Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
-
12-04-2011, 19:08 #1Nowy użytkownik
Problem z badaniami lekarskimi
Witam serdecznie, kurs na prawo jazdy skończyłam pomyślnie, zdałam egzamin państwowy, w czasie oczekiwania na odbiór dokumentu zgłosił się do mnie wydział komunikacji w moim mieście, z prośbą o korektę badań lekarskich. Wszystko było zrobione zgodnie z zasadami: badanie było przeprowadzone przed rozpoczęciem kursu, rzetelnie, dokładnie przez okulistę i lekarza medycyny pracy, a oświadczenie zawierało pieczątkę oraz podpis lekarza. Problemem okazała się kreseczka przy rubryce daty ponownego badania. Zostałam poproszona o udanie się do lekarza po wpis słowa "bezterminowo" w miejscu tej właśnie kreseczki. Lekarz bez problemu wpisał to o co go prosiłam, jednak nie podpisał się przy dokonanej przez niego korekcie, co powinien był zrobić. Pracownicy z wydziału komunikacji z trudnościami, ale jednak przyjęli tak poprawione badania i odebrałam prawo jazdy. Moje pytanie brzmi: czy mogę się w przyszłości spodziewać jakichś problemów z tego właśnie tytułu? czy dokumentacja w wydziałach komunikacji jest przez kogoś kontrolowana? Czy mogę spać spokojnie bez obawy, że cofną mi prawko? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
-
12-04-2011, 19:28 #2
-
12-04-2011, 19:31 #3Nowy użytkownik
-
12-04-2011, 19:37 #4
-
12-04-2011, 19:42 #5Nowy użytkownik
bardzo dziękuję za odpowiedź... pewnie niepotrzebnie panikuję, ale wytrąciła mnie ta sytuacja całkowicie z równowagi!
Bardziej obawiałam się jakichś oskarżeń o np. podrobienie, albo problemów w przyszłości z wyjaśnieniem tego, bo ta pani z WK mówiła coś, że jak będzie kontrola to ona musi mieć dobrze w papierach...
-
12-04-2011, 19:50 #6
Zgadza się. Powinno być tak jak ta pani powiedziała. Lekarz, który dokonał poprawki na orzeczeniu lekarskim powinien sie podpisać, aby nie było wątpliwości, kto dokonał korekty. Na dobrą sprawę pani z WK mogła jeszcze raz kazać Ci iść do lekarza, po ten podpis, ale skoro przyjęla tak poprawione orzeczenie, to tak już zostanie.
Jeszcze raz powtórzę, abyś już się nie dręczyła.
Tak poprawione orzeczenie nie jest powodem by cofnąć Ci uprawnienia
Szerokiej drogi nowy kierowco.
-
12-04-2011, 19:55 #7Nowy użytkownik

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks