Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70
    Od dawna na forum

Cytat Napisał kopan
    A w tym akcie prawnym (DU 220) określono cel stosowania linii P-4.
    I bardzo mnie to cieszy.

Cytat Napisał kopan
    Gościu działenie przeciw temu celowi jest jak najbardziej nie stosowaniem się do linii P-4.
    W kwestii znaczenia znaków, to trochę Ci się rozporządzenia popierdzieliły.
    Wróć do swojego cytatu, tylko tym razem przeczytaj jego najistotniejszą część, którą celowo pominąłeś:
    Cytat Napisał PRD
    Art. 7. 3. ...określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowe warunki techniczne dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego, a także warunki ich umieszczania na drogach.
    Rozporządzenie to nie określa sposobu zachowania się w odniesieniu do znaków (bo tak Ci akurat pasuje), tylko warunki techniczne znaków i sygnałów i warunki ich umieszczania.
    Rozporządzenie, które określa sposób zachowania się w odniesieniu do znaków, określone jest we wcześniejszym ustępie:
    Cytat Napisał PRD
    Art. 7. 2. Minister właściwy do spraw transportu i minister właściwy do spraw wewnętrznych, w porozumieniu z Ministrem Obrony Narodowej, uwzględniając w szczególności konieczność dostosowania sygnałów drogowych do postanowień umów międzynarodowych, określi, w drodze rozporządzenia, znaki i sygnały obowiązujące w ruchu drogowym, ich znaczenie i zakres obowiązywania.
    Cytat Napisał kopan
    Nie opowiadaj głupot i nie obniś się z tą niby rewelacją że se za P-4 wjedziesz i wyjedziesz i będzie wszystko w porządku zgodnie z prawem bo jej nie przejechałeś.
    Ależ będę i to głównie dlatego, że nie są to głupoty, tylko prawda.

Cytat Napisał kopan
    Może zaczniesz nowego starego drugiego konika twojego - można jechać ile wlezie byleby z predkością bezpieczną.
    Może nie w tym temacie?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Chłopie mnie nic się nie pierdzieli
    Zacytoawłem pierwszą część bo w niej jak wół napisano że się w tym co ty cytujesz dookreśli czytelność i zrozumiałość znaków i sygnałów drogowych.
    Gościu to dookreślenie nastapi to przy okazji tworzenia rozporządzenia w sprawie szczegółowych warunków itd.
    Jakbyś jeszcze jakieś wątpliwości miał to se całość przeczytaj.
    3. Minister właściwy do spraw transportu w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw wewnętrznych, uwzględniając konieczność zapewnienia czytelności i zrozumiałości znaków i sygnałów drogowych dla uczestników ruchu drogowego, określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowe warunki techniczne dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego, a także warunki ich umieszczania na drogach.
    Jak jesteś świadom celu stosowania tej linii to czego uważasz że możesz se za nią wbrew temu celowi wjeżdżać.
    Jesteś świadomy czy nie.

Od dawna na forum

Cytat Napisał kopan
    Jak jesteś świadom celu stosowania tej linii to czego uważasz że możesz se za nią wbrew temu celowi wjeżdżać.
    Dlatego, że rozporządzenie, które jako jedyne określa jej znaczenie i zakres obowiązywania, nie zabrania mi tego.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    mieszkaniu

Cytat Napisał cman
    Toż właśnie, no przecież ust. 1 nie oznacza obowiązku jazdy możliwie blisko prawej krawędzi jezdni, tylko ten obowiązek nakłada ust. 4, więc jak mogłem napisać, że to obowiązek wynikający z ust. 1? Co w tym dziwnego?
    Pytałem w kontekście Twojego pytania (..."a co z obowiązkiem jazdy po prawej stronie?"), który konkretnie przepis masz na myśli, żebym się mógł do tego ustosunkować. Napisałeś, że ust. 1, więc do niego się odniosłem, gdybyś napisał ust. 4, to wtedy bym się do niego odniósł.
    No to ci podałem cały art.16, tylko dla ciebie on był za obszerny:/
    Uważam, że w kontekście tego art. jazda lewym pasem "ot tak sobie" jest nadinterpretacją i jest niedopuszczalna.

Od dawna na forum

Cytat Napisał archis_p
    No to ci podałem cały art.16, tylko dla ciebie on był za obszerny:/
    No. I nadal jest.

Cytat Napisał archis_p
    Uważam, że w kontekście tego art. jazda lewym pasem "ot tak sobie" jest nadinterpretacją i jest niedopuszczalna.
    Ot tak sobie to może nie, bo i po co, ale w związku z wyprzedzaniem lub omijaniem.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Cytat Napisał cman
    Cytat Napisał kopan
    Dlatego, że rozporządzenie, które jako jedyne określa jej znaczenie i zakres obowiązywania, nie zabrania mi tego.
    To se wjedź za sygnał zielony i stój bo rozporządzenie jako jedyne zezwoliło ci na wjazd za niego i nie rzekło byś dalej jechał.
    Bo to rozporządzenie jest jedynym które określa znaczenie sygnału i zakres jego obowiązywania .Stosuje się do wjazdu za sygnalizator i ani kroku dalej.
    Człowieczku taż przecież na wszystkich sygnalizatorach może być zielone więc stój.
    Na czerwonym przed sygnalizatorem a na zielonym za sygnalizatorem.
    DU 220 użyjesz do rozpałki koksownika - zimą gdy mrozy przyjdą a ty stał będziesz czekając na zmiany w jedynym twoim słusznym rozporządzaniu.

Ps. to tera predkość bezpieczna - tniesz ile ci się widzi bo ktoś ci nakazał.

Od dawna na forum

Aleś z tym zielonym wymyślił...
    Zielone mi zezwoliło na wjazd, więc wjechałem. I zielone mi nie musi mówić, że mogę jechać dalej, bo ja to wiem bez zielonego. Niby co i po co miałoby mi jeszcze mówić rozporządzenie o sygnale zielonym, kiedy już go minąłem i pozostawiłem za plecami?

Cytat Napisał kopan
    Ps. to tera predkość bezpieczna - tniesz ile ci się widzi bo ktoś ci nakazał.
    Odczep się od tej prędkości. Jeżeli masz coś sensownego, podkreślam sensownego, do napisania w tej kwestii, to napisz, ale w odpowiednim miejscu. A jeżeli nie, tylko masz swoje "zdanie" w stylu nie, bo nie, bo prędkość jest be... to zamilcz na ten temat.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

No popatrzcie on wie i przepisy mu na nic – on wie.
    Co ?
    Ludzie tak mówią czy jakieś ine Co powiedziało.
    Wiesz bez zielonego – a skąd ??
    Luziki czerwone ci powiedziały.
    Gościu za plecami możesz go pozostawić ale bliziutko za plecami.
    Tam nie ma jedź a jest wjedź co znaczy stój.
    Dość bezsensownie z sensem nawijasz.
    I jeszcze podkreślasz z sensem a bezsensu.
    Prędkość bezpieczna to twoja prędkość - ta jaką sobie wymyslisz.

Od dawna na forum

Skoro już zaczynasz pierdzielić bez sensu w swoim stylu, to chyba temat się wyczerpał...

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Koleś dla ciebie bezsensu są przepisy bo ty wiesz lepiej.
    Sensu mojej wypowiedzi nie łapiesz to wersja optymistyczna.
    Łapiesz sens ale jesteś uparty jak mu.... i dalej tkwisz przy swoim choćby nie winem co.
    Ku tej drugiej wersji się skłaniam dla Ciebie korzystniejsza..
    Tak że dyskutować nie mamy o czym – stój bezsensownie na zielonym - rżnij za podwójną ciągłą - zaiwaniaj ile wlezie byle by z określona przez ciebie prędkością bezpieczną.
    Pogadaj se archis-p bo ze mną se nie pogadasz bo cza z sensem i kapować co mówią.

Gościu miałbym za nic te twoje rewelacje gdyby nie fakt że niektórzy mogą w nie uwierzyć a to byłoby bardzo groźne dla mnie i BRD.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia