Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Nowy użytkownik

Korekta na łuku

Witam szanownych kolego instruktorow, czy moglby mi ktos wytlumaczyc na czym polega korekta na luku?? Bo slyszalem o niej ale niemam pojecia z czym to sie je...Z gory dzieki

Od dawna na forum

Korekta? Na łuku? Nie słyszałem. Poprawka od początku w określonych sytuacjach jak najbardziej ale nie korekta.

Użytkownik

Po prostu jak przejedziesz przez linię lub strącisz czy dotkniesz pachołka to stwarzasz zagrożenie i masz egzamin przerwany. Baj baj. Jeśli natomiast jazda po łuku nie będzie płynna, czyli zatrzymasz się w trakcie jazdy po łuku, bądź też najedziesz na linie (ale jej nie przejedziesz) bądź też nie zatrzymasz się w polu wyznaczonym (przód lub tył będzie wystawał z koperty) wtedy wysiadasz z samochodu i egzaminator ustawia Ci samochód jeszcze raz w kopertę i masz drugą próbę.
    Jeśli znowu Ci się nie powiedzie kończysz egzamin z wynikiem negatywnym.

Nowy użytkownik

Hmmm to akurat wiem...juz pisze skad ten post...Bo jak zdawalem egzminy na instruktora w Opolu krecil sie tam taki miejscowy instrukotr i wypytywal sie o pytania na egzaminie itp. i to on wlasnie cos wspominal o jakiejs korekcie na luku, szczerze to zrobilem oczy jak to uslyszalem, a ze nigdzie nie umialem sie doszukac to ten "dziwny post" z mojej strony bo szczerze to mnie to troche gryzlo od srodka ;p Ok to chyba zamykam tego posta...Dzieki

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Zawiercie

Pewnie chodziło o korektę toru jazdy dla "wyższych" kategorii, np. dla kat. B+E, C+E, D, D+E, gdzie osoba egzaminowana podczas cofania po prostej i łuku ma mozliwość zatrzymywania się i ponawiania jazdy do przodu.
    Kierowca z prawem jazdy kat. A, B, B+E, C, C+E, D, D+E.

Instruktor nauki jazdy w zakresie prawa jazdy kat. B.

Użytkownik
    Mieszka w
    południe

może chodzi o korektę wykonując manewr parkowania prostopadłego. W Opolu bardzo specyficznie się zdaje, gdyż tor jazdy i miejsca do parkowania znajdują się na tym samym torze na parkingu dwupoziomowym zadaszonym. Bardzo dziwnie się jeździ kręcąc miedzy filarami.
    W Opolu na tym parkingu nie ma miejsca na wyzsze kategorie, wtedy korzysta się z zewnętrznego parkingu.
    ...ale co autor pytania miał na myśli ....?

Nowy użytkownik

Napewno ten Pan instruktor ktory to powiedzial mowil o korekcie na luku wiec dlatego i ten post aczkolwiek moziwe ze chodzile o wyzsza kategorie tego to juz niewiem...

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia