Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Obniżanie kosztów własnych

Sytuacja na rynku jest trudna i trzeba się dostosować. Jak sobie radzicie z obniżaniem kosztów działalności? Ja wykluczyłem bezpłatne badania lekarskie dla kursantów sam przygotowałem materiały do nauki. Sporo na tym zaoszczędziłem choć pracy kosztowało. Udało mi się wynegocjować niższe abonamenty za internet i za komórki, oszczędzam troszkę na paliwie (tankuję na Tesco)a pół roku temu przeszedłem na angielski ZUS bo to jednak znacznei taniej (i emerytura ciekawsza i pewniejsza). Papiery drukuję z programu więc nie kupuję druków-to też spora oszczędność. A jak Wy sobie radzicie? Jak zmniejszacie koszty? Ktoś podzieli się pomysłami?

Użytkownik
    Mieszka w
    Z pomorza

Re: Obniżanie kosztów własnych

Cytat Napisał malkolmmclaren
    Sytuacja na rynku jest trudna i trzeba się dostosować. Jak sobie radzicie z obniżaniem kosztów działalności? Ja wykluczyłem bezpłatne badania lekarskie dla kursantów sam przygotowałem materiały do nauki. Sporo na tym zaoszczędziłem choć pracy kosztowało. Udało mi się wynegocjować niższe abonamenty za internet i za komórki, oszczędzam troszkę na paliwie (tankuję na Tesco)a pół roku temu przeszedłem na angielski ZUS bo to jednak znacznei taniej (i emerytura ciekawsza i pewniejsza). Papiery drukuję z programu więc nie kupuję druków-to też spora oszczędność. A jak Wy sobie radzicie? Jak zmniejszacie koszty? Ktoś podzieli się pomysłami?

A JAAAA dzisiaj jadę wypowiedzieć umowę na plac , jutro na salę i od 1.02.2011 kończę to niech inni dopłacają i wożą kursantów za darmo. Mnie na to nie stać wchodzę w inny interes
    a otworzyć OSK to nie problem , choć osobiście myślę że do tego już niem wrócę . No chyba że za pieniądze a nie ochłapy. Można też inaczej byle jak i mamy godziny tylko mi to nie pasi.
    instruktor

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Muszę zauważyć, ze chyba sukces leży w skali i zasiegu oraz doswiadczeniu. Prowadze duzą firme szkoleniową - 18 lat na rynku. W 2009 roku dodalismy do oferty naukę jazdy kat. B. Mamy 2 samochody . W ciagu roku przezszkolilismy przeszło 200 osób. Mówiąc szczerze - nie narzekam.

Od dawna na forum

logos gratuluje..... tak na prawdę szczerze i od serca!!! W końcu ktoś kto nie narzeka. Życzę wszystkim, aby było co raz więcej takich wpisów.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

Z naszego doświadczenia możemy powiedzieć,że z pośród 193 OSK z jakimi rozpoczęliśmy współpracę w ostatnim roku "zamknęło się" 11 z czego 9 z przyczyn ekonomicznych. Najczęściej "utopili się" przy zmianie pojazdów w swoich ORD'ach podczas gdy mieli leasingi czy kredyty. Reszta radzi sobie całkiem nieźle. Gorzej w dużych miastach ale znacznie lepiej w mniejszych, kilkudziesięcio tysięcznych. Nie wszyscy obserwują spadek liczby kursantów. Niektóre OSK - szczególnie te mniejsze nawet mówią o wzroście klientów.
    Będzie dobrze! Ale obniżać koszty trzeba. a propos angielskiego ZUSu, również polecamy tą formę. Warto! Jeżeli ktoś chciałby poznać szczegóły, zapraszamy na PW.
    3-majcie się! Będzie dobrze! Ważne aby nie było "złej"konkurencji, stale zaniżającej ceny kursów. To wyniszczy każdy rynek i nawet te "tanie"szkoły w pewnym momencie zauważą, że zjadły swój własny ogon.

Matematyki - tak jak i fizyki - nie da się oszukać!
    SOS-Manager 2.2 / 2009
    Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców

Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz/Piła

Cytat Napisał logos
    Muszę zauważyć, ze chyba sukces leży w skali i zasiegu oraz doswiadczeniu. Prowadze duzą firme szkoleniową - 18 lat na rynku. W 2009 roku dodalismy do oferty naukę jazdy kat. B. Mamy 2 samochody . W ciagu roku przezszkolilismy przeszło 200 osób. Mówiąc szczerze - nie narzekam.
    No ale zapomniałeś kolego dodać że macie plac manewrowy na ternie liceum a to dużo zmienia.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Cytat Napisał billon
    No ale zapomniałeś kolego dodać że macie plac manewrowy na ternie liceum a to dużo zmienia.
    No to też sobie wynajmij plac na terenie liceum, jeżeli to jest kluczem do sukcesu.
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Mając na uwadze doswiadczenie z ubiegłorocznej śnieżnej zimy w tej chwili mamy wynajęte dwa place manewrowe z pełną dyspozycyjnością i odśnieżaniem / ale tutaj nie zawsze sobie radzą/ . Z liceum zrezygnowaliśmy. Pierwszeństwo zawsze miał nauczyciel WF. Wiekszość OSK korzysta z boisk szkolnych. Koszt placu manewrowego to dla nas ułamek procenta ogólnych kosztów.

Pozdr
    Wojtek

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Nie tyle koszt placu co darmowa reklama wśród potencjalnych klientów. Tu muszę przyznać, że lokalizacja ośrodka w szkole generuje jednak sporo klientów z tejże szkoły. Widzą z okna jeżdżące auta, mają blisko na zajęcia i na jazdy... Racja w tym jest, że lokalizacja w szkole ponadgimnazjumowej jest na +.
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Tristan ma w pewnym sensie rację ale w dobie burzliwego rozwoju mediów elektronicznych oraz po przeprowadzeniu sondy wsrod Klientów wnioskuję, że ma to coraz mniejsze znaczenie.

Pozdr
    Wojtek

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia