Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70
-
25-10-2010, 10:50 #31Od dawna na forum
I bardzo mnie to cieszy.
Napisał kopan
W kwestii znaczenia znaków, to trochę Ci się rozporządzenia popierdzieliły.
Napisał kopan
Wróć do swojego cytatu, tylko tym razem przeczytaj jego najistotniejszą część, którą celowo pominąłeś:
Rozporządzenie to nie określa sposobu zachowania się w odniesieniu do znaków (bo tak Ci akurat pasuje), tylko warunki techniczne znaków i sygnałów i warunki ich umieszczania.
Napisał PRD
Rozporządzenie, które określa sposób zachowania się w odniesieniu do znaków, określone jest we wcześniejszym ustępie:
Napisał PRD
Ależ będę i to głównie dlatego, że nie są to głupoty, tylko prawda.
Napisał kopan
Może nie w tym temacie?
Napisał kopan
-
25-10-2010, 21:36 #32Od dawna na forum
- Mieszka w
- Tarnów
Chłopie mnie nic się nie pierdzieli
Zacytoawłem pierwszą część bo w niej jak wół napisano że się w tym co ty cytujesz dookreśli czytelność i zrozumiałość znaków i sygnałów drogowych.
Gościu to dookreślenie nastapi to przy okazji tworzenia rozporządzenia w sprawie szczegółowych warunków itd.
Jakbyś jeszcze jakieś wątpliwości miał to se całość przeczytaj.
Jak jesteś świadom celu stosowania tej linii to czego uważasz że możesz se za nią wbrew temu celowi wjeżdżać.3. Minister właściwy do spraw transportu w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw wewnętrznych, uwzględniając konieczność zapewnienia czytelności i zrozumiałości znaków i sygnałów drogowych dla uczestników ruchu drogowego, określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowe warunki techniczne dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego, a także warunki ich umieszczania na drogach.
Jesteś świadomy czy nie.
-
25-10-2010, 22:05 #33Od dawna na forum
-
26-10-2010, 19:52 #34Od dawna na forum
- Mieszka w
- mieszkaniu
-
27-10-2010, 12:09 #35Od dawna na forum
-
28-10-2010, 22:11 #36Od dawna na forum
- Mieszka w
- Tarnów
To se wjedź za sygnał zielony i stój bo rozporządzenie jako jedyne zezwoliło ci na wjazd za niego i nie rzekło byś dalej jechał.
Napisał cman
Bo to rozporządzenie jest jedynym które określa znaczenie sygnału i zakres jego obowiązywania .Stosuje się do wjazdu za sygnalizator i ani kroku dalej.
Człowieczku taż przecież na wszystkich sygnalizatorach może być zielone więc stój.
Na czerwonym przed sygnalizatorem a na zielonym za sygnalizatorem.
DU 220 użyjesz do rozpałki koksownika - zimą gdy mrozy przyjdą a ty stał będziesz czekając na zmiany w jedynym twoim słusznym rozporządzaniu.
Ps. to tera predkość bezpieczna - tniesz ile ci się widzi bo ktoś ci nakazał.
-
29-10-2010, 09:46 #37Od dawna na forum
Aleś z tym zielonym wymyślił...
Zielone mi zezwoliło na wjazd, więc wjechałem. I zielone mi nie musi mówić, że mogę jechać dalej, bo ja to wiem bez zielonego. Niby co i po co miałoby mi jeszcze mówić rozporządzenie o sygnale zielonym, kiedy już go minąłem i pozostawiłem za plecami?
Odczep się od tej prędkości. Jeżeli masz coś sensownego, podkreślam sensownego, do napisania w tej kwestii, to napisz, ale w odpowiednim miejscu. A jeżeli nie, tylko masz swoje "zdanie" w stylu nie, bo nie, bo prędkość jest be... to zamilcz na ten temat.
Napisał kopan
-
29-10-2010, 22:19 #38Od dawna na forum
- Mieszka w
- Tarnów
No popatrzcie on wie i przepisy mu na nic – on wie.
Co ?
Ludzie tak mówią czy jakieś ine Co powiedziało.
Wiesz bez zielonego – a skąd ??
Luziki czerwone ci powiedziały.
Gościu za plecami możesz go pozostawić ale bliziutko za plecami.
Tam nie ma jedź a jest wjedź co znaczy stój.
Dość bezsensownie z sensem nawijasz.
I jeszcze podkreślasz z sensem a bezsensu.
Prędkość bezpieczna to twoja prędkość - ta jaką sobie wymyslisz.
-
30-10-2010, 10:11 #39Od dawna na forum
-
30-10-2010, 18:23 #40Od dawna na forum
- Mieszka w
- Tarnów
Koleś dla ciebie bezsensu są przepisy bo ty wiesz lepiej.
Sensu mojej wypowiedzi nie łapiesz to wersja optymistyczna.
Łapiesz sens ale jesteś uparty jak mu.... i dalej tkwisz przy swoim choćby nie winem co.
Ku tej drugiej wersji się skłaniam dla Ciebie korzystniejsza..
Tak że dyskutować nie mamy o czym – stój bezsensownie na zielonym - rżnij za podwójną ciągłą - zaiwaniaj ile wlezie byle by z określona przez ciebie prędkością bezpieczną.
Pogadaj se archis-p bo ze mną se nie pogadasz bo cza z sensem i kapować co mówią.
Gościu miałbym za nic te twoje rewelacje gdyby nie fakt że niektórzy mogą w nie uwierzyć a to byłoby bardzo groźne dla mnie i BRD.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks