Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

Lublin sesja egzaminacyjna 29 listopad do 5 grudnia

Proszę o usunięcie tego tematu dopiero po 5 grudnia. Będzie czyściej i klarowniej a sesja się zbliża.

Witam, wybieram się jutro na egzamin do lublina, obejrzeć. Swój mam 4 grudnia. Czy ktoś jeszcze chce zrobić analogicznie. ? Może wymienimy się materiałami wypytamy jutro i wymienimy się także uzyskanymi w ten sposób informacjami. Chyba nie tylko ja czuję że jeszcze jest sporo do nadrobienia choć wydaje się że i sporo się zrobiło. Zasadniczo nie ma już o co walczyć biorąc stawki, więc tylko ludzie którzy chcą to robić starają się o uprawnienia.
    Instruktor Kat A i B

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

Czy ktoś był na egzaminie ?.
    Ja niestety nie dałem rady dojechać, pogoda była straszna a 140 km to makabra.
    Instruktor Kat A i B

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Lublin

Na stronie WORD Lublin pojawił się komunikat:
    Uprzejmie informujemy, że w dniu 29 listopada 2010 r. (poniedziałek) w WORD w Lublinie ze względu na trudne warunki atmosferyczne nie będą przeprowadzane egzaminy praktyczne. Egzaminy teoretyczne odbywają się według wyznaczonego planu.
    Czy dotyczył również egzaminów dla kandydatów na instruktorów?
    Pozdrawiam, Daniel Piecychna
    Szkolenia dla motocyklistów w Lublinie
    Kursy nauki jazdy - prawo jazdy kat. AM, A1, A2, A
    Doskonalenie techniki jazdy

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

Dzwoniłem w poniedziałek by się dowiedzieć odnośnie egzaminu. Powiedziano mi że "my musimy egzamin przeprowadzić, państwo niech starają się przyjechać" Także wiem tyle, jak było nie powiem.

P.S. Ktoś jeszcze ma egzamin 4 grudnia ?
    Instruktor Kat A i B

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

też mialam 4grudnia egzamin

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

Ja zdałem jak u Ciebie ?

Opowiem teraz jak było nikt się bardzo do tego nie kwapił więc ja opowiem.

1. Test wiedzy. Pytania kat B takie same jak na stronie wordu Lubelskiego. Pytania bez części odnośnie ratownictwa medycznego
    Nie zdała ponad połowa. można mieć 1bład w teorii B, jeden w specjalistycznym, jeden w metodyce.
    Pyt z metodyki takie same jak krążące tu i tam.
    2. Konspekt. Musimy pokazać jak wygląda szkolenie, Cele Poznawczy, kształcący, wychowawczy, i do każdego celu metoda. Komisja nie pyta o temat ale o samą sferę metodyczną. Bardzo miło i przyjemnie ogólnie. Dostajemy karteczkę i lecimy na plac.
    3. Zdajemy na Toyocie Yaris, siadamy z boku jako instruktor, choć może zdarzyć się inaczej i uczymy. Mnie pytano o zadanie nr 2. Kryteria jak bym uczył, kiedy egzamin przerwany a kiedy próba zakończona niepowodzeniem z możliwością poprawienia itd. Inni mieli górkę itd, w zeszłej sesji pytano się w skrajnych przypadkach o odpowiednią gęstość elektorlitu. Nie pytają o wymiary placu itd, na wstępie powiedzieli że tego nie wymagają.
    Kategoria A
    Wszedłem na plac, Cytat
    "jak pan widzi motocykla nie udało się uruchomić" ucieszyłem się gdyż tego modelu nie znam, Jednak w Wordzie są zdjęcia wszystkich elementów odpowiedzialnych bezpośrednio za bezpieczeństwo jazdy. Omówiłem manewry na placu. Potem były pytania z rozporządzenia np. Jak powinno wyglądać szkolenie kursanta (chodzi o to czy z nim jechać, za nim itd) jak powienien być przygotowany motocykl itd.

Potem Się tylko cieszyłem

Mam nadzieję że komuś się przyda.
    Instruktor Kat A i B

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Napisał fazgord
    Kategoria A
    Wszedłem na plac, Cytat
    "jak pan widzi motocykla nie udało się uruchomić" ucieszyłem się gdyż tego modelu nie znam, Jednak w Wordzie są zdjęcia wszystkich elementów odpowiedzialnych bezpośrednio za bezpieczeństwo jazdy. Omówiłem manewry na placu. Potem były pytania z rozporządzenia np. Jak powinno wyglądać szkolenie kursanta (chodzi o to czy z nim jechać, za nim itd) jak powienien być przygotowany motocykl itd.

Potem Się tylko cieszyłem

Mam nadzieję że komuś się przyda.
    Żartujesz? W taki sposób zdobyłeś uprawnienia do szkolenia kat. A? Nie wsiadając na motocykl, bez wykonania podstawowych manewrów które musi wykonać osoba szkolona?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

Tak. Wydaje mi się to nawet rozsądne mam nauczyć a nie robić. Choć ósemka i slalom to przecież żaden większy problem jedynie obracanie głową irytowało by mnie strasznie. Najgorsze że to gdzie i jak zależne jest od ośrodka egzaminowania pod który będzie się uczyć.
    Instruktor Kat A i B

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Lublin

Gratulacje.

Pozwolę sobie jednak zwrócić uwagę na jeden aspekt.

Cytat Napisał fazgord
    Tak. Wydaje mi się to nawet rozsądne mam nauczyć a nie robić.
    Mi się wydaje to jednak bardzo nie rozsądne. Dużo się u nas trąbi na temat motocyklistów-dawców, statystyk itd. Wszystko u nas jest rozgrywane od dupy strony. Teraz lekarstwem na wszystko będzie nowa ustawa o kierujących. Tylko system szkolenia i egzaminowania kandydatów na kierowców oraz kandydatów na instruktorów pozostawia wiele do życzenia. Przepisy mamy śmiesznie skonstruowane. Kandydat na instruktora nie musi potrafić jeździć, aby dostać prawo do nauczania innych. Rozsądnie by było najpierw sprawdzić czy kandydat na instruktora potrafi sam jeździć.
    Bez urazy, nie traktuj tego osobiście. Odpowiadam ogólnie. Nie my odpowiadamy za formę egzaminów.

Cytat Napisał fazgord
    Najgorsze że to gdzie i jak zależne jest od ośrodka egzaminowania pod który będzie się uczyć.
    Nie wiem czy dobrze rozumiem. Czy chcesz przekazać informację, że w różnych ośrodkach egzaminujących, kryteria oceny zadań są różne(?). Wymagania są różne? Instrukcja przeprowadzania egzaminów dla wszystkich jest jednakowa, technika prowadzenia pojazdów raczej też (pomijając jakieś "inne" wynalazki). O co chodzi?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

Oczywiście że tak, przepisy nie są szczegółowe i dokładne. Najlepszym przykładem na to jest zachowanie z kierunkowskazem na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym. Chodzi o wypadek skręcania w lewo bądź zawracania. Są miasta gdzie włączamy go przed rondem, są i takie gdzie robić tego nie wolno.

Cytat Napisał piecyk
    Kandydat na instruktora nie musi potrafić jeździć, aby dostać prawo do nauczania innych. Rozsądnie by było najpierw sprawdzić czy kandydat na instruktora potrafi sam jeździć.
    Mam przecież prawo jazdy które jest potwierdzeniem moich umiejętności, zdobyłem je na państwowym egzaminie. Druga kwestia, jeśli nie udało by mi się na egzaminie na instruktora przejechać ósemki to powinno mi się zabrać prawo jazdy ?
    Ja nie biorę do siebie, dyskusja jest dobra
    Wszystko jest lekko paranoiczne nic na to nie poradzisz.
    Instruktor Kat A i B

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia