Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

egzamin wewnętrzny

Dowiedziałam się, że w większości OSK są egzaminy wewnętrzne z jazd. Troche mnie to dziwi, poniewaz w moim OSK czegoś takiego nie było. Miałam tylko egzmain wewnętrzny z teorii. Zastanawiam sie czy dużo straciłam i czy to jest obowiazkowe.
    POZDRAWIAM
    Kaśka

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    koluszki

nie jest obowiazkowe

Od dawna na forum

Egzamin wewnętrzny praktyczny jest obowiązkowy, ale niektóre OSK nic sobie z tego nie robią.

Użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

No właśnie. Jednak pojawia się problem, przy tych egzaminach wewnetrznych, że niektóre OSK nie chca wydawać dokumentów kursantom tylko zmuszaja ich do wykupywania dodatkowych godzin, aby zdać ten egzamin wewnętrzny. Przeciez to czysty wyzysk
    Może to nawet lepiej, że nie we wszystkich OSK są te egzaminy.
    POZDRAWIAM
    Kaśka

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Olsztyn

jawka...nic nie straciłaś.
    Ja miałam taki egzamin wewnętrzny praktyczny-był obowiązkowy. Po którejś godzinie, pan instruktor wpisał mi "zaliczony egzamin praktyczny" ...i podpisał. Nawet nie wiedziałam, że tego dnia miałam taki egzamin, no i nie musiałam wykupywać dodatkowych godzin jazdy, aby zdać.
    Wszystko było w tych 30-tu godzinach.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Będzin.Czeladź,Sosnowiec

Re: egzamin wewnętrzny

Cytat Napisał jawka
    Zastanawiam sie czy dużo straciłam i czy to jest obowiazkowe.
    Jest obowiązkowe. Daje Ci to przedsmak egzaminu państwowego i odbywa się na takich samych warunkach.
    Straciłaś tylko to,że pierwszy stres egzaminacyjny przeżywasz na egzaminie państwowym za który dużo płacisz...
    Pozdrawiam
    Spokojny instruktor z Zagłębia

Użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

A to może ja też miałam cos takiego tylko nie wiedziałam.
    No troche mnie uspokoiłaś Ewula
    DZIĘKI PAPA
    POZDRAWIAM
    Kaśka

Od dawna na forum

ludzie się cieszą, że nie mają egzaminu wewnętrznego, że dostają papierek po wyjeżdzeniu 30 godzin a potem........jeden, drugi, trzeci oblany egzamin dokupywanie jazd, strata jeszcze wiekszej kasy, czasu i nerwów. Prawdziwe dobre OSk dbaja o klienta, dają im przedsmak egzaminu, mówią, czego jeszcze kursant nie potrafi. Kursant dokupuje kilka godzinek (albo i nie) i zdaje egzamin za pierwszym razem

Od dawna na forum

Cytat Napisał jawka
    ...niektóre OSK nie chca wydawać dokumentów kursantom tylko zmuszaja ich do wykupywania dodatkowych godzin, aby zdać ten egzamin wewnętrzny. Przeciez to czysty wyzysk
    W odpowiedzi na to, przytoczę może kilka fragmentów z rozporządzenia w sprawie szkolenia i egzaminowania:

§ 3. 1. Liczbę godzin zajęć teoretycznych i praktycznych dla każdej osoby podlegającej szkoleniu podstawowemu ustala indywidualnie instruktor, przy czym:
    (...)
    2) liczba godzin dla zajęć praktycznych nie może być mniejsza niż:
    (...)
    d) 30 - przy kategorii B

(...)

3. Instruktor dokonuje podziału godzin zajęć oraz ustala ich zakres tematyczny odpowiednio do stwierdzonego u osoby poziomu wiedzy i umiejętności, jej predyspozycji, łatwości przyswajania poszczególnych zagadnień itp.

(...)

4. Po zakończeniu części praktycznej egzaminu wewnętrznego instruktor przeprowadzający egzamin omawia z osobą egzaminowaną popełnione przez nią błędy.
    5. W przypadku zakończenia egzaminu z wynikiem negatywnym, na podstawie wypełnionej karty przebiegu egzaminu praktycznego instruktor prowadzący wraz z osobą egzaminowaną ustala dalszy zakres szkolenia niezbędny do uzyskania wszystkich umiejętności.

Użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

No właśnie, a ja jakbym sama nie wyciągnęłam od mojego instruktor jak mi idzie i co powinnam jeszcze dopracować, to bym nic nie wiedziała.
    Zgroza jak sobie OSK olewają nauke jazdy, a przecież od nich tak bardzo zależy bezpieczeństwo na drogach.
    Ten egzaminator z tematu "wypowiedz egzaminatora" ma racje. Teraz ustawodawca powinien sie zająć przede wszystkim kontrolowaniem OSK a nie dręczeniem egzaminatorów.
    POZDRAWIAM
    Kaśka

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia