Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Nie ma co się kłócić.
    Co by nie było, wyraźnie jest napisane:

10. DOPUSZCZA SIE WYPRZEDZANIE Z PRAWEJ STRONY
    na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7: ...

Od dawna na forum

Niewiem kto sie zagalopowal, Autostrada to nie ulica jednokierunkowa w twrenie zabudowanym, tym ktorzy czuja sie obrazeni mam nadzieje, ze o ruchu prawostronnym juz slyszeliscie

P.S. czasem warto sprawdzic nie tylko jeden § a kilka.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kujawy

Cytat Napisał ks-rider
    Niewiem kto sie zagalopowal, Autostrada to nie ulica jednokierunkowa w twrenie zabudowanym, tym ktorzy czuja sie obrazeni mam nadzieje, ze o ruchu prawostronnym juz slyszeliscie

P.S. czasem warto sprawdzic nie tylko jeden § a kilka.

Autostrada to droga dwukierunkowa, która składa się z dwóch jezdni jednokierunkowych. Jadąc autostradą ZAWSZE jedziesz jezdnią jednokierunkową więc z prawej mozna wyprzedzać i wsio na temat.

Użytkownik
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Napisał ks-rider

Wez nie pitol tylko zanim zaczniesz klepac po klawiaturze do sie dowiedz, bo jeszcze ktos przeczyta i w te dyrdymaly uwierzy.

W przypadku autostrad ktore sa tylko i wylacznie conajmniej o dwoch pasach ruchu jestes zobowiazany poruszac sie prawym pasem !

P.S. to tu jest niedouczony nie wspomne !Mi zalatuja to totalnym brakiem wiedzy elementarnej.

Możesz wyjaśnić w jakie dyrdymały ma ktoś uwierzyć? Może chodziło ci o kodeks drogowy?
    Czyli ktoś jedzie sobie lewym pasem a wg ciebie nie masz prawa go wyprzedzić z prawej strony??
    Czasem warto jeszcze zrozumieć te § które się sprawdza. Póki co to rzucasz epitetami i bzdurami wyssanymi z palca a nie przyjmujesz tego co pisze PoRD.

Od dawna na forum

Cytat Napisał jaszczomb
    Autostrada to droga dwukierunkowa, która składa się z dwóch jezdni jednokierunkowych. Jadąc autostradą ZAWSZE jedziesz jezdnią jednokierunkową więc z prawej mozna wyprzedzać i wsio na temat.
    Jaka strona jezdni / ktorym z dwoch pasow poruszasz sie w terenie niezabudowanym ?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kujawy

Cytat Napisał ks-rider
    Jaka strona jezdni / ktorym z dwoch pasow poruszasz sie w terenie niezabudowanym ?

Prawym...i na jezdni jednokierunkowej mogę wyprzedzić te pojazdy, które jadą lewym. Widziałeś kiedyś pojazdy na lewym pasie? Bo ja tak.

Od dawna na forum

Cytat Napisał jaszczomb
    Cytat Napisał ks-rider
    Prawym

Cytat Napisał jaszczomb

na jezdni jednokierunkowej mogę wyprzedzić te pojazdy, które jadą lewym. Widziałeś kiedyś pojazdy na lewym pasie? Bo ja tak.
    Widziales juz autostrade w terenie zabudowanym ? Ja NIE ! O ile przebiega przez miasto to prawnie lezy poza jego granicami a o tym informuja znaki drogowe.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał ks-rider
    Cytat Napisał jaszczomb
    Cytat Napisał ks-rider
    Prawym

Cytat Napisał jaszczomb

na jezdni jednokierunkowej mogę wyprzedzić te pojazdy, które jadą lewym. Widziałeś kiedyś pojazdy na lewym pasie? Bo ja tak.
    Widziales juz autostrade w terenie zabudowanym ? Ja NIE ! O ile przebiega przez miasto to prawnie lezy poza jego granicami a o tym informuja znaki drogowe.

Kto jeszcze się z tym zgodzi?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kujawy

Cytat Napisał ks-rider

Na jezdni jednokierunkowej dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony.
    Nieważne czy to teren zabudowany czy nie. Autostrady w terenie zabudowanym nie widziałem ale inne drogi dwujezdniowe juz tak. Można więc na nich wyprzedzać w ten sposób. Warunkiem jest, żeby była to jezdnia jednokierunkowa.

Od dawna na forum

Cytat Napisał jaszczomb
    Na jezdni jednokierunkowej dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony.
    Autostrada to jezdnia czy droga ?

Cytat Napisał jaszczomb
    Nieważne czy to teren zabudowany czy nie.
    I tu sie mylisz.

Cytat Napisał jaszczomb
    Można więc na nich wyprzedzać w ten sposób. Warunkiem jest, żeby była to jezdnia jednokierunkowa.
    Oraz to, ze znajdujesz sie w UK'u, tam mozesz ( ba nawet musisz wyprzedzac prawa strona )

Zechce mi moze jeszcze ktos wytlumaczyc jak to zagadnienie ma sie do konwencji Wiedenskiej oraz do ruchu w EU ? Bo z tego co piszecie to L w Uni NIE JEST !

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia