witam mam pytanie ktore mnie zastanawia . ostatnio jeden z moich kursantow zostal obleny na kilku bledach prosil bym o pomoc osoby bardziej doswiadczone

opis sytuacji

- podczas wyjazdu z wordu dostal komende skretu w prawo jest tam droga dwukierunkowa przy wyjeździe nie ma znaku stop. wyjeżdżając zobaczyl drugi samochód wordu który wjeżdżał na plac ( czyli tam z kat moj kursant wyjeżdżał). wyjazd jest szeroki i tam można bez problemu zachować bezpieczny odstęp. kursant zauważył samochód i trzymając sie prawej strony wyjechał z tego wyjazdu bez zatrzymania ale po woli . dostal blad za to ze temu drugi samochód z wordu zatrzymał sie a moj kursant pojechal . czy powinien sie zatrzymać i poczekać aż drugi wjedzie?

- jaki wpływ na bezpieczeństwo ma otwarta szyba kierowcy? egzaminator specjalnie otwierał szybę i po przygotowaniu do jazdy pytał czy jest gotowy kursant odpowiedział ze tak . i tu dostał błąd za nie zamkniecie szyby

- jak powinno się zachowywać na strzałeczce warunkowej do skrętu w prawo gdy np. stoimy na drugiej pozycji przed sygnalizatorem . zatrzymać się przed sygnalizatorem rozejrzeć i później wyjechać na skrzyżowanie i jeśli nie utrudnimy ruchu bez zatrzymania jechać w prawo?

- jaka prędkość powinna być przy przejeżdżaniu obok przystanków autobusowych oraz przejść dla pieszych? czy zwalniać zawsze kolo nich?(teren zabudowany)

to chyba wszystkie pytania co mi sie przypomniały
prosił bym o odpowiedz