Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    kujawy

Cytat Napisał cman
    To mówcie wyłącznie o P-4, ja mówię o P-4 i P-3, bo o jednej i drugiej jest temat.
    Przy P3 nie ma przecież problemu - można ją przekroczyć wracając na pas, który zajmowaliśmy przed manewrem.
    Cytat Napisał cman
    Ale dlaczego trzeba? Czemu nie mogę powrócić na prawy pas ruchu po zakończeniu podwójnej ciągłej?
    Ponieważ nalezy to zrobić po zakończeniu manewru. Ty twierdzisz, że robisz to w związku z manewrem a tak naprawdę niepotrzebnie go wydłużasz byle tylko nie przekroczyć linii. Moim zdaniem naruszasz w takim przypadku Art 3.1.

Cytat Napisał cman
    A kto powiedział, że nie mam odpowiedniej widoczności i komu ruch utrudniam?
    Nikt...chodzi mi o trzeci element cytowanego artykułu: dostateczne miejsce do wyprzedzania.
    Ja twierdzę, że to miejsce kończy się przed P4.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Cytat Napisał cman
    A omawiana sytuacja z czym niby była związana, jak nie z wyprzedzaniem?
    Z czym była to była. Pytanie z czym jest teraz.

Cytat Napisał cman
    dalsza jazda lewym pasem ruchu wynika z niemożności przejechania linii podwójnej ciągłej
    No właśnie. Nie wynika z wyprzedzania (bo ten manewr już zakończył) tylko właśnie z niemożności przejechania linii podwójnej ciągłej. Czyli, skoro nie wynika (ta jazda lewym pasem) z wyprzedzania/omijania to jest ona wykroczeniem. Naruszony został art.16.1 pord.
    Volenti non fit iniuria

Od dawna na forum

Cytat Napisał jaszczomb
    Ponieważ nalezy to zrobić po zakończeniu manewru. Ty twierdzisz, że robisz to w związku z manewrem a tak naprawdę niepotrzebnie go wydłużasz byle tylko nie przekroczyć linii. Moim zdaniem naruszasz w takim przypadku Art 3.1.
    A moim nie.

Cytat Napisał jaszczomb
    Nikt...chodzi mi o trzeci element cytowanego artykułu: dostateczne miejsce do wyprzedzania.
    Ja twierdzę, że to miejsce kończy się przed P4.
    A ja nie.

Cytat Napisał archis_p
    No właśnie. Nie wynika z wyprzedzania (bo ten manewr już zakończył) tylko właśnie z niemożności przejechania linii podwójnej ciągłej. Czyli, skoro nie wynika (ta jazda lewym pasem) z wyprzedzania/omijania to jest ona wykroczeniem. Naruszony został art.16.1 pord.
    Znalezienie się na lewym pasie ruchu było wynikiem wyprzedzania, wjechanie na lewą stronę linii podwójnej ciągłej było wynikiem przebywania na lewym pasie ruchu, czyli wyprzedzania, dalsza jazda lewym pasem ruchu jest wynikiem znajdowania się na lewym pasie ruchu z niemożnością przejechania na prawy pas ruchu, czyli wyprzedzania.

I to jest ostatni mój post w tym temacie. Nie będę marnował więcej czasu na bezcelową przepychankę słowną.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

A ja nie.
    A moim nie.
    Chłopie dla ciebie prawo powinno mieć konstrukcje super dokładną.
    Ale to jest niemożliwe ale dla ciebie konieczne.
    Gościu specjalnie dla ciebie gdy chcesz skręcić z posesji w lewo a przed nosem masz podwójną ciągłą prawo powinno przewidzieć wkopanie znaku nakaz jazdy w prawo bo CMAN pojedzie se w lewo bo mu se pasuje w lewo.
    No i oczywiście zgodnie z prawem CMANOWYM jest wszystko w porządku.
    Gościu zgodnie z twoim prawem powinien być artykuł że w dniu 17 listopada przed wyjazdem CMAN na ulice należy - CMAN podać płatki kukurydziane z mlekiem 2%.
    A 18 ma się wysikać przed wyjazdem.

Miło było pogaworzyć z wielkim g.......

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Cytat Napisał cman
    I to jest ostatni mój post w tym temacie. Nie będę marnował więcej czasu na bezcelową przepychankę słowną.
    Ok, nie to nie. Sam wywołałeś problem, więc nie rozumiem skąd te nerwy.
    Kończąc, nie uważam swoich postów za bezcelową przepychankę słowną! Wypraszam sobie!
    Volenti non fit iniuria

Od dawna na forum

Cytat Napisał archis_p
    Sam wywołałeś problem, więc nie rozumiem skąd te nerwy.
    Jakie nerwy?? Po prostu napisałem stwierdzenie. Problemu nie wywołałem ja, tylko autor wątku.

I pisząc, że jest to mój ostatni post w tym wątku, mówię coś w stylu: "bez odbioru". Bez odbioru, czyli ja nic więcej nie mówię (piszę) i tego samego oczekuję z drugiej strony.

Cytat Napisał kopan
    A ja nie.
    A moim nie.
    Chłopie dla ciebie prawo powinno mieć konstrukcje super dokładną.
    Ale to jest niemożliwe ale dla ciebie konieczne.
    Gościu specjalnie dla ciebie gdy chcesz skręcić z posesji w lewo a przed nosem masz podwójną ciągłą prawo powinno przewidzieć wkopanie znaku nakaz jazdy w prawo bo CMAN pojedzie se w lewo bo mu se pasuje w lewo.
    No i oczywiście zgodnie z prawem CMANOWYM jest wszystko w porządku.
    Gościu zgodnie z twoim prawem powinien być artykuł że w dniu 17 listopada przed wyjazdem CMAN na ulice należy - CMAN podać płatki kukurydziane z mlekiem 2%.
    A 18 ma się wysikać przed wyjazdem.

Miło było pogaworzyć z wielkim g.......
    Spadaj.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Cytat Napisał cman
    I pisząc, że jest to mój ostatni post w tym wątku, mówię coś w stylu: "bez odbioru". Bez odbioru, czyli ja nic więcej nie mówię (piszę) i tego samego oczekuję z drugiej strony.
    To sobie oczekuj. To nie twoje forum a ty nie jesteś żadnym 'guru', więc jak zaczynasz mi urągać to licz się z odpowiedzią.
    Volenti non fit iniuria

Od dawna na forum

Co urągać? Niby gdzie i w jaki sposób? Tobie chyba się coś pomyliło.
    Więc sobie odpowiadaj do woli - do powietrza.
    Do tej pory uważałem Cię za rzeczowego człowieka z wiedzą, ale takie Twoje bezczelne zachowanie zupełnie tę opinię zmieniło.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kujawy

Chłopaki "dajta se na luz"...jak w polityce normalnie. Zaraz się będziecie przepraszać albo żądać przeprosin - bez sensu.
    Fajnie się kłóciliście ale temat już wyczerpany, nikt tu już nic nie wymyśli nowego, w realu można by jeszcze piwo wypić a tak, można zamknąć.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Cmann coś wiesz ja też wiem inni wiedzą.
    Więc zamiast skupiać się ma tym co ty wiesz a ja nie wiem lub na odwrót skupmy się na tym co z tego do kupy wynika.
    Zamiast robić z tego igrzyska.
    Weźmy się do kupy i ...

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia