Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
Hybrid View
-
25-08-2010, 21:45 #1Od dawna na forum
- Mieszka w
- Pomorskie
wyszperane w internecie- konkurencja ;)
Ten dział jest stworzony w trosce o przyszłych kandydatach na kierowców oraz także, aby przestrzec przed
nieuczciwymi ośradkami w okolicach xxxx. Są to szkoły, które mają bardzo niski poziom przekazywania
wiedzy, powodem tego jest zbyt niski staż pracy, a nawet powiedziałbym są to osoby które właśnie skończyły
kurs i otworzyły prywatne szkoły i dopiero uczą się szkolenia na krzywdzie kursantów! Co niestety przekłada się
na wyniki egzaminów kandydatów i zarazem odbija się to na kieszeni - niestety kursantów. Szkoły takie poza
super reklamą nie reprezentują nic specjalnego, głównym celem jest zdobycie jak największej ilości kursantów
którzy tak naprawdę nie wiedzą gdzie tak się wpakowali. Są to tak zwane fabryki które psują opinię prawdziwym
renomowanym szkołom, opisują się na stronach internetowych jako najlepsze szkoły. Prawda jest taka, że każdy
szanujący się Ośrodek Szkolenia Kierowców ma takie same pomoce dydaktyczne, podobne multimedia oraz auta
nowe na gwarancji lub prawie nowe, ale każde regularnie serwisowane, ponieważ bezpieczeństwo to podstawa.
Piszą, że nie są fabrykami, a oferują prawko w 2 tygodnie i jest to potwierdzenie niedouczenia z powodu wyżej
wymienionych sugesti. Kochani jeżeli ktoś uwierzył, że prawko zdobędzie w 2 tygodnie to jest w wielkim błędzie
bo to w naszym kraju jest po prostu niemożliwe. Zgodnie z ustawą prawa o ruchu drogowym kursant musi odbyć
obowiązkowo 30 godzin teori oraz 30 godzin praktyki czyli jazdy. Załóżmy że przeciętny Kowalski decyduje się
na kurs. Jak większości osób pracuje lub uczy się. Od godz 16 lub 17 może uczęszczać na wykłady 6 dni po
5 godz czyli do 21 lub 22 - jest wyczerpany,ale pójdziemy tą myślą dalej, zostało 30 godz. jazd, więc przez
pierwsze 8 godzin nie można przekroczyć 2 godzin dziennie (kolejne 4 dni po 2 godz). Następnie po 8
godzinach jazd może jeździć nie więcej niż 4 godz dziennie(kolejne 4 dni no i 2 dni po 3 godz). Wychodzi
16 dni samego kursu przyspieszonego, więc ponad 2 tygodnie samego kursu (w trybie przyśpieszonym do
granic możliwości), a do samego egzaminu!! Za egzaminem w Gdańsku czeka się od 2 do 3 tygodni. W Elblągu
tydzień. Po za tym trzeba zdać egzamin państwowy no i jak w końcu zdamy to za odbiorem upragnionego
prawka także czekamy do około 2 tygodni. Moja rada zastanówcie się dobrze, czy warto zaufać takiej szkole,
wybór należy do was i dokładnie czytajcie ulotki i reklamy, a zwłaszcza to co jest napisane drobnym drukiem.
-
26-08-2010, 17:34 #2Użytkownik
- Mieszka w
- jestem z Marsa
-
26-08-2010, 20:04 #3Od dawna na forum
-
04-09-2010, 11:18 #4Od dawna na forum
Kolego troszke w błąd wprowadzasz bo po 1 umjejętność przekazania wiedzy nie zalerzy od stażu to się poprostu potrafi lub nie tu chodzi raczej o kontakt z 2 osobą
a co do tego czy ktoś zdał egzamin tydzien temu czy 5 lat temu i pracóje 5 lat to jeszcze o niczym nieświadczy sądze raczej że po 1 to trzeba mieć i wiedze i UMJEJĘTNOŚCI a faktem jest że wielu młodych instruktorów niema ich wcale widać jak zdają egzamin praktyczny
bo np. jeden kierowca rajdowy następnie kierowca gabarytów nagle dostaje olśnienia zostaje instruktorem z powołania czy będzie gorszym instruktorem od tego który pracóje w tym zawodzie 3 lata niesądzę ważne tylko by umiał przekazać swoją wiedzę a to niekarzdy potrafiDojechać i żyć
-
04-09-2010, 11:29 #5Od dawna na forum
- Mieszka w
- mieszkaniu
-
07-09-2010, 08:14 #6Od dawna na forum
- Mieszka w
- Pomorskie
kolego to nie moja wypowiedz tylko mojej konkurencji na tema innych OSK (czyli mojego OSK)
Napisał Fast Men
koleś jest niezły co widać wyżej w jego wypowiedzi 
jak wyżej widać koleś pisze że jest doświadczony itd. ale nawet nie wie że można szkolić max 3h dziennie po 8h kursu
po moim telefonie i oznajmieniu mu że ma błąd merytoryczny na stronce koleś poczuł pewnie cie głupio i w końcu poprawił to
ale zbity z tropu głos w słuchawce jak mu to powiedziałem..... bezcenne

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks