcin_R
    Chcialbym wiedziec czy pracujac na caly etat moge otworzyc OSK(co za tym idzie musze miec wlasna dzialanosc?) i uczyc kursantow?
    Tak.

Cytat Napisał Marcin_R
    Czy samochod zakupiony do nauki moge uzywac prywatnie?
    Tak.

Cytat Napisał Marcin_R
    Czy mam jakies szanse na dofinansowanie (zakup auta) jak jestem osoba zatrudniona na umowe o prace
    Tak.

Cytat Napisał Marcin_R
    Jak to wszystko wyglada od strony teoretycznej i praktycznej.
    Ale co? Prowadzenie ośrodka czy dofinansowanie?

Cytat Napisał edi1
    warunki są określone w popularnej zwanej przez branżę jako 217-ka. Tj. "Rorporządzenie Ministra infrastruktury nr 217. Odnośnie szkolenia i ezaminowani.
    pozdrawiam ciepło i życze powodzenia.
    Warunki czego? Używania samochodów w celach prywatnych czy dofinansowania?? Ja wychodzę z założenia, że jak nie mam nic do powiedzenia to się nie odzywam.

Od dawna na forum

Archis_p tak troche pojechałeś z edi1 pisząc że jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to niech się nie odzywa. Może i racja ale w identyczny sposób można podejść do Twojej wypowiedzi odnośnie dofinansowania. Jeśli odpowiedź ma być taka żeby tylko była i nic nie wnosi więcej dla pytającego to lepiej nie wysilać się z taką odpowiedzią. Konkretnie chodzi mi o dofinansowanie. Z UP Już teraz Ci powiem że nie dostaniesz takiego dofinansowania jeśli jesteś zatrudniony na umowę o pracę.
    Skoro czegoś wymagasz od innych to sam najpierw rób to dobrze

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Moje odpowiedzi są adekwatne do zadanego pytania. Można się ubiegać również o dofinansowanie z EFS. UP nie ma nic do rzeczy w takiej sytuacji. Kolega nie sprecyzował. A jarząbek nie doczytał.

Przy okazji - zdałeś już ten egz. instruktorski? Bo z tego co czytam twoje posty to ciągnie się i cągnie...

Od dawna na forum

Zdałeś, zdałeś Coś przeoczyłeś

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia