Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
-
22-05-2011, 11:23 #1Nowy użytkownik
-
22-05-2011, 13:43 #2Od dawna na forum
Parkowanie rownolegle
Zatrzymujesz auto obok juz stojacego w odleglosci ca 50 - 75 cm n awysokosci slupka " B " ( miedzy przednimi a tylnymi drzwiami ) jeden obrot kirownica w prawo, otwierasz kat ca. 45 st, zatrzymujesz auto, dwa obroty w lewo i wjezdzasz / konczysz parkowanie.
Parkowanie poprzeczne
odleglosc do stojacego auta przy ktorym masz parkowac to ca. 2m. Podjezdzasz o niecala szerokosc jeszcze jednego auta ( dalej ) pelny obrot kierownica w prawo i wjezdzasz. Dodatkowym ulatwieniem moze byc ustawienie LOGO auta w tylnej trojkatnej szybce, ale to musisz sam juz ustalic, dodatkowe utrudnieniem jest zaleznosc jak daleko / blisko od kierownicy siedzi kursant.
Po prostu musisz pocwiczyc.
-
22-05-2011, 14:12 #3Od dawna na forum
- Mieszka w
- mazowieckie
Jak czytam o takich metodach to przychodzi mi myśl, że niedługo strach będzie zostawić auto na parkingu z obawy że podjedzie ktoś i zacznie obok niego "parkować na metody"
Koledzy i koleżanki, nie uczmy tylko pod egzamin uczmy rozsądnie.Szanujmy siebie i osobę szkoloną - nauka jazdy nie polega na nauce zaliczenia egzaminu. Jak komuś nie wystarczy 30h na kursie to niech dokupi i nauczy się porządnie jeździć i tak wyjdzie mu taniej w perspektywie czasu w sensie braku kolizji i wypadków.
Osoby wyuczone pamięciowo "na metody" sieją zagrożenia po otrzymaniu prawa jazdy. A przecież poruszają się tymi samymi drogami co my i nasze dzieci.
-
22-05-2011, 14:59 #4Od dawna na forum
Ciesze sie bardzo, ze rowniez zabrales glos w temacie, szkoda tylko, ze nie napisales nic na temat. Co do parkowania na metody, hmmmm, cos kursanowi musisz dac, pytanie tylko co ? Osobiscie dlugo nie szkole, mimo tego, jak do tej pory na parkowaniu nikt mi nie oblal, Nie bronie mojej metody / metod, jedno co moge powiedziec, to, ze po zatrzymaniu w odstepach / odleglosciach jakie podalem, dziala na tyle, ze moge zamknac oczy i wjechac nie rysujac stojacych obok aut. Kursant dostaje jeszcze pare innych tip'ow aby wiedzial na czym rzecz polega.
Napisał pawel1
Nie mow tez prosze o szkoleniu tylko pod egzamin, to juz zupelnie inna bajka.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks