Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    Nowy użytkownik

umowa o dzieło

Witam wszystkich instruktorów i właścicieli szkół jazdy.Mam pytanie czy instruktor nauki jazdy może być zatrudniony na umowę o dzieło? Do tej pory miałem instruktora zatrudnionego na umowę zlecenie ale niestety musiał zrezygnować z pracy a teraz chcę zatrudnić osobę która jest już na emeryturze i nikt nie potrafi mi odpowiedzieć czy mogę go zatrudnić na umowę o dzieło tak ,żeby wszystko było zgodnie z prawem.Pozdrawiam.

Nowy użytkownik

witam oczywiście że możesz zatrudnić instruktora na umowę o dzieło sam byłem zatrudniony na pewien czas na taką właśnie umowę. Pozdrawiam

Użytkownik

Ja bym nie ryzykował

Nowy użytkownik

Cytat Napisał zbyszek605
    witam oczywiście że możesz zatrudnić instruktora na umowę o dzieło sam byłem zatrudniony na pewien czas na taką właśnie umowę. Pozdrawiam
    Witaj.dzięki za odp.A czy w czasie kontroli z ZUS nie było problemów? Być może szczegół tkwi w sformułowaniu umowy...jak pytałem kilku znajomych to część mówi że szkolenie nie jest dziełem(dlatego po części zgadzam się z drugim kolegą który mi odp.)sam już nie wiem..

Użytkownik

umowa o dzieło tylko w kwestii wykładowcy, instruktor praktycznej części szkolenia musi byc na umowie zlecenia lub o prace.
    I'm the best and fuck the rest !

Nowy użytkownik

Cytat Napisał fam
    umowa o dzieło tylko w kwestii wykładowcy, instruktor praktycznej części szkolenia musi byc na umowie zlecenia lub o prace.
    w wyniku umowy o dzieło musi coś "powstać"tak usłyszałem od księgowej...wykładowca też nie bardzo..Jeżeli jednak w umowie napiszę że przejeżdzi z kursantem 30 godz.to przeciesz "wytworzy"przyszłego kierowcę..jednak chyba spiszę umowe-zlecenie,bo wtedy nie ma znaczenia ile jeżdzi tylkoże dla mnie większe koszty..

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Nie musi powstać. Umowa o dzieło, to umowa o WYKONANIE, EFEKT. Umowa-zlecenie to umowa o działanie.

Słowem: Umowa o POSPRZĄTANIE / NAUCZENIE to umowa o dzieło. Dziełem jest efekt końcowy. Jeśli pokój nadal brudny, a kursant nienauczony to można nie zapłacić. Ja np. mam umowy o dzieło z uczelnią, gdzie ,,efektem'' jest nauczony student.

Umowa o SPRZĄTANIE / UCZENIE to umowa-zlecenie. Zlecasz komuś sprzątanie/uczenie, a on np.przez 30 godzin uczy. Nic nie nauczył, ale nadal mu się należy kasa. Był na miejscu, uczył... Zlecenie wykonał. A że pokój brudny a kursant nienauczony to nieważne. No chyba że mu się udowodni olewanie. Ale jeśli dał z siebie debest, to jeśli jego debest jest niskie, to trudno.
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

Oczywiście i bezapelacyjnie Instruktor może być zatrudniony na Umowę o Dzieło. Połowa nauczycieli akademickich w tym kraju jest tak zatrudniana.
    Posiadamy opinie prawne dotyczące tego faktu.
    SOS-Manager 2.2 / 2009
    Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców

Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Nowy użytkownik

pracowałem ponad rok na umowę o dzieło i jakoś żadnych problemów nigdy nie miałem i nie byłem wykładowcą, prowadziłem zajęcia praktyczne.

Nowy użytkownik

Dziękuję wszystkim za pomoc.Będzie jednak umowa-zlecenie. Temat zamykam

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia