Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24
    Od dawna na forum

Cytat Napisał analityk
    nie rozumiem, jakie moga być najmniejsze wątpliwości w interpretacji art. 60 ust. 2 pkt. 1)
    Poczytaj dokładnie moje wypowiedzi, to może zrozumiesz.

Cytat Napisał analityk
    PS. jak ty bedziesz cman tak interpretował przepisy to przegrasz kazdą sprawe w sądzie
    Śmiem wątpić. Na szczęście sąd, podobnie jak i ja, kieruje się obowiązującymi przepisami, a nie wymyśla własnych.

Cytat Napisał analityk
    jak kierujacy zostawi pojazd z wlaczonym silnikiem na wlasnym podworku i pojdzie otwierac garaż a złodziej podbiegnie w tym czasie i mu go ukradnie to PZU zwróci mu chociaz złotówke?
    A nie wiem, wypadałoby znać treść umowy ubezpieczeniowej.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Koszalin

Cytat Napisał cman
    Śmiem wątpić.
    Ja nie wątpię, szczególnie jak wygrałem sprawę, o ktorej tu pisalem a dotyczyła zakazu zatrzymania ustawionego tyłem.
    Wielu tutejszych mentorów odmawiało mi racji.
    NIE MA KONIA A JEDZIE...

Od dawna na forum

I co to ma do rzeczy? Piszemy o dwóch zupełnie różnych sytuacjach, a Ty zdajesz się sugerować, że skoro w jednej miałeś rację, to w tej drugiej na pewno też będziesz miał. Poza tym, może i wielu tutejszych mentorów odmawiało Ci racji, natomiast ja (jak może pamiętasz, a jak nie, to możesz wciąż zobaczyć) napisałem wprost, że nie mam zdania na ten temat (które powoli się krystalizuje). Więc tym bardziej nie rozumiem Twojego porównania.

A skoro już wspomniałeś o tamtej sprawie, to przez to tylko potwierdzasz to, o czym ja piszę.
    Skoro wygrałeś sprawę, to było to tylko kolejne potwierdzenie, że sąd nie bawi się w domysły, w: "przecież wiadomo...", w: "przecież oczywiste...", tylko ściśle opiera się na przepisach. Przecież to ci, jak ich określiłeś, "mentorzy" wypowiadali się "zgodnie z logiką", "przecież oczywiste..." itd., a Ty twardo trzymałeś się przepisów i jak widzisz sąd przyznał Ci rację.
    Tutaj niestety jest odwrotnie, tutaj Ty próbujesz forsować teorie "przecież oczywiste...", a ja piszę to, co stanowią przepisy.

Nowy użytkownik

Po co ta kłótnia? Przepisy mamy, trzeba to przyznać, dość pokrętne i nawet sąd zdaje się czasami różnie je egzekwować. A pytanie w temacie dotyczyło własnej posesji i tylko po to, by otworzyć garaż. Pytanie czysto techniczne, a nie prawne

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia